CMS


Met een CMS bouw jij jouw website. Je hebt verschillende soorten content management systemen, denk aan: WordPress, Joomla! en Drupal. Welk CMS kiest is afhankelijk van de eisen en wensen die je hebt.


Wat is een CMS systeem?

Een CMS-systeem is eigenlijk een hulpmiddel voor het maken van je websites. Waar sommige ontwikkelaars hele websites in code maken, zijn CMS-systemen er voor degenen die meer gemak zoeken of technisch minder onderlegd zijn. En vaak biedt een CMS nog veel meer dan alleen het maken van je website. Denk aan WordPress die naast plugins voor je website ook plugins biedt die je website beveiligen of beter vindbaar maken bijvoorbeeld.


Welke CMS-systemen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende CMS-systemen op de markt. Welke je kiest, is helemaal afhankelijk van de wensen die je hebt. Lees ook ons blog over een CMS kiezen om de keuze makkelijker te maken. De CMS-systemen die bij ons het populairst zijn, zijn:

  • WordPress: het meest bekende CMS-systeem ter wereld. Met veel mogelijkheden voor jouw website door het grote scala aan plugins. Lees meer op onze 'WordPress website maken'-pagina.
  • Joomla!: bij Joomla! heb je net als bij WordPress veel mogelijkheden voor je website, alleen wordt Joomla! vaak als net iets minder gebruiksvriendelijk dan WordPress ervaren. Ga naar de Joomla!-pagina voor meer informatie over dit CMS-systeem.
  • Drupal: ook Drupal biedt veel mogelijkheden voor jouw website, maar kan daardoor voor beginners wat overweldigend zijn. Drupal is bijvoorbeeld erg geschikt voor websites met een klantenportaal. Lees meer op de Drupal-pagina.

Hoe duur is een CMS-systeem?

Als je een hostingpakket van ons hebt, installeer je de meeste CMS'en helemaal gratis. Denk aan WordPress, Joomla! en Drupal. Meestal is voor beginnende websites eerst een XS-pakket voldoende, je kunt daarna altijd nog upgraden.

Naast het hostingpakket heb je ook een domeinnaam nodig, dit is het webadres van je website (bijvoorbeeld www.yourhosting.nl). Een .NL-domeinnaam kost het eerste jaar bijvoorbeeld maar € 0,99.

Naar de hostingpakketten


Een website maken met een CMS

Als je eenmaal een CMS-systeem (bij je domeinnaam en hostingpakket) hebt gekozen, is het tijd om de website te maken! Als je hier zelf mee aan de slag gaat, is het fijn om wat handvatten te hebben. Deze bieden wij je graag:


Tips en meer informatie

Wil je nog meer tips over CMS-systemen en het maken van je website? Bekijk dan ook deze pagina's: