• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Back-ups van je website, database of e-mail

Website back-up

Maak regelmatig een back-up van je website via ‘Website back-up’ in de Hostingmanager. Zo kun je snel je eigen back-up terugplaatsen als er iets misgaat. Met een FTP-programma of via 'Bestandsbeheer' in de Hostingmanager download je de back-up eventueel naar je computer. De back-up wordt aangemaakt en bewaard in de folder /back-up.

Yourhosting maakt iedere nacht een back-up van alle servers en hostingpakketten en bewaart deze gedurende vijf dagen. Het kan voorkomen dat er door een storing of onderhoud geen back-up is gemaakt. Wanneer we beschikken over en back-up van maximaal vijf dagen oud, dan zetten we deze kosteloos voor je terug. Je kunt een back-up aanvragen via het supportformulier.

E-mail back-up

De inhoud van je mailbox wijzigt constant. E-mail staat in de meeste gevallen op je eigen computer en niet meer op onze server. We leveren geen back-up van je mailboxen. We adviseren je dan ook om zelf regelmatig een back-up te maken in je e-mailcliënt.

Database back-up

Maak regelmatig een databaseback-up via 'MySQL-backup' in de Hostingmanager. Zo kun je snel een eigen back-up terugplaatsen als er iets misgaat. Je kunt ook zelf een back-up maken van je MySQL-database door in te loggen met Shell Access. Deze back-up wordt in /public_html/ geplaatst.

Automatische MySQL back-up

Wil je regelmatig een automatische MySQL-back-up laten maken? Vraag een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-up aan via 'Support' in Mijn Account.

Back-upabonnement*: Kosten per jaar Vrije ruimte*
1x per dag 150.00 10 x database grootte
1x per week 100.00 5 x database grootte
1x per maand 60.00 2 x database grootte

*Bij een back-upabonnement is het nodig dat er voldoende ruimte beschikbaar is op je hostingpakket. Houd voor een dagelijkse back-up tienmaal het formaat van je database vrij. Via ‘FTP-quota’ in je Hostingmanager zie je hoeveel ruimte je hebt.

Eenmalig een back-up door Yourhosting laten terugplaatsen

Heb je zelf geen back-up gemaakt, dan kan Yourhosting op verzoek een back-up van één tot vijf dagen geleden terugplaatsen. Voor back-ups ouder dan vijf dagen (indien aanwezig) rekenen wij eenmalig € 150.00.

Aanvragen

Vraag je back-up aan met het supportformulier via ‘Support’ in Mijn Account. Vermeld in je bericht:

• van welke website en/of database je een back-up wilt terugplaatsen;
  • van welke datum je een back-up wilt terugplaatsen.

Geef in het geval van een back-up ouder dan vijf dagen aan dat je akkoord gaat met de kosten van € 150.00.