Quick Start Guide: Office 365 PremiumStap 1

Met Office 365 Premium kun je online gebruik maken van de laatste versie van Office Online, maar ook voor vijf apparaten Office 2016 downloaden en installeren. Daarnaast heb je 1 TB opslagruimte met OneDrive en beheer je eenvoudig je e-mail met Exchange Online.

Om Office Online en Exchange Online te gebruiken, koppel je de licentie aan een gebruiker. Heb je een eigen domeinnaam? Deze kun je koppelen aan Office 365.

Log in via portal.office.com. Als je voor de eerste keer inlogt, zal je direct een nieuw wachtwoord moeten aanmaken. Dit wachtwoord moet minimaal acht tekens bevatten met minimaal één hoofdletter, één kleine letter en één cijfer.

Selecteer in het menu ‘Beheer’ en ga naar het beheercentrum van Office 365.

office 365 beheer


Stap 2

Klik op 'Gebruikers' en selecteer ‘Actieve gebruikers’.

actieve gebruikers office 365


Stap 3

Selecteer hier de gebruiker waar je de licentie aan wil koppelen. Klik achter ‘Productlicenties’ op ‘Bewerken’.

office 365 productlicenties bewerken


Stap 4

Indien nodig, selecteer de locatie.  Daaronder zie je de actieve licenties. Zet de gewenste licentie ‘Aan’ door het schuifje om te zetten.

office 365 productlicenties aanzetten


Stap 5

Klik op ‘Opslaan’. De licentie is nu gekoppeld aan de gebruiker. Je kunt het beste opnieuw inloggen om de producten in gebruik te nemen. Om af te melden, klik rechtsboven in op je naam in de zwarte menubalk en selecteer ‘Afmelden’.

Ik wil offline ook gebruik maken van Word, Excel en andere programma’s van Office 2016

afmelden office 365


Stap 6

Log in via portal.office.com met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op dat deze gebruiker gekoppeld is aan je Office 365-licentie. Klik rechts bovenin op de knop 'Office 2016 installeren'.

Een download start. Zodra de download klaar is kun je de installatie starten. Volg hiervoor de instructies die het pop-upscherm staan. Je ziet een installer van Office. Deze bereidt de installatie voor en zet vervolgens automatisch de laatste versie van Office op je pc.

setup office 2016 installeren


Stap 7

Als de installatie klaar is, kun je direct aan de slag met Office 2016.

Met de Office 365 Business Premium-licentie mag je Office 2016 op vijf verschillende apparaten installeren.  Log hiervoor met je andere apparaat in via portal.office.com. Je kunt vervolgens ‘Office 2016 installeren’ selecteren. Zo wordt op dit apparaat Office 2016 automatisch geïnstalleerd.

Je kunt Office 2016 ook makkelijk op je telefoon of tablet gebruiken. Download via de Appstore, Playstore of Windows Store de Office-apps. Als je deze apps start, vraagt de app om in te loggen met een Microsoft-account. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die je gekoppeld hebt aan je Office 365-licentie.

mobiel desktop cloud office 365