Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Quick Start Guide: Microsoft 365 Business Standard / PremiumStap 1

Met Microsoft 365 Business Standard (voorheen Office 365 Premium) kun je online gebruik maken van de laatste versie van Office Online, maar ook voor vijf apparaten Office 2019 downloaden en installeren. Daarnaast heb je 1 TB opslagruimte met OneDrive en beheer je eenvoudig je e-mail met Exchange Online.

Om Office Online en Exchange Online te gebruiken, koppel je de licentie aan een gebruiker. Heb je een eigen domeinnaam? Deze kun je koppelen aan Office 365.

Log in via portal.office.com. Als je voor de eerste keer inlogt, zal je direct een nieuw wachtwoord moeten aanmaken. Dit wachtwoord moet minimaal acht tekens bevatten met minimaal één hoofdletter, één kleine letter en één cijfer.

Selecteer in het menu ‘Beheer’ en ga naar het beheercentrum van Microsoft 365.

office 365 beheer


Stap 2

Klik op 'Gebruikers' en selecteer ‘Actieve gebruikers’.

actieve gebruikers office 365


Stap 3

Selecteer hier de gebruiker waar je de licentie aan wil koppelen. Klik achter ‘Productlicenties’ op ‘Bewerken’.

office 365 productlicenties bewerken


Stap 4

Indien nodig, selecteer de locatie.  Daaronder zie je de actieve licenties. Zet de gewenste licentie ‘Aan’ door het schuifje om te zetten.

office 365 productlicenties aanzetten


Stap 5

Klik op ‘Opslaan’. De licentie is nu gekoppeld aan de gebruiker. Je kunt het beste opnieuw inloggen om de producten in gebruik te nemen. Om af te melden, klik rechtsboven in op je naam in de zwarte menubalk en selecteer ‘Afmelden’.

Ik wil offline ook gebruik maken van Word, Excel en andere programma’s van Office 2019

afmelden office 365


Stap 6

Log in via portal.office.com met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op dat deze gebruiker gekoppeld is aan je Microsoft 365-licentie. Klik rechts bovenin op de knop 'Office 2019 installeren'.

Een download start. Zodra de download klaar is kun je de installatie starten. Volg hiervoor de instructies die het pop-upscherm staan. Je ziet een installer van Office. Deze bereidt de installatie voor en zet vervolgens automatisch de laatste versie van Office op je pc.

setup office 2016 installeren


Stap 7

Als de installatie klaar is, kun je direct aan de slag met Office 2019.

Met de Microsoft 365 Business Standard-licentie (voorheen Office 365 Premium) mag je Office 2019 op vijf verschillende apparaten installeren.  Log hiervoor met je andere apparaat in via portal.office.com. Je kunt vervolgens ‘Office 2019 installeren’ selecteren. Zo wordt op dit apparaat Office 2019 automatisch geïnstalleerd.

Je kunt Office 2019 ook makkelijk op je telefoon of tablet gebruiken. Download via de Appstore, Playstore of Windows Store de Office-apps. Als je deze apps start, vraagt de app om in te loggen met een Microsoft-account. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die je gekoppeld hebt aan je Microsoft 365-licentie.

mobiel desktop cloud office 365