Inloggen op de Hostingmanager of een FTP-verbinding maken

Mijn Account en klik op 'Hostingmanager'.

Inloggen op de Hostingmanager

In de Hostingmanager beheer je alle technische instellingen van je website, hosting, e-mail of domeinnamen. De Hostingmanager is bereikbaar via Mijn Account.

Log in op Mijn Account met de volgende gegevens:

• Je klantnummer of gebruikersnaam;
  • Je wachtwoord.

Rechtstreeks inloggen voor webmasters

Beheert iemand anders je website, dan kan hij/zij rechtstreeks inloggen op de Hostingmanager met je FTP-gegevens via https://serverXXX.yourhosting.nl:8443 (vervang “XXX” door je servernummer). Er moeten drie getallen ingevuld worden. Sta je bijvoorbeeld op server 1, vul dan ‘001’ in. De beheerder krijgt dan enkel toegang tot je technische instellingen, en dus niet tot de overige onderdelen van Mijn Account.

Een FTP-verbinding maken

Gebruik bij het maken van een FTP-verbinding de volgende gegevens:

• Je domeinnaam (of het serveradres);
  • Je FTP-gebruikersnaam;
  • Je FTP-wachtwoord.

FTP-wachtwoord vergeten of aanpassen

Volg onderstaande stappen om je FTP-wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn gegevens’;
  • Scroll naar ‘Mijn technische gegevens;
  • Selecteer het pakket waarvan je het wachtwoord wilt aanpassen;
  • Klik achter ‘FTP-wachtwoord’ op ‘wijzig wachtwoord’;
  • Klik op de volgende pagina op ‘Verstuur’;
  • Volg de instructies in de e-mail die je van ons ontvangt.

Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord.

Problemen met inloggen

Controleer of de volgende tips werken:

• Zet je virusscanner, firewall of internet security helemaal uit. Bepaalde internet security tools in veel virusscanners laten geen cookies toe;
  • Controleer je Internet Explorer-instellingen. Zet 'Privacy' op ’normaal niveau’ en 'Beveiliging' op ‘standaard niveau’;
  • Controleer of je de juiste gegevens gebruikt. Je FTP-gebruikersnaam bevat géén cijfers;
  • Ben je korter dan drie dagen klant, dan is je domeinnaam mogelijk nog niet actief. Gebruik in dat geval de testlink die je in je activeringse-mail hebt ontvangen als ‘host adres’ voor je FTP-verbinding.

Lukt het nog steeds niet om in te loggen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Inloggen op de nieuwe Hostingmanager

In de Hostingmanager beheer je alle technische instellingen van je website, hosting, e-mail of domeinnamen. De Hostingmanager is bereikbaar via Mijn Account.

Log in op Mijn Account met de volgende gegevens:

• Je klantnummer of gebruikersnaam;
  • Je wachtwoord.

Rechtstreeks inloggen voor webmasters

Beheert iemand anders je website, dan kan hij/zij rechtstreeks inloggen op de Hostingmanager met je FTP-gegevens via https://serverXXX.yourhosting.nl:8443 (vervang “XXX” door je servernummer). Er moeten drie getallen ingevuld worden. Sta je bijvoorbeeld op server 1, vul dan ‘001’ in. De beheerder krijgt dan enkel toegang tot je technische instellingen, en dus niet tot de overige onderdelen van Mijn Account.

Een FTP-verbinding maken

Gebruik bij het maken van een FTP-verbinding de volgende gegevens:

• Je domeinnaam (of het serveradres);
  • Je FTP-gebruikersnaam;
  • Je FTP-wachtwoord.

FTP-wachtwoord vergeten of aanpassen

Volg onderstaande stappen om je FTP-wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn gegevens’;
  • Scroll naar ‘Mijn technische gegevens;
  • Selecteer het pakket waarvan je het wachtwoord wilt aanpassen;
  • Klik achter ‘FTP-wachtwoord’ op ‘wijzig wachtwoord’;
  • Klik op de volgende pagina op ‘Verstuur’;
  • Volg de instructies in de e-mail die je van ons ontvangt.

Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord.

Problemen met inloggen

Controleer of de volgende tips werken:

• Zet je virusscanner, firewall of internet security helemaal uit. Bepaalde internet security tools in veel virusscanners laten geen cookies toe;
  • Controleer je Internet Explorer-instellingen. Zet 'Privacy' op ’normaal niveau’ en 'Beveiliging' op ‘standaard niveau’;
  • Controleer of je de juiste gegevens gebruikt. Je FTP-gebruikersnaam bevat géén cijfers;
  • Ben je korter dan drie dagen klant, dan is je domeinnaam mogelijk nog niet actief. Gebruik in dat geval de testlink die je in je activeringse-mail hebt ontvangen als ‘host adres’ voor je FTP-verbinding.

Lukt het nog steeds niet om in te loggen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Instructievideo: Wachtwoord aanpassen Plesk/HM