- 19 september 2022

Hoe doe je een Domeinnaam Eigenaar Check (3 Korte Stappen)

Er kunnen verschillende redenen zijn om een domeinnaam eigenaar te checken. Wellicht wil je de domeinnaam overkopen, ben je op zoek naar het bedrijf achter de domeinnaam of heb je de contactgegevens nodig.

Belangrijk om te weten is dat je niet alle gegevens kan inzien als je een check op domeinnaam eigenaar doet. Vooral particulieren worden beschermd, waardoor je alleen het e-mailadres te zien krijgt. In de meeste resultaten zie je de bedrijfsnaam van de domeinhouder en de contactpersoon in de vorm van een e-mailadres. Verder vind je er onder andere de registrar waar de domein geregistreerd staat met de registratiedatum erbij.

Domeinnaam check eigenaar

Om de benodigde gegevens te vinden moet je de WHOIS gegevens inkijken van de organisatie die de desbetreffende domeinextensie verstrekt. De betekenis van WHOIS is eenvoudig uit te leggen door het woord te splitsen in WHO en IS, wat je weer kan vertalen naar WIE IS. De WHOIS gebruik je dus letterlijk om te kijken wie de eigenaar is.

stappenplan domeinnaam check eigenaar

Om je te helpen welke organisatie je nodig hebt, zetten we de meest populaire domeinextensies verstrekkers op een rijtje:

  • SIDN voor .nl domeinnamen
  • ICANN voor onder andere .com, .info, .org, .net en .biz domeinnamen
  • DNS Belgium voor .be domeinnamen
  • EURid voor .eu domeinnamen

Om te beginnen met een WHOIS hoef je alleen maar de domeinnaam in te voeren, druk op ENTER en je krijgt alle gegevens te zien.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *