WordPress bij Yourhosting: veelgestelde vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen en tips over WordPress bij Yourhosting.

Inhoud:

1. Wat heb ik nodig voor een WordPress-website?
  2. Ik wil mijn WordPress-website naar jullie verhuizen. Welk pakket heb ik nodig?
  3. Hoe log ik in op WordPress?
  4. Hoe reset ik mijn WordPress-wachtwoord (wachtwoord vergeten)
  5. Hoe beheer ik WordPress vanuit Plesk?
  6. Abonnement voor maandelijks updaten WordPress zodat ik altijd up-to-date ben
  7. Kunnen jullie mij helpen met mijn WordPress-website?

1. Wat heb ik nodig voor een WordPress-website?

Wil je een WordPress-website bij ons maken of onderbrengen, dan heb je eigenlijk niet zo veel nodig. Het enig wat je nodig hebt:

1. Domeinnaam: dit is de url waarop mensen je website kunnen vinden
  2. Hostingpakket: dit is de online ruimte waar je website "op" komt te staan. Dit kan vanaf het XS-pakket
  3. WordPress-software: dit installeer je snel, makkelijk en gratis op je hostingpakket!
  4. SSL: dit is een beveiligde verbinding. We bieden betaalde SSL-certificaten en gratis SSL bij je hostingpakket.

​​​​​​​2. Ik wil mijn WordPress-website naar jullie verhuizen. Welk pakket heb ik nodig?

Bij ons kun je gratis, snel en eenvoudig WordPress installeren. Dit kan op onze volgende pakketten;

Om de websitebestanden over te zetten gebruik je een FTP-programma, zoals het gratis FileZilla. Daarnaast is het belangrijk dat je de databasebestanden overzet. Wil je het verhuizen van je website uit handen geven? Wij bieden de Verhuisservice, waarbij onze webmasters alles voor je overzetten. Zo heb jij er geen omkijken naar!

3. Hoe log ik in op WordPress?

Je gaat naar de inlogpagina van je WordPress-website door /wp-login.php achter je domeinnaam te zetten.
Dus bijvoorbeeld jedomeinnaam.nl/wp-login.php

WordPress inlogscherm

Vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat je bij de installatie hebt opgegeven. Dit zijn geen gegevens die bij ons staan opgeslaan. Wij kunnen je inloggegevens dus niet inzien. Weet je je gebruikersnaam niet meer, dan kun je ook het e-mailadres invoeren dat je hebt opgegeven bij de WordPress-installatie.

Heb je de Plesk-Hostingmanager, dan kun je ook vanuit Plesk inloggen op je WordPress-website:

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Plesk- Hostingmanager;
  2. Klik links in Plesk op 'WordPress';
  3. Klik onder 'Beheerder' op  'Aanmelden'.

Inloggen op WordPress vanuit Plesk

4. Hoe reset ik mijn WordPress-wachtwoord (wachtwoord vergeten)?

Ben je je wachtwoord vergeten, klik dan onder het WordPress-inlogscherm op 'Wachtwoord vergeten'.

Wachtwoord resetten WordPress

Vul de gebruikersnaam of het e-mailadres in dat je bij de WordPress-installatie hebt opgegeven. Je ontvangt vervolgens op je e-mailadres dat bij WordPress bekend is een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.

5. Hoe beheer ik WordPress vanuit Plesk?

Vanuit je Plesk-Hostingmanager beheer je eenvoudig je WordPress-website bij Yourhosting:

1. Log in op Mijn Account;
  2. Klik door naar je Plesk-Hostingmanager;
  3. Ga links in Plesk naar 'WordPress.

Hier vind je een overzicht van je huidige WordPress-installaties, -plugins en -thema's. Je kunt hier WordPress installeren en updaten op je domeinnaam. Ook kun je voor WordPress-onderdelen installaties en updates doen en versies en informatie vinden. Vanaf deze plek kun je ook

WordPress vanuit Plesk

6. Abonnement voor maandelijks updaten WordPress zodat ik altijd up-to-date ben

Het is erg belangrijk om je website up to date te houden. Denk daarbij niet alleen aan de WordPress-versie, maar ook het updaten van je thema en plugins. In oudere versies kan een lek zitten, waardoor je website gehackt kan worden; dat wil je natuurlijk niet! Bij ons kun je een abonnement afnemen voor het maandelijks updaten van WordPress. Onze webmasters houden je WordPress-website dan up to date. Zo heb jij er geen omkijken naar!  Voor onze Up-to-date-service betaal je € 25,- per maand, per installatie.

7. Kunnen jullie mij helpen met mijn WordPress-website?

Zeker! Onze webmasters helpen je graag met je WordPress-website. We kunnen je helpen met aanpassingen aan je bestaande website, een hack oplossen in je website,  updates voor je doen (eenmalig of maandelijks), de SSL-implementatie verzorgen of je website voor je verhuizen. Kijk voor meer informatie en prijzen op onze Webmaster-pagina.

Hulp nodig met je WordPress-website?

Onze webmasters zijn gespecialiseerd in WordPress en helpen je graag! Het eerste uur Webmasterservice bedraagt € 50,-. De meeste verzoeken lossen we binnen het uur op. Lopen de werkzaamheden toch uit, dan nemen we eerst contact met je op om te bespreken hoeveel extra tijd we nodig hebben en wat de totaalkosten worden.