Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Veelgestelde vragen over PHP 7


Op 10 september hebben we alle shared hostingpakketten omgezet naar PHP 7. Op deze pagina lees je alles over PHP 7 en helpen we je op weg met het instellen van PHP 7 op je hostingpakket. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Top 3 meest gestelde vragen

Algemeen

Mijn website werkt na het aanpassen van de PHP-versie niet meer

WordPress en Joomla!


Wanneer is PHP 5.6 uitgezet?

Op 10 september hebben we alle hostingpakketten omgezet naar PHP 7.1.

Controleer na de overstap of je website nog goed werkt met PHP 7.1. Werkt je website niet goed? Check de antwoorden op de meest voorkomende foutmeldingen


Waarom is PHP 5.6 uitgezet?

De veiligheidsondersteuning op PHP 5.6 wordt eind 2018 stopgezet. Dit betekent dat er geen updates meer voor uitgebracht worden en dat we niet meer kunnen garanderen dat PHP 5.6 veilig is of goed werkt. We vinden het belangrijk dat onze servers en de software daarop veilig is en kiezen er daarom voor om PHP 5.6 uit te schakelen wanneer er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden.


Wat is PHP en wat heeft dit te maken met mijn website?

PHP is een programmeertaal om softwarepakketten voor op het web (zoals WordPress en Joomla!) mee te maken. Hierdoor kun je een zogenaamde dynamische website maken. Met dynamisch wordt bedoeld dat met PHP websites vaak interactiever worden gemaakt. Gebruik je op je website een gastenboek, contactformulier of een loginpagina, dan gebruik je waarschijnlijk PHP. Heb je een CMS-pakket als WordPress of Joomla! geinstalleerd, dan gebruikt je website ook PHP.


Hoe pas ik mijn PHP-versie aan?

Heb je een hostingpakket, dan kun je zelf je PHP-versie aanpassen. Je kunt kiezen uit PHP 7.1 en PHP 7.2. Je past de PHP-versie eenvoudig aan in de Hostingmanager van je hostingpakket. De PHP-wijziging geldt voor alle domeinnamen en websites binnen je hostingpakket.

Volg de korte handleiding voor het aanpassen van de PHP-versie van je Yourhosting-pakket

Volg de korte handleiding voor het aanpassen van de PHP-versie van je Starthosting-pakket

Of volg onderstaande stappen:

  • Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
  • Klik in het linker menu op Hostingmanager en open de Hostingmanager van je hostingpakket;
  • Klik onder 'Website beheer' op 'Instellingen';
  • Klik op 'PHP versie';
  • Selecteer een andere PHP-versie en klik op 'Opslaan'.

Na het opslaan van de nieuwe PHP-versie kan het een paar seconden duren voordat de nieuwe PHP-versie actief is.

Uitzonderingen
Het selecteren van een nieuwe PHP-versie is alleen mogelijk voor shared hostingpakketten. Gebruik je MijnWebsite, dan wordt de PHP-versie automatisch voor je bijgehouden.

Heb je een Managed VPS, dan is het niet mogelijk om de PHP-versie te veranderen. We passen in het najaar van 2018 de PHP-versie voor je aan.


Hoe lang wordt mijn PHP-versie nog ondersteund?

Alle PHP-versies worden voor een bepaalde tijd door PHP ondersteund. Het stoppen van de ondersteuning op een PHP-versie gaat altijd in twee fasen:

  • Active support
  • Security support

Wordt een PHP-versie nog actief ondersteund, dan betekent dit dat alle onderdelen van de PHP-versie nog bijgewerkt worden. Er wordt gewerkt aan bugfixes, verbeteringen en beveiligingsupdates. Is er alleen nog sprake van security support, dan betekent dit dat de PHP-versie alleen nog ondersteuning krijgt voor beveiligingsupdates.

Op PHP.net lees je hoe lang de verschillende PHP-versies ondersteund worden.


Ik heb meerdere websites, kan ik per website de PHP-versie kiezen?

De PHP-versie kun je per hostingpakket aanpassen. Staan al je websites op één hostingpakket, dan pas je voor al je websites de PHP-versie aan. Staan je websites op verschillende hostingpakketten, dan kun je per pakket je PHP-versie aanpassen.


Ik heb een Managed VPS, kan ik zelf mijn PHP-versie aanpassen?

Heb je een Managed VPS, dan is het niet mogelijk om de PHP-versie zelf te beheren. Wij passen in het najaar van 2018 de PHP-versie voor je aan.


Ik heb een Starthosting-pakket, kan ik daarvoor de PHP-versie aanpassen?

Heb je een Starthosting-hostingpakket, dan kun je je PHP-versie aanpassen. Je kunt kiezen tussen PHP 7.1 en PHP 7.2. 

Volg de handleiding voor het omzetten van de PHP-versie van je Starthosting-pakket


Mijn website werkt niet meer na aanpassen van de PHP-versie

Werkt je website na de overstap naar PHP 7.1 niet meer, dan gebruikt je website codes die in de nieuwe PHP-versie niet meer bestaan of ondersteund worden. Het is belangrijk om te onderzoeken welke code dit is.

In je webruimte, buiten de map ‘public_html’, staat een map ‘logs’. In deze map staat het error_log-bestand. In dit bestand worden de foutmeldingen van je website opgeslagen en bijgehouden. Gebruik het error_log-bestand om de foutmeldingen te bekijken en op te kunnen lossen.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van de foutmeldingen, neem dan contact op met de klantenservice.


Na het veranderen van de PHP-versie krijg ik een witte pagina te zien, wat nu?

Laat je website na de overstap naar PHP 7.1, alleen nog een witte pagina zien, dan gebruikt je website code die door de nieuwe PHP-versie niet meer ondersteund wordt. Je website kan geen inhoud meer weergeven, doordat PHP de code niet meer kan uitvoeren. De fouten in de code van je website moeten opgelost worden voordat je overstapt op een nieuwe PHP-versie.

Ben je bekend met het error_log, dan vind je de foutmeldingen van je website binnen het error_log. Heb je geen ervaring met het error_log en werkt je website niet, neem dan contact op met je webdesigner of met onze klantenservice.


Ik zie een foutmelding over ‘function mysql_query()’

Krijg je een foutmelding over de functie ‘mysql_query()’, dan gebruikt je website een functie die in PHP 7 niet meer bestaat. Het grootste verschil tussen PHP 5.6 en 7 is de ondersteuning op de functie mysql_query(). Gebruikt je website function mysql_query(), dan moeten alle verwijzingen naar de MySQL-functie aangepast worden naar MySQLi, of PDO_MySQL.

Lukt het je niet om dit aan te passen dan kun je hiervoor contact opnemen met je websitebouwer of webdeveloper. Onze Klantenservice en Webmasterservice bieden hierin geen inhoudelijke ondersteuning.


Ik zie een foutmelding met ‘deprecated’

Krijg je een ‘deprecated’-foutmelding op je website of in je error_log te zien, dan gebruikt je website code die in de volgende PHP-versie niet meer wordt ondersteund. Code die niet volledig meer ondersteund wordt en in de volgende update zelfs helemaal verwijdert wordt. Vaak kan de code nog gebruikt worden, maar het is verstandig om op je website te updaten, of je code aan te passen naar vervangende functies.


Waar vind ik updates voor mijn thema, plugin of software?

Gebruik je een CMS-pakket als WordPress of Joomla!, dan kun je updates vanuit het administrator-paneel installeren.

Volg de korte handleiding voor het updaten van WordPress

Volg de korte handleiding voor het updaten van Joomla!

 

Chat met onze klantenservice

Heb je nog geen antwoorden op je vraag? Start dan een live chat met een van onze medewerkers. Onze deskundige klantenservice staat graag voor je klaar.

Neem contact op

php7 php switch knop