Hulp op afstand met TeamViewer

Bij sommige supportvragen is het handig als onze servicemedewerker je probleem met eigen ogen ziet, of een handeling op je computer voor je kan uitvoeren. Hiervoor kan hij of zij via TeamViewer je apparaat tijdelijk op afstand besturen. De kosten hiervoor bedragen € 12,50 per gestart kwartier.

Dit is bijvoorbeeld erg handig als het gaat om e-mail instellingen. Ben je hierin geïnteresseerd? Download TeamViewer dan alvast op je apparaat, neem daarna contact op met onze klantenservice en geef aan dat je gebruik wilt maken van TeamViewer. Je kunt dan snel weer verder!

TeamViewer op je computer

Om je computer over te nemen gebruiken we TeamViewer. Dit programma brengt binnen enkele seconden een verbinding tot stand tussen jouw computer en die van onze medewerker. Zo kan onze medewerker je computer bedienen alsof hij of zij er zelf voor zit. Download TeamViewer hieronder om onze medewerker tijdelijk toegang te geven tot je computer.

Stap 1: Download

Download TeamViewer voor Windows

Download TeamViewer voor Mac OS X

Stap 2: Open het programma

Je kunt het programma na downloaden direct starten. Installatie is niet nodig. Je krijgt een scherm te zien met twee belangrijke waarden:

• Je ID
  • Je wachtwoord

Stap 3: Verbinding maken

Geef deze waarden door aan onze servicemedewerker. De servicemedewerker kan met behulp van deze waarden eenmalig inloggen op je computer. Zodra hij of zij de gewenste handeling heeft uitgevoerd, verbreekt de servicemedewerker de verbinding en kun je TeamViewer afsluiten. Onze servicemedewerkers hebben dan geen toegang meer tot je computer.

TeamViewer op je smartphone of tablet

Om je telefoon of tablet op afstand over te nemen gebruiken we TeamViewer. Dit programma brengt binnen enkele seconden een verbinding tot stand tussen jouw apparaat en de computer van onze medewerker. Zo kan onze medewerker je scherm zien alsof hij of zij er zelf voor zit. Download TeamViewer hieronder om onze medewerker tijdelijk toegang te geven tot je apparaat.

Stap 1: Download

Download TeamViewer QuickSupport in je Appstore of Playstore.

Download TeamViewer voor Android

Download TeamViewer voor iPone / iPad

(bij iOS kan de medewerkers alleen meekijken op je scherm en geen handelingen uitvoeren)

Stap 2: Open de app

Je kunt het TeamViewer QuickSupport na downloaden direct starten. Als je de app voor het eerst opent, kan het zijn dat je mobiel of tablet vraagt om toestemming voor schermopname, dit is vereist. Vraagt de app of je berichten of meldingen wil toestaan of weigeren, klik dan je gewenste keuze aan (dit is niet nodig voor de verbinding).

Je krijgt een scherm te zien met twee belangrijke waarden:

• Je ID
  • Je wachtwoord

Stap 3: Verbinding maken

Geef deze waarden door aan onze servicemedewerker. Je krijgt de vraag of je support op afstand wil toestaan. Klik hier op ''Toestaan'. De servicemedewerker kan met behulp van deze waarden en jouw toestemming eenmalig inloggen op je telefoon of tablet. Heb je een iPhone of iPad, dan kan de medewerker alleen meekijken maar niet klikken of typen. Heb je een Andoid-apparaat, dan kan de medewerker wel klikken en typen.

Na de TeamViewer-sessie verbreekt de servicemedewerker de verbinding en kun je de app afsluiten. Onze servicemedewerkers hebben dan geen toegang meer tot je apparaat.

Veiligheid

Na de sessie verbreekt de servicemedewerker de verbinding en kun je TeamViewer afsluiten. Onze servicemedewerkers hebben dan geen toegang meer tot je apparaat. Voor je eigen veiligheid en privacy gebruiken we de verstrekte gegevens eenmalig. Bij een eventuele volgende sessie herhaal je de procedure en genereert TeamViewer nieuwe verbindingsgegevens.