Veelgestelde vragen SSL


 1. Wat is een groen slotje?
 2. Wat is SSL
 3. Wat is TLS
 4. Wat is een SSL-certificaat
 5. Heb ik een SSL-certificaat nodig?
 6. Waarom een SSL-certificaat?
 7. Hoe controleer ik een SSL-certificaat
 8. Welk SSL certificaat is geschikt voor mijn website?
 9. Wat is het voordeel van een extended validation certificaat ten opzichte van een standaard certficaat?
 10. Is een SSL-certificaat goed voor de vindbaarheid van mijn website?
 11. Wat zijn de kosten voor een SSL-certificaat
 12. Ik wil graag een SSL-certificaat aanvragen
 13. Kan ik met mijn Starthosting-pakket ook gebruik maken van SSL?
 14. Hoe voeg ik SSL toe aan MijnWebsite?
 15. Hoe installeer ik een SSL certificaat?
 16. Ik heb Mixed content op de website. Help?
 17. Waarom zie ik een ‘niet-veilig’ melding in de adresbalk van mijn website?

Wat is een groen slotje?

We denken dat je SSL bedoeld. Een SSL-certificaat herken je aan het groene slotje bovenin de browser naast de URL. Het groene slotje staat voor een beveiligde website.


Wat is SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een techniek die zorgt voor een versleutelde verbinding tussen twee computers waarmee data veilig over het internet wordt verstuurd. Dit gebeurt via een encryptie die er voor zorgt dat gevoelige informatie wordt gecodeerd. Een andere naam voor SSL is TLS. SSL herken je onder andere aan het groene slotje in de adresbalk.


Wat is TLS

TLS staat voor Transport Layer Security. Met TLS wordt hetzelfde bedoeld als SSL. TLS is een veiligere en nieuwere versie van SSL. Tegenwoordig wordt TLS standaard gebruikt, alleen gebruiken we de term SSL nog omdat dit de meest gebruikte en bekende term is.


Wat is een SSL-certificaat

Om een beveiligde verbinding plaats te laten vinden heb je een ssl-certificaat nodig. Zo’n certificaat bevat onder meer gegevens over de uitgevende instantie, de certificaathouder, het domein, de geldigheidsduur en het land waarin de certificaten zijn uitgegeven. Een SSL-certificaat bestaat altijd uit een public- en een private key die nodig zijn om het bericht versleuteld te versturen en weer in een leesbare tekst om te zetten.


Heb ik een SSL-certificaat nodig?

Ja, de kans is groot dat ook jouw website een SSL-certificaat nodig heeft. In veel gevallen is een SSL-certificaat verplicht. Sinds de nieuwe privacywet de AVG, is het verplicht voor websites die persoonsgegevens verwerken om een SSL-certificaat te hebben op de website. Heb jij bijvoorbeeld een contactformulier op de website, dan is een SSL-certificaat ook voor jouw website verplicht. Sinds juli 2018 toont Google Chrome alle websites zonder certificaat als onveilig.


Waarom een SSL-certificaat?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een SSL-certificaat belangrijk is. Beveiliging van data is natuurlijk de belangrijkste reden, maar het is ook goed voor de positie in Google. Als je werkt met contactformulieren of op andere manieren persoonsgegevens verwerkt, is het zelfs verplicht.


Hoe controleer ik een SSL-certificaat

Je kunt zelf bekijken wat er in een SSL-certificaat staat door op het slotje bovenin je browser te klikken. Ook bestaan er verschillende SSL-checkers zoals de checker van SSLCheck.


Welk SSL certificaat is geschikt voor mijn website?

Er zijn verschillende typen SSL-certificaten. Bij Yourhosting kun je kiezen uit een Domain Validation (DV) SSL, Wildcard SSL of  Extended Validation (EV) SSL.

Domain Validation SSL is het standaard SSL-certificaat en wordt gekoppeld aan maximaal één (sub)domeinnaam, zoals www.jouwwebsite.nl. Een Wildcard SSL is geschikt voor websites met meerdere subdomeinen zoals www.jouwwebsite.nl, blog.jouwwebsite.nl en shop.jouwwebsite.nl.

Een Extended Validation SSL-certificaat is het meest uitgebreide certificaat en heken je aan de groene balk in de browser waarbij ook bedrijfsgegevens staan. Dit certificaat straalt extra vertrouwen uit omdat ook de identiteit van de website-eigenaar strenger wordt gecontroleerd. Meer over SSL-certificaten en welke geschikt is voor jouw website lees je hier.


Wat is het voordeel van een extended validation certificaat ten opzichte van een standaard certficaat?

Een Extended Validation (EV) SSL-certificaat van Sectigo heeft een veel uitgebreidere validatie van de aanvrager van het certificaat. Een standaard SSL-certificaat kan iedereen aanvragen, maar bij een Extended validation is er meer controle op bedrijfsgegevens en de aanvrager van het certificaat. Dat maakt dat het EV SSL certificaat minder gevoelig is voor phishing.


Is een SSL-certificaat goed voor de vindbaarheid van mijn website?

Ja! Zoekmachines, zoals Google, vinden een beveiligde website steeds belangijker. Websites zonder SSL-certificaat krijgen een lagere waardering en daarom is het ook voor zoekmachineoptimalisatie belangrijk om een SSL-certificaat te hebben.


Wat zijn de kosten voor een SSL-certificaat

Hier lees je meer over de kosten van de verschillende SSL-certificaten. Heb je een domeinnaam geregistreerd via Yourhosting en is deze gekoppeld aan je hostingpakket? Dan krijg je gratis SSL! Lees hier alles over gratis SSL.


Ik wil graag een SSL-certificaat aanvragen

Dat is goed nieuws! Als je al een keuze hebt gemaakt uit de verschillende SSL-certificaten dan kun je via Mijn Account SSL aanvragen. Ga naar ‘Mijn Producten’ en klik door naar de pakketpagina van je hostingpakket. Ga vervolgens naar ‘Extra Producten’ en selecteer jouw gewenste SSL-certificaat.


Kan ik met mijn Starthosting-pakket ook gebruik maken van SSL?

Zie je een paars icoontje voor de naam van je pakket via Mijn Account of is de naam van jouw pakket ‘Mijn Website-pakket’? Dan maak je gebruik van een Starthosting-pakket. In dat geval dient jouw Starthosting-pakket eerst omgezet te worden naar een Yourhosting-pakket om SSL aan te kunnen vragen. Hier lees je hoe je jouw Starthosting-pakket omzet naar een Yourhosting-pakket. Na de overstap volg je deze stappen om een SSL-certificaat aan te vragen.


Hoe voeg ik SSL toe aan MijnWebsite?

SSL voeg je gratis toe aan de betaalde pakketten van MijnWebsite via "Instellen". Vink daar "Schakel SSL in voor deze website" aan. 


Hoe installeer ik een SSL certificaat?

Voor € 30.- kunnen wij de volledige installatie voor je uitvoeren . Na de installatie is het wel belangrijk dat je je website configureert zoals je hier leest.


Ik heb Mixed content op de website. Help?

Mixed content ontstaat als de website via een https-verbinding wordt ingeladen, maar bepaalde onderdelen van de website niet. Heeft jouw website ‘last’ van mixed content, dan wordt ook het slotje niet meer getoond, ook al heb je wel een SSL-certificaat. Dit los je op door allereerst het probleem te identificeren en vervolgens de betreffende broncode aan te passen. Veroorzaakt bijvoorbeeld het inladen van een afbeelding met URL http://www.jouwwebsite.nl/afbeelding dit probleem, dan pas je de URL aan naar https://www.jouwwebsite.nl/afbeelding. Natuurlijk lossen wij dit ook graag voor je op via de Webmasterservice.


Waarom zie ik een ‘niet-veilig’ melding in de adresbalk van mijn website?

Vanaf juli 2018 toont Google Chrome een niet-veilig melding bij websites die geen gebruik maken van een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat er een beveiligde verbinding wordt gebruikt tussen computers. Informatie wordt dan versleuteld verzonden en dit is veel veiliger voor jouw websitebezoekers. Je website maakt momenteel nog geen gebruik van een SSL-certificaat en daarom toont Google Chrome deze melding. Een SSL-certificaat lost dit probleem voor je op.