• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Wat is VPS hosting?

VPS staat voor Virtual Private Server. Het is een eigen afgeschermde omgeving op een fysieke server. Deze fysieke server is opgedeeld in meerdere VPS-en doormiddel van virtualisatietechnieken.

Met een VPS pakket heb je dezelfde mogelijkheden als met een eigen fysieke dedicated server. Elke VPS beschikt over een eigen besturingssysteem die volledig gescheiden is van andere VPS-en. Hiermee heb je alle flexibiliteit om zelf instellingen te beheren en software of services te draaien.

Is VPS iets voor jou?

Om een keuze te kunnen maken tussen shared hosting en VPS, hebben we 4 vragen opgesteld om je daarbij te helpen. Bekijk de vergelijking tussen shared hosting en VPS.

Schaalbaar (VPS groeit met je mee)

Met een VPS laat je je server eenvoudig mee groeien met de benodigde capaciteit, zonder dat herinstallatie op een grotere server nodig is. Je hebt snel extra capaciteit beschikbaar bij onverwachte groei op een website zonder lange downtime. Afhankelijk van je wensen kies je de grootte van je VPS-pakket, met daarbij de benodigde gereserveerde ruimte en rekenkracht (CPU-power).

Kosten reductie

De netwerkfaciliteiten, serverbeheerkosten en de fysieke hardware wordt gedeeld met andere VPS-en. Hierdoor blijven de kosten een stuk lager dan bij een 'eigen' fysieke dedicated server.

Maximale prestatiekracht en vrijheid

Het voordeel van VPS-hosting is dat we hardwareresources reserveren voor je VPS. Hierdoor ben je verzekerd van optimale stabiliteit en performance. Met VPS hosting heb je volledige vrijheid in het installeren van software en het beheren van andere technische instellingen.

Wat is Managed VPS?

Bij Managed VPS nemen wij het onderhoud, de updates en de monitoring compleet uit handen. Wij onderhouden je VPS en lossen technische storingen op. Op verzoek installeren, onderhouden en monitoren we bovendien maatwerk-applicaties voor je.

Shared hosting versus VPS:

Shared hosting

• Lagere kosten
  • Volledig beheer door Yourhosting
  • Geen technische kennis vereist
  • Piekvermogen bij incidentele drukte

Unmanaged VPS

• Iets hogere kosten
  • VPS in eigen beheer
  • Technische kennis vereist
  • Onafhankelijk en maximale stabiliteit
  • Volledige vrijheid op technisch gebied!

Managed VPS

• Hogere kosten
  • Volledig beheer door Yourhosting
  • Geen technische kennis vereist
  • Onafhankelijk en maximale stabiliteit
  • Meer technische mogelijkheden
  • 24/7 monitoring en back-ups
  • Verhoogde SLA mogelijk

VPS bij Yourhosting

• Direct beschikbaar
  • Multi-level security
  • 24/7 SLA’s
  • Groen datacentrum
  • High-available redundant netwerk
  • State-of-the-art redundant hardware
  • Deskundige supportafdeling
Direct bestellen