• 15 jaar ervaring
 • Persoonlijke support
 • 160.000 tevreden klanten

Lazarus gastenboek installeren op je domeinnaam

Benodigde gegevens

Je kunt met deze handleiding aan de slag zodra je de volgende gegevens bij de hand hebt:

 1. Inloggegevens Mijn Account (klantnummer of gebruikersnaam en wachtwoord);
 2. MySQL-gebruikersnaam;
 3. MySQL-wachtwoord;
 4. Databasenaam.

Voordat je Lazarus gastenboek installeert

Lazarus is een open source gastenboek. Het systeem werkt met een database. Om verbinding te maken met je database heb je het MySQL-wachtwoord nodig.

Let op: weet je je MySQL-wachtwoord niet meer, maar heb je wel een installatie draaien, wijzig je wachtwoord dan niet zomaar. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je andere website (die ook gebruikmaakt van een database) geen verbinding meer kan maken. Ben je niet zeker van je wachtwoord, vraag ons dan om het wachtwoord uit je huidige installatie te controleren. Stuur hiervoor een verzoek via het supportformulier.

Inloggen op Mijn Account

 1. Log in op Mijn Account met je klantnummer of gebruikersnaam en wachtwoord;
 2. Klik door naar de Hostingmanager.
 3. Ga in de Hostingmanager verder naar ‘Software-installaties’.

Lazarus gastenboek installeren

 1. Klik op ‘hier’ in de regel ‘Voor alle softwarepakketten klik je hier’. Lazarus installeren screenshot
 2. Klik in het overzicht op ‘Lazarus gastenboek’. Lazarus installeren screenshot
 3. Vink de optie ‘installeer op subdomein’ aan. In het invoerveld geef je de gewenste subdomeinnaam op. Klik vervolgens op ‘Installeer’. In ons voorbeeld installeren we op gastenboek.softwareinstallaties.nl. Lazarus installeren screenshot
 4. Wacht op de melding dat de download is voltooid en ga verder met stap 5. Let op: klik niet op ‘Ga nu verder met het installeren van Lazarus gastenboek’. Lazarus installeren screenshot
 5. We gaan nu het ‘config.inc.php bestand vullen met de MySQL-gegevens. Klik in de Hostingmanager op ‘Bestandsbeheer & editor’.
 6. Dubbelklik op ‘public_html’, dubbelklik dan op de folder van de domeinnaam, in dit voorbeeld ‘gastenboek.softwareinstallaties.nl’. Dubbelklik op de folder ‘admin’.
 7. Klik op het bestand ‘config.php’ en klik op ‘Bewerk’ in het menu aan de linkerkant. Lazarus installeren screenshot
 8. We wijzigen nu drie velden: $database_name, $database_user en $database_password.
  1. $GB_DB['dbName']: Je databasenaam
  2. $GB_DB['host']: localhost
  3. $GB_DB['user']: Je MySQL-gebruikersnaam
  4. $GB_DB['pass']: Je MySQL-wachtwoord
  Klik nu op ‘Opslaan en afsluiten’. Lazarus installeren screenshot
 9. Open je browser en surf naar http://gastenboek.jedomeinnaam.nl/. Klik nu op ‘install.php’ om de installatie van Lazarus gastenboek af te ronden. Lazarus installeren screenshot
 10. Geef een ‘admin gebruikersnaam’ en ‘admin wachtwoord’ op en klik vervolgens op ‘RUN INSTALLER’. Lazarus installeren screenshot
 11. Verwijder nu het bestand ‘install.php’ via ‘Bestandsbeheer & editor’. Klik in de Hostingmanager op ‘Bestandsbeheer & editor’.
 12. Dubbelklik op ‘public_html’, dubbelklik dan op de folder van de domeinnaam, in dit voorbeeld ‘gastenboek.softwareinstallaties.nl’. Selecteer het bestand ‘install.php’ en klik op ‘Bestand verwijderen’. Lazarus installeren screenshot
 13. Je hebt Lazarus gastenboek succesvol geïnstalleerd op je domeinnaam! Bekijk het gastenboek via http://gastenboek.jedomeinnaam.nl.

Inloggen op Lazarus gastenboek

 1. Ga naar je website (http://gastenboek.jedomeinnaam.nl/admin.php);
 2. Vul de volgende gegevens in:
  Gebruikersnaam: admin
  Wachtwoord: Zelf gekozen tijdens installatie
Print deze handleiding

Lazarus gastenboek is op geen enkele manier verbonden met Yourhosting, daarom levert Yourhosting buiten deze handleiding geen support op het gebruik van Lazarus gastenboek. Wil je ondersteuning bij het maken van je website, neem dan contact op met onze webmasterservice via webmasterservice@yourhosting.nl.

Revisie: 21-01-2014 Versie: 1

Hulp op afstand

Onze servicemedewerkers kunnen de nodige stappen ook tegen betaling voor je uitvoeren (€ 12.50 per gestart kwartier). Hiervoor nemen ze je computer tijdelijk op afstand over via TeamViewer. Je kunt dan snel weer verder!

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017

Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017