Microsoft-onderdelen uitgelegd

Mobile Device Management

Mobile Device Management helpt je met het beveiligen en beheren van mobiele apparaten zoals Android-apparaten, iPhones & iPads. Meer informatie vind je op de supportpagina van Microsoft

Sway

Sway is een nieuwe app van Microsoft Office waarmee je gemakkelijk interactieve rapporten, persoonlijke verhalen, presentaties en meer kunt maken en delen. Meer informatie over Sway vind je op de supportpagina van Microsoft.

Office Online

Office Online is een verzameling van webapplicaties van het Office-pakket, namelijk:
Word Online, Excel Online, Powerpoint Online & OneNote Online. Office Online is handig voor het snel bekijken van documenten, en voor kleine wijzigingen. Omdat het een eenvoudigere versie is van de bekende Office-programma's, is het geen vervanging voor de Office-software die je op je computer installeert.

Office mobile apps voor Office 365

Met mobile apps voor Office 365 gebruik je Office 365-apps op iPhones, iPads en Android-apparaten.

Office 365

Office 365 Business is het softwarepakket met Word, Excel, Outlook, Publisher, Access en OneNote (Publicer en Access zijn alleen mogelijk op Windows-computers). Je kunt altijd gebruik maken van de laatste updates. Elke gebruiker kan de software op vijf computers installeren. Daarbij kun je de Office 365-apps gebruiken op iPhones, iPads en Android-apparaten.

Office 365 ProPlus biedt dezelfde opties als Office 365 Business en meer. Office 365 ProPlus kan namelijk ook op virtuele machines geïnstalleerd worden, biedt makkelijke Excel-tools (werkbladen vergelijken, Power Query & Powerview) en ondersteunt archiving en compliance bij Exchange Online en SharePoint Online. Daarnaast ondersteunt ProPlus ook Information Rights Management.

Yammer Enterprise

Yammer is het besloten sociale netwerk voor je bedrijf. Werk gemakkelijk samen en deel eenvoudig informatie binnen je bedrijf.
Meer informatie over Yammer vindt je op de supportpagina van Microsoft.

Exchange Online

Exchange Online is de e-mailoplossing van Microsoft. Met Exchange Online heb je je e-mail, agenda, contactpersonen en taken altijd binnen handbereik. De mailbox benader je via je computer, tablet of smartphone. Deze e-mailoplossing onderscheidt zich van andere e-mailoplossingen doordat e-mailadressen erg makkelijk ingesteld worden, er grote mailboxen geleverd worden en omdat niet alleen e-mail wordt gesynchroniseerd naar de apparaten, maar ook agenda-items, taken en contactpersonen.

Er zijn drie soorten Exchange Online:

• Exchange Online Kiosk
    Dit is de Exchange Online-variant die is bedoelt om enkel mobiel te gebruiken. Bij deze variant krijg je een mailbox van 2 GB. Deze mailbox is te benaderen via de Outlook Web App (webmail) of via mobiel/tablet. Dus niet via een e-mailprogramma op de computer, zoals Outlook.
  • Exchange Online Plan 1
    Dit is de meest gekozen variant van Exchange Online. Bij deze variant krijg je een mailbox van 50 GB en de mogelijkheid voor gedeelde postvakken van 50 GB. Je e-mails kun je lezen via e-mailprogramma’s op de computer, de Outlook Web App (webmail) en via mobiel/tablet.
  • Exchange Online Plan 2
    Exchange Online Plan 2 biedt dezelfde opties als Exchange Online Plan 1 en meer. Hierbij heb je ook een archief van onbeperkte grootte, In-Place Hold en Data Loss Prevention. Met In-Place Hold bewaar je e-mails ondanks dat deze door gebruikers worden verwijderd. Met Data Loss Prevention voorkom je dat gevoelige informatie per ongeluk wordt verzonden.

Verder bieden wij ook Exchange Online uitbreidingen aan. Een Exchange Online uitbreiding kun je toevoegen aan een licentie voor extra functionaliteit voor je gebruiker. Wij bieden de volgende Exchange Online uitbreidingen:

• Exchange Online Archiving
    Met Exchange Online Archiving krijg je naast je mailbox een archief van onbeperkte grootte. Op onze bestelpagina vind je een overzicht van de licenties waarbij je deze uitbreiding kunt afnemen. Meer informatie over Echange Online Archiving vindt je op de supportpagina van Microsoft.
  • Advanced Treat Protection
    Microsoft Office Advanced Treat Protection is een service die helpt met de bescherming van je organisatie tegen aanvallen met onbekende malware. Ook scant Advanced Treat Protection e-maillinks in real time.
    Op onze bestelpagina vind je een overzicht van de licenties waarbij je deze uitbreiding kunt afnemen. Meer informatie over Echange Online Archiving vindt je op de supportpagina van Microsoft.

OneDrive voor Bedrijven

OneDrive is persoonlijke opslagruimte in de Cloud van 1 TB. Hierin kunnen bestanden worden opgeslagen tot 15 GB groot. Je benadert bestanden in OneDrive via de browser, Office software, OneDrive-app voor Android/IOS, of de OneDrive sync-app voor Windows/MAC. Bestanden in OneDrive zijn alleen door de gebruiker zichtbaar, tenzij de gebruiker deze deelt.

OneDrive voor Bedrijven Plan 2 bevat dezelfde specificaties als OneDrive voor Bedrijven Plan 1 en meer. Bij meer dan vijf gebruikers met OneDrive voor Bedrijven Plan 2 krijgen deze gebruikers 5 TB opslagruimte in plaats van 1 TB. Ook kan een 'In-Place Hold' worden ingesteld, om te zorgen dat bestanden volgens bedrijfspolicies en regelgeving bewaard blijven. Verder kun je Rights Management Services gebruiken, om op bestandsniveau te voorkomen dat onbevoegden documenten kunnen inzien en wijzigen.

SharePoint Online

SharePoint Online biedt een omgeving voor een groep of organisatie om samen te werken. Deze omgeving is 1 TB groot. Je kunt extra ruimte aanschaffen als je meer ruimte nodig hebt. SharePoint Online Plan 1 biedt dezelfde functionaliteit als OneDrive voor Bedrijven Plan 1 en meer.

SharePoint Online Plan 2 bevat dezelfde specificaties als SharePoint Online Plan 1 en meer. Bij meer dan vijf gebruikers met SharePoint Online Plan 2 krijgen deze gebruikers 5 TB opslagruimte in plaats van 1 TB. Ook kan een 'In-Place Hold' worden ingesteld, om te zorgen dat bestanden volgens bedrijfspolicies en regelgeving bewaard blijven. Verder kun je Rights Management Services gebruiken, om op bestandsniveau te voorkomen dat onbevoegden documenten kunnen inzien en wijzigen.

SharePoint Online bevat ook de volgende onderdelen:

• Sharepoint-site
    Met SharePoint Online kun je sites maken waarop je informatie deelt met collega’s, partners en/of klanten. Ook is het mogelijk om op je SharePoint-site een app te plaatsen. Voorbeelden van apps zijn; documentenbibliotheken, lijsten, agenda’s en aankondigingen. Op de supportpagina van Microsoft lees je meer informatie over SharePoint-sites.

• Office 365-groepen
    Een Office 365-groep is een kant-en-klare omgeving om op samen te werken. Je kunt deze omgeving aanmaken als openbare groep of als privé-groep. Een openbare groep is door iedereen in de organisatie te benaderen. Een privé-groep is te benaderen door de leden. Leden kunnen naast interne gebruikers ook externen zijn, als de organisatie dit toestaat. De groepseigenaar en de Office 365-beheerder kunnen leden toevoegen en verwijderen. Een Office 365-groep bevat ruimte voor documenten, een gezamenlijk 'Postvak In' en een gezamenlijke agenda. Kijk voor meer informatie over Office 365-groepen op de supportpagina van Microsoft.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de plek voor teamwerk in Office 365. In Teams zijn alle personen, inhoud en hulpmiddelen beschikbaar die je team nodig heeft om betrokkener en efficiënter te werken.
Binnen de Microsoft Teams-applicatie kun je meerdere teams aanmaken en beheren. Je kiest daarbij of het team openbaar is of privé. Een openbaar team is voor iedereen binnen de organisatie te benaderen. Een privé team is alleen te banaderen door de leden. Leden kunnen naast interne gebruikers ook externen zijn als de organisatie dit toestaat.

Microsoft Teams bevat:

• Ruimte voor documenten (gebaseerd op een Office 365-groep)
  • Gezamenlijk Postvak In (gebaseerd op een Office 365-groep)
  • Gezamenlijke Agenda (gebaseerd op een Office 365-groep)
  • Communiceren via chat-, audio- of videogesprekken
  • En nog veel meer.

Microsoft Teams open je via de browser of via een applicatie voor Windows/MAC/IOS/Android.

Skype voor Bedrijven

Skype voor Bedrijven is een programma voor chat, videogesprekken, vergaderen en telefonie.

Er zijn twee soorten:

• Skype voor Bedrijven Plan 1
    Bij Skype voor Bedrijven Plan 1 maak je gebruik van het programma Skype voor Bedrijven Basic.
  • Skype voor Bedrijven Plan 2
    Bij Skype voor Bedrijven Plan 2 kun je de volledige versie het programma Skype voor Bedrijven gebruiken. Daarbij kun je ook gebruik maken van OneNote-integratie, ondersteuning voor virtuele desktops en opnemen.

Voor een compleet overzicht van alle specificaties vind je op de Microsoft-website.

Microsoft Forms

Met Microsoft Forms maak je enquêtes, quizzen en peilingen. Hierbij kun je anderen uitnodigen om je Microsoft Form te beantwoorden met vrijwel elke webbrowser of mobiel apparaat. De (real-time) resultaten kun je direct zien wanneer ze worden verzonden. Daarbij is het mogelijk om de ingebouwde analyse te gebruiken om antwoorden te evalueren en resultaten te exporteren naar Excel, voor een aanvullende analyse of beoordeling. Meer informatie over Forms vind je op de website van Microsoft.

Flow voor Office 365

Maak geautomatiseerde werkstromen met je favoriete apps en services voor het ontvangen van meldingen, synchroniseren van bestanden, verzamelen van gegevens en nog veel meer. Meer informatie over Flow vind je op de Microsoft-website.

PowerApps voor Office 365

Bouw snel apps dankzij de 'drag & drop'-aanpak. Maak een keuze uit de vele sjablonen of begin volledig opnieuw. Koppel je app eenvoudig aan gegevens en gebruik Excel-achtige formules om eenvoudig logica toe te voegen. Meer informatie over PowerApps vind je bij Microsoft.

Microsoft Planner

Met Planner kan je team eenvoudig nieuwe plannen maken, taken organiseren en toewijzen, bestanden delen, chatten over werk en updates over de voortgang ontvangen. Meer informatie over Planner vind je bij Microsoft.

Stream voor Office 365

Microsoft Stream is de intelligente videoservice in Office 365. Hiermee kun je eenvoudig video's creëren, veilig video's delen en reageren op video’s, zowel in een team als binnen je bedrijf. Meer informatie over Stream vind je op de Microsoft-pagina.

Microsoft StaffHub

Met Microsoft Staffhub kunnen managers gemakkelijk roosters voor hun team maken, bijwerken en beheren. Medewerkers kunnen overal in één oogopslag hun rooster inzien, verlofaanvragen doen en eventueel van dienst ruilen. Ook kun je in Staffhub notities, bestanden, to-do lijsten en aankondigingen plaatsen. Verder is het ook mogelijk onderling te chatten. Microsoft Staffhub is gemaakt voor mobiele apparaten en kun je ook via de browser benaderen. Op de website van Microsoft vind je meer informatie over StaffHub en het beheren van dit product.

Microsoft Bookings

Het maken van een afspraak is nog nooit zo makkelijk geweest. Met Microsoft Bookings plant je klant via een webpagina een afspraak in. Vervolgens ontvangen de klant en jijzelf een bevestiging per e-mail. Via de bevestiging kan de klant eventueel de afspraak wijzigen. Meer informatie over Bookings vind je op de supportpagina van Microsoft

Outlook Customer Manager

Houd gemakkelijk klantcontacten bij en verbeter de relatie met Outlook Costumer Manager. Kijk voor meer informatie over Outlook Costumer Manager op de website van Microsoft.

Bedreigingsinformatie voor Office 365

Met bedreigingsinformatie voor Office 365 kun je gemakkelijk aanvallen identificeren, monitoren en begrijpen. Verder ondersteunt Bedreigingsinformatie voor Office 365 je met het neutraliseren van bedreigingen en levert inzicht en kennis waarmee je aanvallen kunt voorkomen. Kijk voor meer informatie over Bedreigingsinformatie voor Office 365 op de website van Microsoft.

Microsoft MyAnalytics

MyAnalytics helpt je om slimmer te werken; van het verminderen van onproductieve vergadertijd tot het creëren van een betere balans tussen je werk en je persoonlijke leven. Meer informatie over MyAnalytics lees je op de website van Microsoft.

Power BI Pro

Met Power BI Pro kun je verbinding maken met honderden gegevensbronnen en visualiseer al je gegevens met livedashboards en rapporten. Deel je inzichten vervolgens met je hele organisatie om mensen aan te zetten tot intelligente acties. Kijk voor meer informatie over Power BI Pro op de supportpagina van Microsoft.

Azure Rights Management

Beheer en beveilig e-mails, documenten en gevoelige gegevens die je buiten de muren van je bedrijf deelt. Van eenvoudige classificatie voor ingesloten labels en machtigingen tot het verbeteren van je gegevensbescherming met Azure Information Protection. Waar je ook opslaat of met wie je ook deelt, Azure Rights Management helpt je met het maken van goede en veilige keuzes. Lees meer over Azure Rights Management op de website van Microsoft.