- 20 november 2019

Jouw zakelijke website is meer dan een online visitekaartje

Je hoort regelmatig dat een website een ‘online visitekaartje’ genoemd wordt, maar is dit wel terecht? Er zijn absoluut overeenkomsten: de huisstijl van jouw onderneming, het logo en jouw contactgegevens staan – als het goed is – op zowel je website als visitekaartje. Een zakelijke website gaat alleen nog veel verder dan dat. In dit blog leg ik je uit waarom een website zoveel meer is dan alleen een online visitekaartje.

Laat zien wat jouw onderneming te bieden heeft

Hoewel je over het algemeen niet je visitekaartje in iemands handen drukt en vervolgens weer vertrekt, vertel je via je website vaak nog net iets meer over je onderneming dan face-to-face. Met je website laat je bijvoorbeeld zien wat voor werkzaamheden je doet en wat de tarieven zijn. In een gesprek kom je hier niet altijd aan toe vanwege tijd of omdat je jouw gesprekspartner niet wil overspoelen met informatie over jou en je onderneming. Met een website krijgt jouw bezoeker de kans om te lezen wat hij of zij wil lezen. Als je een blog op jouw website hebt, laat je ook nog eens zien dat je een expert bent op jouw vakgebied. Voor een opdrachtgever of klant is dit soms doorslaggevend om wel of niet in zee te gaan met jouw onderneming.

Het verhaal achter jouw onderneming

Op de ‘Over mij’ of ‘Over ons’-pagina van jouw website vertel je wat meer over jezelf en je onderneming. Waarom ben je de onderneming begonnen? Wanneer ben je de onderneming begonnen? Vooral als lokale ondernemer vinden klanten of opdrachtgevers het verhaal achter jouw onderneming belangrijk. Omschrijf hoe je zo ver bent gekomen. Het liefst met veel passie en emotie, zo verhoog je de gunfactor en krijg je meer klanten of opdrachtgevers en dus meer omzet.Het verhaal achter jouw onderneming

Heb je nog geen website voor jouw onderneming? Kies een hostingpakket en ga direct aan de slag met WordPress, Joomla! of één van de andere CMS’en. Je installeert deze gratis en betaalt alleen jouw domeinnaam en pakketkosten!

Bereik meer potentiële klanten/opdrachtgevers

Struin je alle netwerkevents af in de hoop dat je een hele stapel visitekaartjes uitdeelt? Dat kost veel tijd en energie en vaak belanden visitekaartjes ergens in een jaszak of erger. Met jouw website bereik je veel meer mensen in één keer. Er zijn verschillende manieren om jouw website onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. Denk aan SEA (Search Engine Advertising) waarbij je voor bepaalde zoekwoorden betaalt zodat je bovenaan in Google staat. Een niet-betaalde manier om hoger in Google te komen, is SEO (Search Engine Optimization).

Gebruik ook social media voor meer bereik, zoals het handige netwerkplatform LinkedIn. Of Facebook en Instagram. Vraag op social media of jouw volgers je website willen delen, zodat er een olievlekeffect ontstaat. Je kunt zelfs op social media adverteren, waarbij je selecteert op welke doelgroep je wil bereiken. Hoe hoger het bedrag, hoe vaker je advertentie getoond wordt.

Maak direct een afspraak

Als je een visitekaartje afgeeft, is dit vaak omdat je wil dat de ontvanger contact met je opneemt. Ze hebben dan gegevens als je telefoonnummer, adres en e-mailadres. Via je website kun je iemand direct een afspraak laten maken, waardoor er niet eerst nog een gesprek gevoerd moet worden met: “Wanneer kan jij?” “Oh nee, dan heb ik al iets,” etc. Gaat allemaal net wat sneller en maakt de drempel voor de ander lager. En uiteraard bevat jouw website ook contactgegevens voor als ze toch liever bellen, mailen of appen.

Het beste van beide

Het is wel duidelijk dat een website veel meer is dan een online visitekaartje, maar het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten. De meeste ondernemers hebben hun websiteadres op hun visitekaartje staan en promoten daarnaast hun website via social media. Bovendien kun je in een face-to-face-gesprek jouw gesprekspartner je website laten zien. Een mooi aanknopingspunt om het te hebben over de werkzaamheden die je al gedaan hebt en de tarieven bijvoorbeeld. Wie weet houd je er een lead aan over. Zorg er dan wel voor dat jouw website mobielvriendelijk is.

Ga aan de slag met jouw zakelijke website en kies een hostingpakket! Heb je hulp nodig bij de keuze? Onze klantenservice en Yar helpen je graag verder.

Samenvatting
Jouw zakelijke website is meer dan een online visitekaartje
Naam artikel
Jouw zakelijke website is meer dan een online visitekaartje
Beschrijving
Jouw website een online visitekaartje? Maar een website is toch veel meer dan dat? Je website gebruik je om mensen te informeren over jouw onderneming, voor de promotie van jouw onderneming en nog veel meer andere zaken.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties zijn gesloten.