Software installeren in Plesk

Vanuit Plesk, je online klantomgeving, installeer je eenvoudig en snel software op je domeinnaam. In de Plesk-catalogus vind je Joomla!, Drupal Prestashop, Coppermine, Mediawiki, phpBB en PhpList.
Volg de onderstaande stappen om deze software op je domeinnaam te installeren. Wil je liever WordPress installeren? Hiervoor hebben we een aparte pagina in Plesk. Lees hiervoor onze WordPress-handleiding.

Let op: Voordat je software installeert is het belangrijk om een SSL-certificaat geïnstalleerd te hebben. Installeer een SSL-certificaat in de Hostingmanager. Bekijk alle SSL-certificaten hier en bestel een SSL-certificaat voordat je begint met het installeren van de software op je domeinnaam.

Stap 1: inloggen

Log in op Mijn Account en klik door naar de Plesk Hostingmanager.

Software installeren stap 2

Op deze pagina heb je drie opties. Bij 'Mijn software installaties beheren' zie je welke software je nu al gebruikt. Bij 'Software installaties' vind je de populairste software en bij 'Alle beschikbare toepassingen' vind je alle software die je in Plesk op je hostingpakket kunt installeren. WordPress staat dus niet bij deze opties, omdat hiervoor een aparte pagina is binnen Plesk.

Klik op 'Installeren' achter de software die je op je domeinnaam wil installeren.

Stap 3: Selecteer je domeinnaam

Selecteer de domeinnaam waarop je de software-installatie wil doen. Klik vervolgens op 'Installeren'.

Software installeren stap 3

Rond de installatie af en je kunt aan de slag!