- 13 september 2022

De 5 voordelen van een .nl domeinnaam

Heb je als Mkb’er of Zzp’er plannen voor een (nieuwe) website voor je bedrijf? Wil je nu eindelijk eens je kennis over jouw hobby aanbieden via een site? Dan is dit het moment. Niet alleen heeft een .nl domeinnaam veel voordelen, het is tijdelijk ook nog eens supervoordelig. In dit blog lees je er alles over.

Wist je dit over .nl?

Wist je dat er inmiddels een kleine 7 miljoen geregistreerde .NL-domeinnamen zijn? Overigens worden lang niet alle beschikbare domeinnamen gebruikt. Veel bedrijven en particulieren registreren een naam voor een bedrijf of activiteit waar ze in de toekomst iets mee willen doen. De duurste .nl-domeinnaam ooit is vakantie.nl die in 2007 voor 2.5 miljoen euro is verkocht.

Bij ruim 70% van alle domeinen die worden geregistreerd in Nederland gaat het om een .nl naam. Omdat er al zoveel domeinnamen geregistreerd zijn met .nl, worden in Nederland ook andere extensies steeds vaker gebruikt. De .nl naam staat op plek 9 in de top-10 van meest populaire extensies ter wereld. Alleen .com, .de, .net, .tk, .uk, .org, .info, en .cn zijn vaker geregistreerd.

Ken jij alle voordelen van .nl?

Jaarlijks worden er meer dan 750.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd. Vooral voor ondernemers is .nl een aantrekkelijk domein.

Domeinnamen die eindigen op .nl worden meestal sneller getoond in Nederlandse zoekresultaten dan andere domeinnamen. Ze hebben een hoge relevantie en uitstekende vindbaarheid, wat resulteert in een hogere omzet.

80% van de internetgebruikers gebruikt het liefst voor een .nl website, zeker bij belangrijke aankopen. Een .nl-domeinnaam draagt daardoor bij aan meer omzet voor jou als ondernemer (Bron: Trends in Internetgebruik 2016, SIDN, GfK). Gebruikers vinden een .nl website dichtbij, vertrouwd, betrouwbaar, veilig en waardevast. Dit allemaal zorgt voor meer website bezoekers en dus meer omzet.

SIDN, hosters en internetproviders zijn verenigd in het initiatief abuse204.nl om het internet veilig te houden. Zo worden fake webshops, phishers en verspreiders van malware bestreden. De kans op misbruik vanaf een .nl-domein is aanzienlijk kleiner dan vanaf een .com of ander domein.

Registreer jouw naam vandaag nog

Als je al een tijdje een domeinnaam wilt registreren, Wacht dan niet langer. Heb je al een domeinnaam en wil je deze graag verhuizen naar YourHosting, dan kun je gebruik maken van de verhuisservice.

Dit is het moment om werk te maken van je website. De eerste stap is het registreren van jouw domeinnaam. Met alle tips rondom het bouwen van een website die je bij YourHosting vindt, krijg je vanzelf zin om snel live te gaan met jouw site. We wensen je daarbij veel succes en plezier. Mochten we je ergens mee kunnen helpen dan horen we het graag.

Dit zijn de 5 voordelen van een .nl domeinnaam:

• Direct herkenbaar als Nederlandse website
• Beter vindbaar voor zoekmachines
• Herkenbaar en vertrouwd
• Veiliger om bestelling te plaatsen
• Nu voor maar 49 cent voor het eerste jaar

En er zijn nog meer voordelen:

• Logische keuze voor Nederlandse ondernemers
• Bezoekers hebben meer vertrouwen in je website, wat uiteindelijk zorgt voor meer conversie
• Je host je .NL domeinnaam bij een betrouwbare Nederlandse hostingprovider
• Overstappen is heel eenvoudig met overstapservice
• E-mailen met je .nl domeinnaam is heel makkelijk in te stellen. Heb je niet direct een website nodig? Denk dan eens aan e-mailen met je domeinnaam.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *