Shared hosting of VPS?

Beantwoord de volgende vragen om te bepalen wat de beste keuze is.

1. Welke technische eisen heb je?

Voor de meeste websites is shared hosting de beste keuze, al zijn de mogelijkheden voor software-installaties beperkter. VPS daarentegen geeft je alle vrijheid op technisch gebied. Wil je bijvoorbeeld zware software als Magento of Java-programmatuur  gebruiken, PostgreSQL in plaats van MySQL, Nginx in plaats van Apache, etc. dan kun je het beste kiezen voor VPS.

2. Hoe afhankelijk ben je van je website?

Met shared hosting sta je met meerdere klanten op dezelfde server. Deze klanten hebben allemaal invloed op de stabiliteit van de server. Met VPS heb je het alleenrecht over de resources van je (Virtual Private) Server en is de stabiliteit beter gewaarborgd. Je hebt hiermee dus het minste risico op storingen.

Managed of Unmanaged VPS?

Kies voor Unmanaged VPS als je alle technische kennis in huis hebt om een server te installeren en te beheren. Met Managed VPS beheren wij je server inclusief updates, beveiliging en 24/7 monitoring, en kun je vertrouwen op de expertise van onze medewerkers bij calamiteiten.

3. Hoeveel prestatiekracht heb je nodig?

Heeft je website af en toe veel bezoekers en dataverkeer nodig, kies dan voor shared hosting. Met shared hosting maak je samen met andere klanten volop gebruik van alle resources, waardoor je website meer piekvermogen heeft als dat nodig is.

Heeft je website structureel veel bezoekers en dataverkeer nodig, kies dan voor VPS-hosting, met meer stabiliteit en snelheid. Alleen de grootste VPS-pakketten kunnen echter het piekvermogen van shared hosting evenaren.

Als je een VPS-pakket samenstelt is het belangrijk de juiste hoeveelheid RAM en CPU’s te kiezen. Verder is het nodig om te weten hoeveel dataverkeer en schijfruimte je nodig hebt.

• 512 MB RAM is geschikt voor lichte applicaties zoals een DNS- of mailserver, WordPress-blogs en lichte websites.
  • 1024 MB RAM is geschikt voor middelgrote websites met bijvoorbeeld Joomla! en systemen als DirectAdmin.
  • 2048 MB tot 4096 MB RAM is geschikt voor grote (load balanced) websites en zware applicaties.

4. Wat ben je bereid te betalen?

Wil je zowel verhoogde stabiliteit als een groot piekvermogen, neem dan minimaal een VPS 3-pakket. Heb je een beperkt budget, maak dan een afweging welk van deze elementen je belangrijker vindt (verhoogde stabiliteit van VPS of het piekvermogen van shared hosting).

Samenvatting:

Shared hosting

• Lagere kosten
  • Volledig beheer door Yourhosting
  • Geen technische kennis vereist
  • Piekvermogen bij incidentele drukte

Unmanaged VPS

• Iets hogere kosten
  • VPS in eigen beheer
  • Technische kennis vereist
  • Onafhankelijk en maximale stabiliteit
  • Volledige vrijheid op technisch gebied!

Managed VPS

• Hogere kosten
  • Volledig beheer door Yourhosting
  • Geen technische kennis vereist
  • Onafhankelijk en maximale stabiliteit
  • Meer technische mogelijkheden
  • 24/7 monitoring en back-ups
  • Verhoogde SLA mogelijk