Instellingen voor toevoegen of wijzigen e-mailaccount Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'MijnYourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het E-mailinstellingen in MijnYourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Voor het ontvangen en versturen van e-mail heb je de keuze uit meerdere e-mailprogramma's. Hieronder vind je belangrijke informatie voor het instellen van verschillende e-mailprogramma's. Werkt je e-mailaccount niet meer? Vaak ligt dit ook aan de instellingen, bijvoorbeeld als je e-mailprogramma een update heeft gehad.

Inhoudsopgave

1. Benodigde gegevens
  2. Wachtwoord vergeten
  3. Handleidingen e-mail instellen

Benodigde gegevens

Voor het instellen van je e-mailadres in je mailprogramma heb je natuurlijk een e-mailadres nodig. In de Hostingmanager vind je op de pagina 'Mail' een overzicht van de e-mailadressen die je hebt aangemaakt.

Inkomende mail

ServerHet serveradres is mail.yourhosting.nl
GebruikersnaamJe e-mailadres
WachtwoordHet wachtwoord dat bij de e-mailbox hoort die je in wilt stellen
Poortnummer993 (voor IMAP) 995 (voor POP
VersleutelingSSL/TLS
Wachtwoord verificatie vereist (SPA) / identiteitscontroleuit

Uitgaande mail

ServerDezelfde server als bij inkomende mail
GebruikersnaamHetzelfde als bij gebruikersnaam inkomende mail
WachtwoordHetzelfde wachtwoord als bij inkomende mail
Poortnummer465
VersleutelingSSL/TLS
Wachtwoord verificatie vereist (SPA) / identiteitscontroleuit

In sommige e-mailprogramma's staat er bij 'geavanceerd' of 'meer instellingen' ook nog het volgende:

• Pad van de hoofdmap /
  • Prefix IMAP-pad /
  • Voorvoegsel IMAP-pad /
  • Hoofdmap

Vul hier niks in, dit veld moet leeg zijn.  Staat er nu 'INBOX', haal dan de tekst weg zodat het veld weer leeg is. Sla de wijziging op.

Wachtwoord vergeten

Als je het het wachtwoord van je mail niet meer weet stel je een nieuw wachtwoord in via Plesk. Volg de instructies in dit artikel: Nieuw e-mailwachtwoord instellen: Plesk bij Yourhosting.

Handleidingen e-mail instellen

E-mail instelhulp

We hebben een handige e-mailinstelhulp, waar je de stappen op je apparaat 1 voor 1 doorloopt. Je vindt de e-mailinstelhulp op https://www.yourhosting.nl/support/e-mail-instelhulp/

Op PC

Op telefoon/tablet

D
Dmitri is the author of this solution article.