Je website of bestanden uploaden via FTP

Mijn Account en klik op 'Hostingmanager'.

Wil je een website online plaatsen, bestanden uploaden of bestanden downloaden, dan gebruik je daar vaak FTP-gegevens voor. Met een FTP-programma (File Transfer Protocol) wissel je bestanden uit met de servers van Yourhosting.

Benodigde gegevens Hostingmanager

• FTP-programma: Bijvoorbeeld FileZilla.
  • FTP-gebruikersnaam: deze vind je onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • FTP-wachtwoord: deze kies je als je voor het eerst naar de Hostingmanager gaat. Je vind het wachtwoord daarna onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • FTP-host: je domeinnaam of serverX.firstfind.nl (vervang X door je servernummer).
  • Poort: 21

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om je FTP-wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn producten’;
  • Klik achter het pakket waarvan je het wachtwoord wilt resetten op ‘Ga naar pakketpagina’;
  • Klik bij ‘Hostingmanager’ op ‘Wachtwoord reset’ en vervolgens op ‘Verstuur’;
  • Open de e-mail die je van ons hebt ontvangen op je contacte-mailadres en volg de instructies in de e-mail.

Je website Uploaden via Bestandsbeheer

Via ‘Bestandbeheer’ in je Hostingmanager kun je net als met een FTP-programma eenvoudig bestanden uploaden en downloaden. Ook vind je er een teksteditor, waarmee je je broncode kunt aanpassen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en heb je geen FTP-programma bij de hand, dan is dit een snel en eenvoudig alternatief.

Website nog niet zichtbaar?

Heb je je website via FTP online gezet, maar is je website nog niet zichtbaar? Controleer dan de volgende punten:

• Heb je net een nieuw pakket aangevraagd, dan kan het tot maximaal vier uur duren voordat dit pakket helemaal naar behoren werkt;
  • Heb je bestanden geupload, controleer dan of je hoofdpagina de juiste naam heeft. De eerste pagina van je website heet altijd index.html / index.htm / index.php.
  • Verwijzen de DNS-records van je website naar de juiste server?

Veiligheid

Sla je wachtwoorden niet automatisch op in je FTP-programma of op internet. Voorkom hiermee dat derden je website of computer kunnen hacken als gevolg van misbruik van je wachtwoorden en FTP-account(s) voor het versturen van malware.

Nieuwe Hostingmanager

Wil je een website online plaatsen, bestanden uploaden of bestanden downloaden, dan gebruik je daar vaak FTP-gegevens voor. Met een FTP-programma (File Transfer Protocol) wissel je bestanden uit met de servers van Yourhosting.

Benodigde gegevens

• FTP-programma: Bijvoorbeeld FileZilla.
  • FTP-gebruikersnaam: deze vind je onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • FTP-wachtwoord: deze kies je als je voor het eerst naar de Hostingmanager gaat. Je vind het wachtwoord daarna onder ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • FTP-host: je domeinnaam of server###.yourhosting.nl (vervang # door je servernummer, bijvoorbeeld: server003.yourhosting.nl).
  • Poort: 21

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om je FTP-wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn gegevens’;
  • Als je meerdere pakketten hebt, selecteer dan het juiste pakket onder "Mijn Technische gegevens";
  • Klik vervolgens op 'wachtwoord wijzigen' achter FTP-wachtwoord;
  • Je wordt nu doorverwezen naar de Hostingmanager;
  • Klik in de Hostingmanager op FTP-gebruikers;
  • Klik op de gebruiker waarvoor je een nieuw wachtwoord wilt instellen
  • Stel een nieuw wachtwoord in en klik op 'Opslaan'.
  • Het wachtwoord is ingesteld en is direct actief.

Je website Uploaden via Bestandsbeheer

Via ‘Bestanden’ in je Hostingmanager kun je net als met een FTP-programma eenvoudig bestanden uploaden. Heb jij even geen FTP-programma bij de hand, dan is Bestandsbeheer een snel en eenvoudig alternatief.

Website nog niet zichtbaar?

Heb je je website via FTP online gezet, maar is je website nog niet zichtbaar? Controleer dan de volgende punten:

• Heb je net een nieuw pakket aangevraagd, dan kan het tot maximaal vier uur duren voordat dit pakket helemaal naar behoren werkt;
  • Heb je bestanden geupload, controleer dan of je hoofdpagina de juiste naam heeft. De eerste pagina van je website heet altijd index.html / index.htm / index.php.
  • Verwijzen de DNS-records van je website naar de juiste server?

Veiligheid

Sla je wachtwoorden niet automatisch op in je FTP-programma of op internet. Voorkom hiermee dat derden je website of computer kunnen hacken als gevolg van misbruik van je wachtwoorden en FTP-account(s) voor het versturen van malware.

Instructievideo: Uitleg over het beheren van je bestanden

Je website bouwen met gratis software

Ga je voor het eerst een website bouwen? Met het gratis MijnWebsite Lite maak je in een handomdraai je eigen website. Wil je meer mogelijkheden kies dan voor een MijnWebsite-pakket of voor een van onze voorgeïnstalleerde softwarepakketten.