Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Office 365Wat is Office 365? Wat is het verschil met Microsoft Office?

Office 365 heeft betrekking op abonnementen met toegang tot Office-toepassingen plus andere services via internet (cloudservices), zoals online vergaderen met Skype voor Bedrijven, via Exchange Online gehoste e-mail voor bedrijven en extra online opslag met OneDrive.

Veel Office 365-abonnementen beschikken ook over de bureaubladversie van de nieuwste Office-toepassing, die gebruikers kunnen installeren op meerdere computers en apparaten. De Office 365-abonnementen met alleen online functionaliteit zijn een ideale keuze voor bepaalde zakelijke behoeften en zijn compatibel met bureaubladversies van de nieuwste versie van Office, Office 2010, Office 2007 (met enigszins beperkte functionaliteit), Office 2011 voor Mac en Office 2008 voor Mac. Voor Office 365 kunt u tegen betaling een maand- of jaarabonnement afsluiten.


Werkt Office 365 met mijn exemplaar van Office?

Office 365 werkt het beste met de nieuwste versie van Office, Office 2010 en Office 2011 voor Mac. Office 365 werkt met een enigszins beperkte functionaliteit met Office 2007. Als u een eerdere Office-editie hebt, werk deze dan bij naar een nieuwere Office-versie om Office 365 te kunnen gebruiken. U kunt ook een van de vele Office 365-abonnementen nemen die in de nieuwste Office-versie aanwezig zijn. Bij uw abonnement krijgt u niet alleen de nieuwste Office-versie, maar ook updates worden automatisch uitgevoerd. Office is dus altijd up-to-date.


Is internettoegang vereist voor Office 365?

Internettoegang is vereist voor het installeren en activeren van alle Office 365-abonnementen en voor het beheren van uw abonnementsaccount. U heeft ook een internetverbinding nodig voor toegang tot de cloudservices van Office 365, zoals services voor e-mail, vergaderingen en IT-beheer.

Veel Office 365-abonnementen hebben ook de bureaubladversie van Office, bijvoorbeeld Office 365 Business Premium of Office 365 Enterprise E3. Een van de voordelen van de bureaubladversie van Office-programma's is dat u offline kunt werken. Bovendien wordt al uw werk automatisch gesynchroniseerd wanneer u de volgende keer verbinding maakt met internet. Zo weet u zeker dat uw documenten altijd up-to-date zijn. De bureaubladversie van Office wordt ook automatisch bijgewerkt wanneer u verbinding maakt met internet. Dit betekent dat u altijd met de nieuwste hulpprogramma's kunt werken.


Wat is de cloud?

De cloud verwijst naar webservices die worden gehost buiten uw organisatie. Wanneer u cloudservices gebruikt, bevindt uw IT-infrastructuur zich buiten uw bedrijf (off-premises) en wordt deze onderhouden door een externe partij (gehost). De infrastructuur bevindt zich dan niet op een server thuis of op het werk (on-premises) die u zelf onderhoudt. Bij Office 365 worden gegevens, computerinstellingen en software opgeslagen op servers van Microsoft en extern beheerd.

U gebruikt elke dag al services die zich in de cloud bevinden. Denk aan webmail, internetbankieren en de online opslag van foto’s. Omdat de infrastructuur voor deze services zich online of ‘in de cloud’ bevindt, kunt u deze vrijwel overal bereiken: vanaf een pc, tablet, smartphone of ander apparaat met een internetverbinding.


Hoeveel gebruikers ondersteunt Office 365?

Office 365 is in hoge mate schaalbaar en ondersteunt zowel eenmansbedrijven als ondernemingen met duizenden gebruikers:

 • Abonnementen voor Office 365 Business zijn het meest geschikt voor bedrijven met 1 tot 300 gebruikers;
 • Office 365 Enterprise-abonnementen zijn geschikt voor bedrijven met één werknemer tot organisaties met meer dan 50.000 gebruikers.

Welke mobiele apps zijn beschikbaar voor Office?

Office biedt de volgende apps:

 • Office voor Android: geef documenten weer en maak en bewerk documenten met Word-, Excel- en PowerPoint-apps die geschikt zijn voor touchscreens. Met Office voor Android weet u zeker dat de inhoud en opmaak behouden blijven, zodat uw document er perfect uitziet wanneer u weer achter uw pc of Mac zit. In Word kunt u opmerkingen toevoegen en wijzigingen bijhouden terwijl u met anderen samenwerkt. U kunt Excel-spreadsheets controleren en bijwerken en eenvoudig formulieren of grafieken toevoegen. Wijzig PowerPoint-presentaties en geef ze draadloos op een groot scherm weer.
  U kunt documenten gratis bekijken met Office voor Android. Als u documenten wilt maken en bewerken, heeft u een van de volgende Office 365-abonnementen nodig: Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3 en E5 of Office 365 ProPlus.
 • Office voor iPad: geef documenten weer en maak en bewerk documenten met Word-, Excel- en PowerPoint-apps die geschikt zijn voor touchscreens. Met Office voor iPad weet u zeker dat de inhoud en opmaak behouden blijft, zodat uw document er perfect uitziet wanneer u weer achter uw pc of Mac zit. In Word kunt u opmerkingen toevoegen en wijzigingen bijhouden terwijl u met anderen samenwerkt. U kunt Excel-spreadsheets controleren en bijwerken en eenvoudig formulieren of grafieken toevoegen. PowerPoint-presentaties wijzigen en ze draadloos op een groot scherm weergeven.
  U kunt documenten gratis weergeven met Office voor iPad. Als u documenten wilt maken en bewerken, heeft u een van de volgende Office 365-abonnementen nodig: Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E3 en E5 of Office 365 ProPlus.
 • Office Mobile: Office Mobile is al op Windows Phone 8 geïnstalleerd en is beschikbaar voor bepaalde modellen iPhone- en Android-telefoons. Office Mobile geeft documenten weer en biedt de mogelijkheid om onderweg uw document te bewerken. Met Office Mobile weet u zeker dat de inhoud en opmaak behouden blijft, zodat uw document er perfect uitziet wanneer u weer achter uw pc of Mac zit. Office Mobile voor iPhone- en Android-telefoons kunt u gratig gebruiken voor niet-commercieel gebruik. U kunt de app eenvoudig vanuit de winkel naar uw telefoon downloaden.
  Als u documenten wilt maken en bewerken, of op locatie toegang wilt tot documenten die zijn opgeslagen in SharePoint of OneDrive voor Bedrijven, heeft u een van de volgende Office 365-abonnementen nodig: Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise of Office 365 ProPlus.
 • Outlook Mobile: Windows Phone 8 bevat een vooraf geïnstalleerde versie van Outlook waarmee u uw e-mail van Outlook.com, Office 365 of Exchange kunt openen.
 • OneNote: met de mobiele OneNote-app heeft u onderweg toegang tot uw notities. Deze app is beschikbaar voor Windows Phone 8, iPhone, iPad en Android-telefoons.
 • OWA: als u een Office 365-abonnement heeft inclusief Exchange Online, kunt u de OWA-app gebruiken om e-mail te sorteren, doorzoeken en beantwoorden, en u kunt uw agenda in de gaten houden. Deze app is beschikbaar voor iPhone en iPad.
 • Skype voor Bedrijven als uw organisatie de nieuwste versie van Skype voor Bedrijven gebruikt, kunt met de mobiele Skype voor Bedrijven-app contact houden. Deze app is beschikbaar voor Windows Phone 8, iPhone, iPad en Android-telefoons.
 • SharePoint Newsfeed: als uw organisatie de nieuwste versie van SharePoint gebruikt, heeft u met de SharePoint Newsfeed-app toegang tot uw nieuwsfeed vanaf uw mobiele apparaat. Deze app is beschikbaar voor Windows Phone 8, iPhone en iPad.

Mijn land/regio staat niet vermeld. Mijn land/regio wordt niet weergegeven in de vervolgkeuzelijst op de aanmeldingspagina.

Office 365 wordt aangeboden in een aantal landen/regio's en talen. Als de naam van uw land/regio niet in de lijst voorkomt, is er nog geen Office 365-versie beschikbaar. Microsoft blijft Office 365 introduceren in nieuwe markten en regio’s en maakt bekend wanneer Office 365 in een nieuwe markt wordt geïntroduceerd.