- 28 februari 2017

Office 2016 of Office 365?

Alleen thuis, of overal werken?

Je Microsoft Office-licentie is verouderd. Tijd voor een nieuwe. In de zoektocht naar een nieuwe Office-licentie krijg je een gigantische lijst met mogelijkheden aangeboden. Nog nooit zijn er zoveel verschillende soorten geweest. Kies je voor Office 2016, of voor Office 365 en wat zijn nou eigenlijk de verschillen?

Office 2016

Office 2016 is het Office dat je vroeger op cd in de winkel kocht. Deze versie is nu verkrijgbaar op dvd, of als download die je op één computer mag installeren. In alle varianten van Office 2016 krijg je dezelfde standaard programma’s: Word voor tekstverwerking, Excel voor het reken- en tabelwerk, PowerPoint voor het maken van je presentatie en OneNote voor je notities. In uitgebreidere varianten heb je daarnaast ook beschikking over Outlook, Publisher en Access.

De losse kopie van Office 2016 is dus op één computer te installeren. Deze installatie kun je eens in de 90 dagen laten omzetten naar een andere computer. Voor Office 2016 betaal je eenmalig en je kunt er altijd gebruik van blijven maken. De goedkoopste versie van Office 2016 (Thuisgebruik en studenten) kost € 149.

Office 365

Met Office 365 wordt je Office verbonden met internet. In plaats van maar op één computer, kun je je Office 365-licentie maar liefst op maximaal vijf computers, Macs, tablets en smartphones installeren en gebruiken. Alles wat je met Office offline op je computer doet, kun je met Office 365 ook online doen. Bij een Office 365 Business-licentie krijg je Word 2016, Excel 2016, PowerPoint 2016, OneNote 2016, Publisher 2016 en Outlook 2016. Omdat je met Office 365 ook online kunt werken, krijg je er ook nog eens 1TB online opslag bij. Zo kun je kiezen of je de bestanden lokaal op je computer wilt opslaan, of dat je ze liever vanuit de cloud altijd bij de hand hebt.

Een maand gratis proberen

Office 365 kun je een maand lang gratis proberen. In die maand krijg je de tijd om rond te snuffelen in de mogelijkheden en gemakken van het online werken en het werken met de nieuwste versies van alle Office-producten. Het aanvragen van de proeflicenties doe je op onze website. Per account kun je maximaal twee proeflicenties aanvragen. Ben je na de eerste maand niet overtuigd, dan zeg je de proeflicentie op en kun je er nog eens rustig over nadenken. Zeg je de proeflicentie na de eerste maand niet op, dan gaat de licentie automatisch over op een betaalde licentie.

Kort overzicht

De verschillen tussen Office 2016 en Office 365 zijn in een tekst lastig te benoemen. Je raakt al snel het overzicht kwijt. Ik heb daarom een overzicht gemaakt om de belangrijkste verschillen op te sommen:

Office 365

Werken in de cloud

Met 365 kun je al je werk direct automatisch in de cloud opslaan. Wil je dit liever niet, dan kun je ze natuurlijk ook lokaal op je computer opslaan. Kies je voor Office 2016, dan heb je een apart Microsoft-account nodig om je werk automatisch op te slaan in de cloud. Zo’n account heb je al, als je een e-mailadres gebruikt van Hotmail, Live, of Outlook. Je krijgt dan 5 GB gratis online opslag van Microsoft. Kies je voor een Office 365-licentie, dan krijg je daar 1TB (1024 GB) online opslag bij. Deze opslag is direct te gebruiken en is al gekoppeld met al je Office 365-producten.

Een groot voordeel van het online opslaan van je bestanden is dat je deze op iedere computer met internet kunt benaderen. Ben je op vakantie, of op visite bij familie, dan kun je je documenten zelfs op een computer zonder Office bekijken en bewerken. Sla je de bestanden online op, dan kun je ook samen met vrienden en collega’s in dezelfde bestanden werken.

En nu de keuze?

Met een hoop informatie hoeft een keuze nog niet makkelijk te worden. Let bij het kiezen van het product goed op de wensen die je hebt. Dat klinkt heel logisch. Toch wordt het plaatje soms wel zo uitgebreid dat je de weg kwijtraakt en vergeet waarvoor je het product wilt gebruiken. Schrijf voor jezelf op welke diensten je echt nodig hebt en welke diensten leuk zijn om extra te krijgen. Streep vervolgens de niet passende Office 2016 en Office 365 mogelijkheden weg. Zo houd je er maar een paar over en heb je meer overzicht in waar je uit kunt kiezen.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Mis je nog een programma in de lijst en praat je graag even met een professional op het gebied van Office? Ons Microsoft-team zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van je keuze. Kijk op onze website voor meer informatie.

> Meer informatie over Office 365

Samenvatting
Office 2016 of Office 365?
Naam artikel
Office 2016 of Office 365?
Beschrijving
Kies je voor Office 2016, of voor Office 365 en wat zijn nou eigenlijk de verschillen?
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *