E-mailaccount instellen

Mijn Account en klik op 'Hostingmanager'.

E-mailaccount instellen (oude versie Hostingmanager)

Voor het ontvangen en versturen van e-mail heb je de keuze uit meerdere e-mailprogramma's. Hieronder vind je belangrijke informatie en een aantal links met handleidingen voor verschillende e-mailprogramma's.

POP3 of IMAP

Je kunt bij het instellen van je e-mail op je smartphone kiezen voor POP3 of IMAP. We adviseren je altijd te kiezen voor IMAP, omdat je daarmee je e-mail vanaf meerdere apparaten (zowel computer als telefoon) kunt benaderen. Het verschil tussen IMAP en POP3 vind je op onze supportpagina.

Benodigde gegevens

Voor het instellen van je e-mailadres in je mailprogramma heb je natuurlijk een e-mailadres nodig. In de Hostingmanager vind je op de pagina 'E-mailconfiguratie' een overzicht van de e-mailadressen die je hebt aangemaakt.

INKOMENDWaar vind ik het?
ServerserverX.firstfind.nl (vervang X voor je servernummer). Dit staat in de Hostingmanager bij 'E-mailaccount instellen'
GebruikersnaamDe naam van de mailbox, bevat 2 cijfers. Dit staat in de Hostingmanager bij 'E-mailaccount instellen'.
WachtwoordHet wachtwoord dat je voor je e-mailadres hebt aangemaakt in de Hostingmanager.
Poortnummer993 bij IMAP (995 bij POP3)
VersleutelingSSL/TLS

UITGAANDWaar vind ik het?
ServerHetzelfde als bij Server inkomend.
GebruikersnaamHetzelfde als bij Gebruikersnaam inkomend.
WachtwoordHetzelfde als bij Wachtwoord inkomend.
Poortnummer587
Versleuteling(START)TLS / SSL

Je vindt deze gegevens in de Hostingmanager onder het menu-item ‘E-mailaccount instellen’. Selecteer bij ‘Selecteer je e-mailadres’ het e-mailadres dat je wilt instellen en bovenstaande gegevens verschijnen op je scherm.

Handleidingen

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om je wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Klik door naar de Hostingmanager;
  • Ga naar ‘E-mailwachtwoorden’;
  • Selecteer de e-mailbox waarvan je het wachtwoord wilt resetten;
  • Stel een nieuw wachtwoord in.

E-mailaccount-instellen (nieuwe versie Hostingmanager)

Voor het ontvangen en versturen van e-mail heb je de keuze uit meerdere e-mailprogramma's. Hieronder vind je belangrijke informatie voor het instellen van verschillende e-mailprogramma's.

Benodigde gegevens (nieuwe Hostingmanager)

Voor het instellen van je e-mailades in je mailprogramma heb je natuurlijk een e-mailadres nodig. In de Hostingmanager vind je op de pagina 'Mail' een overzicht van de e-mailadressen die je hebt aangemaakt.

INKOMENDWaar vind ik het?
    ServerHet serveradres is server0XX.yourhosting.nl (zet in plaats van XX het daadwerkelijke nummer van de server waar jouw pakket op staat). Het servernummer vind je in Mijn Account op de pagina 'Mijn gegevens' onder de blauwe balk 'Mijn technische gegevens'
    GebruikersnaamJe e-mailadres *
    WachtwoordHet wachtwoord dat bij de e-mailbox hoort die je wilt instellen
    Poortnummer993 (bij IMAP)
    VersleutelingSSL/TLS

* Het is mogelijk dat meerdere e-mailadressen gekoppeld zijn aan één mailbox. Je kunt echter alleen inloggen met het hoofd e-mailadres van deze mailbox. Vul hier daarom het hoofd e-mailadres in.

UITGAANDWaar vind ik het?
    ServerHetzelfde als bij Server inkomend.
    GebruikersnaamHetzelfde als bij Gebruikersnaam inkomend.
    WachtwoordHetzelfde als bij Wachtwoord inkomend.
    Poortnummer587
    Versleuteling(START)TLS / SSL

Serveradres Plesk-pakket in Mijn Account

In sommige e-mailprogramma's staat er bij 'geavanceerd' of 'meer instellingen' ook nog het volgende:

Veld e-mailprogrammaWat er moet staan
    Pad van de hoofdmap /
    Prefix IMAP-pad /
    Voorvoegsel IMAP-pad /
    Hoofdmap
    Vul hier niks in, dit veld moet leeg zijn.
    Staat er nu 'INBOX', haal dan de tekst weg zodat het veld weer leeg is.
    Sla de wijziging op.

Wachtwoord vergeten

Volg onderstaande stappen om een nieuw e-mailwachtwoord in te stellen:

• Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
    • Klik in het menu op Hostingmanager;
    • Klik door naar de Hostingmanager;
    • Ga naar ‘Mail’;
    • Klik op de mailbox waarvoor je een nieuw wachtwoord wilt instellen;
    • Stel een nieuw wachtwoord in en klik op ‘Ok’ of ‘Toepassen’.

Handleidingen

Bestel nu je E-mail 2-pakket voor slechts € 4,60 p/mnd

• 6 GB e-mailruimte
    • 60 mailboxen

Bestel