• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Je website of bestanden uploaden via FTP.

Met een FTP-programma (File Transfer Protocol) wissel je bestanden uit met de servers van Yourhosting.

Benodigde gegevens

FTP-programma: FileZilla.

FTP-gebruikersnaam: deze vind je onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.

FTP-wachtwoord: deze kies je als je voor het eerst naar de Hostingmanager gaat. Je vind het wachtwoord daarna onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.

FTP-host: je domeinnaam of serverX.firstfind.nl (vervang X door je servernummer).

Poort: 21

Programma Kosten Software Handleiding
FileZilla gratis download html

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om je FTP-wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn producten’;
  • Klik achter het pakket waarvan je het wachtwoord wilt resetten op ‘Ga naar pakketpagina’;
  • Klik bij ‘Hostingmanager’ op ‘Wachtwoord reset’ en vervolgens op ‘Verstuur’;
  • Open de e-mail die je van ons hebt ontvangen op je contacte-mailadres en volg de instructies in de e-mail.

Je website uploaden via Bestandsbeheer

Via ‘Bestandbeheer’ in je Hostingmanager kun je net als met een FTP-programma eenvoudig bestanden uploaden en downloaden. Ook vind je er een teksteditor, waarmee je je broncode kunt aanpassen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en heb je geen FTP-programma bij de hand, dan is dit een snel en eenvoudig alternatief.

Website nog niet zichtbaar?

Heb je je website via FTP online gezet, maar is je website nog niet zichtbaar?

Veiligheid

Sla je wachtwoorden niet automatisch op in je FTP-programma of op internet. Voorkom hiermee dat derden je website of computer kunnen hacken als gevolg van misbruik van je wachtwoorden en FTP-account(s) voor het versturen van malware.

Je website bouwen met gratis software

Ga je voor het eerst een website bouwen? Met het gratis MijnWebsite Lite maak je in een handomdraai je eigen website. Wil je meer mogelijkheden kies dan voor een MijnWebsite-pakket of voor een van onze voorgeinstalleerde softwarepakketten.