- 24 oktober 2019

Achter de schermen bij onze Webmasterservice – Yourhosting

De Webmasterservice is voor klanten die hulp nodig hebben bij hun website. Ideaal voor de klusjes die te veel tijd en/of kennis vragen. Denk aan de installatie van een SSL-certificaat of het oplossen van een hack. In dit blog neem ik met je door wat de Webmasterservice precies doet en waarom klanten er baat bij hebben.

Wat doet de Webmasterservice?

Als je website-eigenaar bent kan het onderhoud van je website soms best wat tijd in beslag nemen. Of misschien beschik je niet over de vaardigheden om sommige taken zelf te doen. Onze webmasters houden zich voornamelijk bezig met website-inhoudelijke dingen zoals verhuizingen, SSL-certificaten, foutmeldingen en hacks. Het kan iets kleins zijn zoals een upload die niet werkt, maar het kan ook iets zijn waarbij de Webmasterservice echt de code in moet duiken. Via het formulier op de website geef je als klant aan waar je tegenaan loopt en de Webmasterservice neemt dan contact met je op.

Hoe ziet een doorsnee dag eruit?

Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit e-mails beantwoorden met klantvragen. Als de klantenservice een vraag krijgt die erg website-inhoudelijk is, dan verwijzen ze de klant door naar de Webmasterservice. Meestal gaan deze vragen over WordPress (denk aan updates, bugfixes, etc.). Soms komt het voor dat klanten zelf geschreven code op hun website hebben, dat maakt het werk voor de Webmasterservice extra uitdagend.

Hacks oplossen gebeurt vaak in periodes. De Webmasterservice merkt het gelijk als er een hacker actief is, want dan komen er meer vragen. Een tip die ze alle klanten geven: houd je software up-to-date. Als je dit niet doet, word je eerder de dupe van een hack.

Waarom de Webmasterservice interessant is voor klanten

Een groot voordeel van de Webmasterservice is dat je zeker weet dat iemand met kennis aan je website werkt. Mocht daarna vervolgens iets niet werken, dan is er altijd een stukje nazorg. Je bespaart frustraties wanneer je sommige taken uit handen geeft. Bovendien is de service onderdeel van de partij waar je jouw website hebt staan, dus je gegevens hoef je niet meer door te geven.

Heb jij een taak voor je website waar je maar niet aan toekomt of waarvan je niet precies weet hoe je het oplost? Neem contact op met de Webmasterservice! Let er wel op dat deze vragen enkel website-inhoudelijk zijn. Over andere vragen verwijs ik je graag naar de klantenservice. Binnen de Webmasterservice hebben we ook een verhuisservice en een WordPress altijd-up-to-date-service. Dit zijn handelingen die wel moeten gebeuren, maar wat soms meer tijd kost als je het zelf doet.

 

Samenvatting
Achter de schermen bij onze Webmasterservice - Yourhosting
Naam artikel
Achter de schermen bij onze Webmasterservice - Yourhosting
Beschrijving
De Yourhosting Webmasterservice helpt jou bij alles rondom jouw website. Van hacks tot bugfixes en het up-to-date houden van je WordPress.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *