- 18 december 2020

Goedkope webhosting kiezen? Let op deze punten!

Voor het maken van een website heb je naast een domeinnaam, ook een hostingpakket nodig. Een domeinnaam kost over het algemeen niet veel geld, zo heb je een .NL-domeinnaam al voor € 0,49 het eerste jaar. Wil je de kosten voor webhosting ook laag houden? Lees dan onze tips voor goedkope webhosting.

Waarom heb ik webhosting nodig?

Als je webhosting hebt, komt jouw website op een server te staan. Hierdoor wordt je website ook daadwerkelijk bereikbaar voor bezoekers. Zie je domeinnaam als een adres en hosting als het huis. Zonder huis kunnen mensen je lastig bezoeken en zonder domeinnaam kunnen mensen je niet vinden.

Als je eenmaal webhosting hebt, kun je een website builder installeren. Denk aan: WordPress, Drupal of Joomla!. Met die builder bouw je vervolgens daadwerkelijk je website. De installatie van de website builder is gratis.

Welke hosting past bij mij?

Bij het kiezen van een webhosting-pakket is het goed om van tevoren enigszins te weten wat voor website je wilt. Voor een beginnende, normale website (bijvoorbeeld een blog of bedrijfswebsite) kun je prima een kleiner pakket kiezen en heb je automatisch goedkope(re) webhosting.

Wil je een grote webshop bouwen en/of verwacht je heel veel verkeer, dan is een groter hostingpakket handiger om de pieken op te vangen. Of misschien zelfs een VPS als je het echt groots wilt aanpakken. Uiteraard kun je eerst kleiner beginnen met een goedkoop webhosting-pakket en later upgraden naar een grotere.

Waar vind ik de goedkoopste webhosting?

Er zijn een heleboel goedkope webhosters die hostingpakketten voor een bodemprijs aanbieden. Let er wel op dat de prijzen ergens vandaan moeten komen, dus dat als de hostingpakketten erg goedkoop zijn, er elders wordt bezuinigd. Denk aan bijvoorbeeld de kwaliteit van de server wat invloed heeft op je websiteprestaties of de deskundigheid van de klantenservice.

Bij Yourhosting is het Start pakket het goedkoopst. Je bent dan verzekerd van kwalitatieve webhosting met een datacentrum in Nederland en een erg deskundige klantenservice.

Tip: houd acties in de gaten! Schrijf je bijvoorbeeld in voor de nieuwsbrief, dan word je op de hoogte gehouden van de laatste kortingen. Zo heb je nog meer kans op goedkope webhosting.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een webhoster?

Zoals ik hiervoor al aangaf is het wijs om kritisch te zijn op goedkope webhosters die erg lage prijzen aanbieden. Het is verleidelijk om erg goedkope webhosting af te sluiten, maar als de partij dan toch niet biedt wat je wilt, dan ben je vaak juist duurder uit.

Niet alleen betaal je dan alsnog hogere kosten voor een andere partij die wél goede hosting en service waarborgt, maar je zit dan vaak ook nog met overstapkosten. En de meeste hostingpakketten betaal je voor een jaar vooruit, als je dus eerder wilt opzeggen, heb je al wel voor een jaar betaald.

Bij ons kun je ervoor kiezen om eerst maandelijkse hosting af te nemen. Je betaalt dan wel iets meer dan wanneer je direct een jaarpakket afneemt, maar je kunt dan wel maandelijks opzeggen. Mocht je je nog niet direct een jaar willen verbinden of wil je eerst kijken of (onze) hosting iets voor jou is, dan is dit de perfecte uitkomst.

In het blog over een hostingprovider kiezen leg ik je uit waar je allemaal rekening mee wilt houden bij het kiezen van de juiste webhoster.

Kortom, als je voor goedkope webhosting wilt gaan, is het goed om te letten op de specificaties die je nodig hebt en of je een goed gevoel bij de webhoster hebt. Mocht je meer willen weten over onze webhostingpakketten of andere producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder bij vragen.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *