Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Ondersteuning en prijzenHoe kan ik betalen?

U kunt betalen met alle bekende creditcards en het bedrag van uw abonnement wordt op uw creditcardafschrift vermeld. Bij Office 365 Enterprise- en Microsoft 365 Business-abonnementen kunt u een factuur ontvangen en wordt u maandelijks of jaarlijks gefactureerd, afhankelijk van de gekozen services. U ontvangt een e-mailbericht wanneer uw factuur klaar staat.


Wat is het verschil tussen maandelijkse en jaarlijkse betaling?

Er zijn verschillende betalingsopties beschikbaar om u de meeste flexibiliteit te bieden. Microsoft 365 Business-abonnementen (Basic en Standard) en Microsoft 365 apps  zijn beschikbaar met maandelijkse en met jaarlijkse betaling. De Office 365 Enterprise-abonnementen (inclusief afzonderlijke Enterprise-abonnementen zoals Exchange Online) zijn beschikbaar voor jaarabonnementen.

  • Maandabonnement: u betaalt per maand en kunt uw abonnement op elk gewenst moment opzeggen.
  • Jaarabonnement: u registreert zich voor een abonnement voor één jaar, het bedrag wordt dan in één keer in rekening gebracht. Bij sommige pakketten ontvangt u een korting wanneer u dit per jaar afneemt.

Krijgen bedrijven volumekortingen?

Ja, Microsoft 365-klanten met een Enterprise-overeenkomst die via volumelicenties (gewoonlijk meer dan 250 licenties) abonnementen willen kopen, kunnen korting krijgen. Onze experts nemen graag de mogelijkheden voor grote ondernemingen met u door en helpen u bepalen welke optie het beste voor u is.


Kan ik overstappen naar andere Microsoft 365-abonnementen?

Ja. Als u wilt upgraden, kunt u uw account overzetten naar een ander abonnement. U kunt bijvoorbeeld upgraden van een Microsoft 365-apps-abonnement naar een Office 365 Enterprise-abonnement. Wilt u upgraden of downgraden, neem dan contact op.


Kan ik verschillende Microsoft 365-abonnementen combineren en op elkaar afstemmen?

Ja, u kunt verschillende Microsoft 365-abonnementen combineren en op elkaar afstemmen. Houd er rekening mee dat er enkele licentiebeperkingen zijn op abonnementsniveau. De abonnementen voor Microsoft 365 Business en Microsoft 365-apps hebben elk een limiet van 300 gebruikers, terwijl voor de Enterprise-abonnementen een onbeperkt aantal gebruikers geldt. U kunt bijvoorbeeld 300 Business Standard (voorheen Premium) gebruikers, 300 Business Basic (voorheen Essentials) gebruikers en 500 Enterprise E3-gebruikers op één account kopen.


Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

U kunt uw abonnement opzeggen per einddatum van uw contract.


Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik mijn abonnement opzeg?

Uw gegevens zijn van u. Als u besluit om uw Microsoft 365-abonnement op te zeggen, kunt u uw gegevens (bijvoorbeeld uw e-mail en documenten op teamsites) downloaden en opslaan op een andere locatie. Doe dit wel voordat u uw abonnement opzegt. Hierna zijn de gegevens die aan uw Microsoft 365-abonnement zijn gekoppeld, nog 90 dagen voor uw beheerder(s) beschikbaar via een account met beperkte functionaliteit.


Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Klik hier als u uw wachtwoord wilt wijzigen.


Ik gebruik Windows Vista of Windows XP. Zijn er in dat geval beperkingen?

Microsoft 365-apps, Business Basic (voorheen Essentials) en Business Standard (voorheen Premium) ondersteunen Windows Vista en Windows XP voor de meeste internetfuncties. Deze bieden echter geen ondersteuning voor het downloaden en het gebruik van de meest recente versie van Office-software. Ook kunt u Office 2010 niet vervangen door de meest recente versie. U kunt uw bestaande Office 2010- of Office 2007-software koppelen aan de Microsoft 365-service, maar als u Windows Vista of Windows XP uitvoert, kunt u Microsoft 365-apps -, Business Basic (voorhen Essentials) en Business Standard (voorheen Premium) software niet installeren en kunt u de Microsoft 365-apps, Business Basic en Business Standard software niet vervangen door een gedownloade versie van Office 2010.


Ik heb extra hulp nodig bij het instellen van Microsoft 365. Wie kan mij helpen?

Onze Microsoft-experts zijn getraind in Microsoft 365-producten en helpen u graag bij de overstap naar Microsoft 365. Voor ondersteuning, neem contact op.


Wat is er gebeurd met het abonnement Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven?

De naam van Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven is eerst veranderd in Office 365 Business Essentials en heet nu Microsoft 365 Business Basic. Microsoft 365 Business Basic heeft alle functies van het Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven-abonnement, plus aanvullingen en verbeteringen. Zo is bijvoorbeeld Active Directory toegevoegd aan Office 365 Business Essentials en het maximum aantal gebruikers verhoogd van 25 naar 300. Deze specificaties zijn gelijkgebleven nu deze licentie Microsoft 365 Business Basic heet.


Wat is er gebeurd met het abonnement voor Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven Premium en Office 365 voor Middelgrote en Grote Onderneming

De abonnementen voor Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven Premium en Office 365 voor Middelgrote en Grote Ondernemingen zijn eerder door Microsoft vervangen door Office 365 Business Premium. Office 365 Business Premium combineert de beste functies en services binnen één abonnement, met een maximum aantal gebruikers van 300. Inmiddels is de naam veranderd naar Microsoft 365 Business Standard, de specificaties zijn gelijk gebleven zoals u gewend was van Office 365 Premium.


Wat is er gebeurd met de Office 365-licenties?

De Office 365-licenties bestaan nog steeds, maar hebben nu een nieuwe naam: Microsoft 365. Hieronder vallen Business Basic (voorheen Essentials), Business Standard (voorheen Premium) en Apps (voorheen Business en Pro Plus). Alle specificaties zijn gelijk gebleven, alleen de namen zijn veranderd. 


Nieuwe namen licenties Office 365 naar Microsoft 365

Per 21 april 2020 heeft Microsoft de namen veranderd van de Office 36-licenties. Hieronder vindt u een handig schema met de oude en nieuwe namen:

Oude naam Nieuwe naam
Office 365 Business EssentialsMicrosoft 365 Business Basic
Office 365 Business PremiumMicrosoft 365 Business Standard
Office 365 BusinessMicrosoft 365-apps
Office 365 Pro PlusMicrosoft 365-apps


De specificaties van de licenties zijn gelijk gebleven.