• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Veelgestelde vragen Gratis SSL

1. Wanneer krijg ik Gratis SSL?
  2. Hoe activeer ik Gratis SSL?
  3. Kan ik mijn gratis SSL-certificaat instellen voor meerdere domeinnamen?
  4. Kan ik Gratis SSL instellen voor subdomeinnamen?
  5. Hoe zeg ik Gratis SSL op?
  6. Ik heb nu een betaald SSL-certificaat, heb ik recht op Gratis SSL?
  7. Kan ik mijn gratis SSL-certificaat overzetten naar een andere domeinnaam?
  8. Wordt Gratis SSL automatisch verlengd?
  9. Hoe installeer ik Gratis SSL?
  10. Hoe configureer ik mijn website voor SSL?
  11. Wanneer wordt mijn Gratis SSL-certificaat uitgeleverd?
  12. Kan ik mijn gratis certificaat overzetten naar een hostingpakket bij een andere partij?
  13. Kan ik mijn certificaat overzetten naar een andere klant of een ander hostingpakket?

Wanneer krijg ik Gratis SSL?

Je kunt Gratis SSL activeren bij iedere domeinnaam bij Yourhosting die is gekoppeld aan je hostingpakket. Gratis SSL activeer je in de Hostingmanager.

Hoe activeer ik Gratis SSL?

Je activeert Gratis SSL in de Hostingmanager. Log in op Mijn Account. Ga naar ‘Mijn producten’ en klik achter je hostingpakket op ‘Hostingmanager’. Selecteer in de Hostingmanager links bovenin de domeinnaam waarop je Gratis SSL wilt activeren. Klik vervolgens in het menu op ‘SSL’. Klik op ‘Gratis SSL activeren’ en rond het proces af.

Kan ik mijn gratis SSL-certificaat instellen voor meerdere domeinnamen?

Je hebt bij iedere domeinnaam die bij Yourhosting is geregistreerd en die is gekoppeld aan je hostingpakket, de mogelijkheid om Gratis SSL te activeren.

Kan ik Gratis SSL instellen voor subdomeinnamen?

Gratis SSL is niet te gebruiken voor subdomeinnamen. Als je een SSL-certificaat wilt gebruiken op subdomeinnamen heb je een Wildcard SSL-certificaat nodig. Dit is een specifiek SSL-certificaat die ook op subdomeinnamen van je oorspronkelijke domeinnaam is te gebruiken.

Hoe zeg ik Gratis SSL op?

Je zegt Gratis SSL op in Mijn Account. Klik op je hostingpakket onder ‘Mijn producten’. Scroll naar ‘Extra producten’ en selecteer je SSL-certificaat. Klik op ‘Opzeggen’ en volg de stappen.

Ik heb nu een betaald SSL-certificaat, heb ik recht op Gratis SSL?

Wanneer je bij Yourhosting een domeinnaam hebt waar een hostingpakket aan is gekoppeld, heb je recht op Gratis SSL.

Kan ik mijn gratis SSL-certificaat overzetten naar een andere domeinnaam?

Op iedere domeinnaam van Yourhosting in je hostingpakket kun je Gratis SSL activeren. Het overzetten van een SSL-certificaat is dan ook niet nodig. Je kunt Gratis SSL in- en uitschakelen per domeinnaam.

Wordt Gratis SSL automatisch verlengd?

De verlenging van je gratis SSL-certificaat voeren wij voor je door zolang we geen opzegging ontvangen. Gratis SSL is gratis, dus hiervan ontvang je geen factuur.

Hoe installeer ik Gratis SSL?

Wij verzorgen de installatie van het SSL-certificaat op onze server. Na installatie is het belangrijk dat je je website nog wel configureert zodat het SSL-certificaat de verbinding tussen de server en de computer beveiligt.

Hoe configureer ik mijn website voor SSL?

Om je website goed aan te roepen via https is het belangrijk dat je de https-verbinding configureert in je website. Zorg daarbij dat alle onderdelen van je website via https worden aangeroepen. Hoe je dit doet verschilt per software, voor sommige programma’s zoals WordPress zijn hier plug-ins voor. De configuratie van het SSL-certificaat kun je ook uit handen geven aan onze Webmasterservice. Zij helpen je graag met je website.

Wanneer wordt mijn Gratis SSL-certificaat uitgeleverd?

Wij leveren Gratis SSL volledig automatisch uit. Het duurt slechts enkele minuten voordat je certificaat wordt uitgeleverd. Hiervan ontvang je een bevestiging per e-mail.

Kan ik mijn gratis certificaat overzetten naar een hostingpakket bij een andere partij?

Je kunt je gratis SSL-certificaat niet overzetten naar een andere hostingprovider. Gratis SSL is gekoppeld aan je hostingpakket bij Yourhosting en kan dus niet worden overgezet.

Kan ik mijn certificaat overzetten naar een andere klant of een ander hostingpakket?

Op het moment dat je je website, inclusief hostingpakket, overzet via onze Webmasterservice, dan is het mogelijk om Gratis SSL intern te verhuizen. Wanneer je enkel de domeinnaam overdraagt, is het niet mogelijk om Gratis SSL intern te verhuizen. Het is dan nodig dat je Gratis SSL opnieuw activeert op het nieuwe pakket.