Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

POP3 of IMAP

Met POP3 download je je e-mail vanaf de server naar je apparaat (computer of telefoon). Je e-mail wordt doorgestuurd naar je apparaat en blijft niet bewaard op de server. Met IMAP kun je e-mailberichten op de server bekijken via je e-mailprogramma. De e-mail blijft op de server staan waardoor je het vanaf meerdere apparaten kunt benaderen.

Voor- en nadelen POP3

Voordelen

• Je kunt e-mail in je e-mailprogramma ook bekijken zonder internetverbinding;
  • Je e-mail neemt geen ruimte in beslag op de server. Je e‑mailbox raakt zo niet vol en blijft nieuwe e‑mailberichten ontvangen.

Nadelen

• Zodra je je emailberichten leest, worden ze van de server verwijderd en gedownload naar je apparaat. Daarom is POP3 minder geschikt voor gebruik op meerdere apparaten.
  • Je e-mail wordt lokaal op je apparaat (pc, tablet of smartphone) opgeslagen. Bij een crash gaat al je e‑mail verloren.

Voor- en nadelen IMAP

Voordelen

• Je kunt je e‑mail op meerdere apparaten bekijken. Elk apparaat toont dezelfde berichten;
  • Je e-mail blijft bewaard bij een crash van je computer of e-mailprogramma doordat hij in de e‑mailbox op de server blijft staan.

Nadelen

• Je kunt e‑mail alleen bekijken met een internetverbinding;
  • Het is nodig dat je e‑mailbox regelmatig controleert en eventueel leegt. Je kunt ook via de Hostingmanager je e‑mailbox vergroten.

Verschil tussen POP en IMAP bij instellen van je e-mail

Als je je e-mailadres instelt in een mailprogramma, geeft het programma vaak de keuze tussen POP en IMAP. De instellingen die je nodig hebt en de stappen die je volgt in de e-mailhandleiding zijn bijna gelijk. Het enige verschil tijdens het instellen is het  poortnummer van de inkomende e-mailserver:

Poortnummer IMAP: 993
Poortnummer POP: 995

Bestel nu je E-mail Start pakket voor slechts  p/mnd

• 10 GB e-mailruimte
  • 50 mailboxen

Bestel