Alles wat je nodig hebt om een online contactformulier te maken


Software voor online formulieren. Voor zowel WordPress en YourWebsite.

Contactformulier op je website

Een contactformulier op je website is handig als je wilt dat bezoekers contact met je kunnen opnemen. Je voorkomt er spam mee doordat je niet direct je e-mailadres op de website hebt staan, en geeft zo toch de mogelijkheid voor je bezoekers om je te contacten. Voor zowel WordPress als onze sitebuilder YourWebsite zijn er meerdere mogelijkheden voor een contactformulier, deze lichten we graag toe! 

Voordelen

Eenvoudig een professioneel formulier
Zowel WordPress als YourWebsite mogelijkheden
ReCAPTCHA om spam te voorkomen

Welke gegevens vraag je?

Veel onderzoeken wijzen uit dat de drempel om contact met je op te nemen steeds hoger is naarmate je meer gegevens wilt weten van je bezoekers. Zo kort mogelijk is dan ook de regel. De meest eenvoudige vorm is een naam, e-mailadres en een invulveld voor de reactie, maar bedenk wel wat het doel is van je formulier. Wil je dat mensen contact kunnen opnemen over hun bestelling? dan is een bestelnummer als onderdeel van je formulier wel handig. 

Verwerk je persoonsgegevens met je website?

Dan is een SSL-certificaat verplicht. Met SSL zorg je voor een versleutelde verbinding waardoor je privacygevoelige informatie beschermd. Heb jij een contactformulier, een betaalomgeving, een webshop, of bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief? Bestel dan nu een SSL-certificaat.

Bekijk de voordelen van SSL

YourWebsite

Het is heel envoudig een contactformulier te plaatsen in YourWebsite. Dankzij het ingebouwde contactformulier voeg je met slechts 1 klik een contactformulier toe. Deze kun je vervolgens eenvoudig aanpassen naar jouw wensen. 

Meer over de sitebuilder YourWebsite

WordPress

Voor Wordpress heb je veel mogelijkeheden voor formulieren. Standaard raden wij eigenlijk altijd Contactform 7 aan, omdat dat een stabiele en goed onderhouden plugin voor contactformulieren is. Wil je een contactformulier op je WordPress website, dan heb je dus een plugin nodig. Hoe je dit contactformulier installeert op je website lees je hier. 

WordPress contactformulier

Blog - contactformulieren

In het blog over contactformulieren lees je nog veel meer opties over het toevoegen van een contactformulier. 

Lees het blog

Andere opties voor een formulier

PHP form biedt een relatief eenvoudige mogelijkheid voor het plaatsen van formulieren. Maar er zijn ook opties als je een mailprogramma als Mailchimp gebruikt. Met Mailchimp verstuur je mailingen, maar je maakt er dus ook contactformulieren mee. Extra handig, zo heb je de de mensen die het contactformulier invullen gelijk in je mailinglijst staan, mits ze daar toestemming voor geven natuurlijk.. 

Spam

Helaas een onvoorkomelijk iets: spam. Maar je maakt het spammers wel erg makkelijk als je niet iets doet aan beveiliging van je formulier. Stel daarom ReCAPTCHA in! Hiermee voorkom je dat je formulier wordt volgespamd omdat iemand die het formulier invult eerst moet aantonen dat hij/zij geen robot is. 

ReCAPTCHA instellen:

  • Ga naar de reCAPTCHA-website van Google
  • Klik op het plusje vul je domeinnaam in bij ‘Domeinen’ en kies de reCAPTCHA-versie die jij wilt
  • Als je op ‘Verzenden’ klikt krijg je twee sleutels te zien
  • Gebruik de API-sleutels voor je website. Bij WordPress doe je dit bijvoorbeeld bij ‘Contact’ –> ‘Integratie’

Webmasterservice

Heb je hulp nodig bij je website? Schakel onze webmasterservice in! Hulp van een webdesigner al vanaf € 50,- per uur

Meer info

Alle software installaties en opties voor je website

Hieronder vind je een overzicht van beschikbare software installaties en tools om je website nog beter te maken. Benieuwd naar alle software? 

Onze klanten

Vergaande service

Gemotiveerde medewerkers staan je graag te woord, ook ‘s avonds en op zaterdag. Klanten beoordelen onze service met een 8,5.

Jarenlange ervaring

We hebben meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van hosting, domeinnamen en websites, en investeren continu in de verdere ontwikkeling van onze kennis.

Betrouwbaar

We hosten je website op geavanceerde apparatuur met een uptime van 99,99%. Voor al onze pakketten geldt maar liefst 100 dagen: Niet goed? Geld terug!