- 01 december 2017

Eenvoudig je website beveiligen met https

Groene slotjes in je adresbalk, je ziet het gelukkig steeds vaker. Vroeger hadden alleen privacygevoelige sites zoals die van je bank en de overheid een beveiligde verbinding via https, maar nu is dat voor iedereen met een website binnen handbereik. Snel, gemakkelijk en gratis!

Met een SSL-certificaat voldoe je =aan nieuwe wet- en regelgeving over de beveiliging van gegevens. Een ander pluspunt van een SSL-certificaat is dat je een licht voordeel krijgt in de ranking van Google.

Wil je de voordelen van een SSL-certificaat benutten? Dan hebben we goed nieuws. Bij alle hosting- en MijnWebsite-pakketten van Yourhosting heb je de mogelijkheid om een gratis SSL-certificaat te activeren! Een domeinnaam die je hebt vastgelegd als ‘Alleen Registreren’ komt hiervoor niet in aanmerking. Hieronder lees je in het kort hoe je Gratis SSL inschakelt voor je website.

Hostingpakket

Als je je website op een hostingpakket hebt gezet met bijvoorbeeld WordPress, Joomla! of met eigen HTML-bestanden, dan activeer je Gratis SSL via de Hostingmanager. In het menu van de Hostingmanager kies je voor ‘SSL’ en vervolgens de knop ‘Activeer Gratis SSL’. Na uitlevering ontvang je een e-mail met bevestiging.

MijnWebsite

Heb je je website gemaakt met MijnWebsite? Dan zet je je gratis SSL-certificaat aan via de MijnWebsite-editor via de knop ‘Instellen’. Na het activeren duurt het ongeveer een half uur voordat Gratis SSL is geactiveerd op je MijnWebsite-website.

Een paar tips

Check je website altijd even na het inschakelen van een beveilingscertificaat. Als je domeinnaam mijnwebsite.nl is, bezoek dan je site via https://www.mijnwebsite.nl. Als je website er goed uitziet, kun je ervoor kiezen om het verkeer altijd via https te laten verlopen. Dat kun je instellen in de Hostingmanager, via je CMS (zoals bijvoorbeeld WordPress of Joomla!) of overlaten aan onze Webmasterservice.

Als je website er niet goed uitziet na het activeren van je SSL-certificaat, dan kun je last hebben van ‘mixed content’. Bekijk dan of je nog afbeeldingen of scripts inlaadt via ‘http’. Als je je website zelf gemaakt hebt en een afbeelding gebruikt zoals ‘http://mijnwebsite.nl/plaatje.jpg’, vervang http dan door https en je website zou weer goed moeten werken. Voor hulp hierbij kun je ook terecht bij de Webmasterservice.

Succes met het activeren van je beveiligde website!

Samenvatting
Eenvoudig je website beveiligen met https
Naam artikel
Eenvoudig je website beveiligen met https
Beschrijving
Groene slotjes in je adresbalk, je ziet het gelukkig steeds vaker. nu is dat voor iedereen met een website binnen handbereik. Snel, gemakkelijk en gratis!
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Ron on 14 december 2017

Quote: Als je website er goed uitziet, kun je ervoor kiezen om al het verkeer via https te laten verlopen. Dat kun je instellen in de Hostingmanager, via je CMS (zoals bijvoorbeeld WordPress of Joomla!) of overlaten aan onze Webmasterservice.

Huh?! ..al het verkeer? Waarom zou je dat niet willen? Deze alinea mag iets duidelijker naar mijn mening.

Jeroen on 14 december 2017

Hey Ron, bedankt voor je comment! Wat ik bedoelde was "om je verkeer altijd via HTTPS te laten verlopen". Bedankt voor je oplettendheid, we gaan het aanpassen.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *