- 18 april 2019

Welk SSL-certificaat heb ik nodig? Doe de SSL-test!

Voor een betrouwbare website is een SSL-certificaat onmisbaar. Deze waarborgt een veilige verbinding tussen twee computers. SSL komt in verschillende soorten en maten, denk aan Domain Validation SSL, Extended Validation SSL en Wildcard SSL. Welke het beste bij jouw website past? De SSL-test op onze website en dit blog helpen je op weg!  

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

Zonder een SSL-certificaat krijgen bezoekers van jouw website onderstaande melding. Deze melding leidt tot wantrouwen, doordat de websitebezoekers niet weten wat er met hun gegevens gebeurt. Met een SSL-certificaat straalt jouw website meer vertrouwen uit en in sommige gevallen is een SSL-certificaat zelfs verplicht.

niet beveiligde website

Vorig jaar deed de AVG-wet haar intrede, waardoor veel mensen scherper werden op hun privacy. Voor websites die persoonsgegevens uitwisselen, raden we dan ook minimaal een Domain Validation SSL-certificaat aan. Een voorbeeld van het uitwisselen van persoonsgegevens is het welbekende contactformulier. Weet je niet goed welk SSL-certificaat jouw website nodig heeft? Doe dan de SSL-test.

Een andere reden voor het bestellen van een SSL-certificaat is SEO (Search Engine Optimization). Wat SSL en SEO met elkaar te maken hebben? Als zoekmachines een website als onbetrouwbaar zien, ranken ze de website lager. Dus heeft jouw website een SSL-certificaat en een vergelijkbare website niet? Dan komt jouw website hoger in de Google-resultaten te staan dan de website zonder SSL-certificaat.

Gratis SSL: particulier zonder persoonsgegevens

Heb jij een particuliere website zonder contactformulier en verwerk je geen contactgegevens? Dan is een gratis SSL-certificaat voldoende. Al onze Shared Hostingpakketten komen automatisch met een gratis SSL-certificaat. Deze kun je gemakkelijk installeren in de Hostingmanager van Yourhosting. Kom je er niet helemaal uit? Lees dan het blog over SSL-certificaten checken voor een stap-voor-stap-uitleg.

Na het installeren van het gratis SSL-certificaat, verschijnt er een slotje in de adresbalk van jouw website en staat er “https” voor jouw URL in plaats van “http”. Bij dit certificaat krijg je geen Secured by Sectigo keurmerk en het certificaat straalt minder vertrouwen uit doordat deze ook door phishing-websites gebruikt wordt.

Voordelen Gratis SSL:

 • Gratis bij Shared Hostingpakketten;
 • Gemakkelijk te installeren via de Hostingmanager;
 • “Https” in plaats van “http” in adresbalk;
 • Slotje in adresbalk.

Domain Validation SSL: particulier met persoonsgegevens

Worden er persoonsgegevens uitgewisseld op jouw particuliere website? Dan raden wij het Domain Validation SSL-certificaat aan. Dit is een mooie term voor een eigen SSL-certificaat. Je websitebezoekers kunnen zien dat het certificaat op jouw eigen domeinnaam geregistreerd is. In tegenstelling tot het gratis SSL-certificaat, ben je bij het Domain Validation SSL-certificaat verzekerd tot $10.000. Als je een Domain Validation SSL bestelt, wordt deze binnen 24 uur uitgeleverd.

Yourhosting domain validation URL

Het Domain Validation SSL-certificaat heeft bij Yourhosting het Secured by Sectigo keurmerk met domeincontrole, zodat je bezoekers zeker weten dat het om een veilige website gaat. Ook bij dit certificaat worden het slotje en de “https” in jouw adresbalk zichtbaar. Het Domain Validation SSL-certificaat is geschikt voor één domeinnaam. Heb je meerdere subdomeinen? Dan past de Wildcard SSL beter bij jouw website.

Voordelen Domain Validation SSL:

 • Certificaat is op eigen domeinnaam geregistreerd: straalt meer vertrouwen uit voor websitebezoekers;
 • Secured by Sectigo keurmerk met domeincontrole;
 • “Https” in plaats van “http” in adresbalk;
 • Slotje in adresbalk;
 • Garantie tot $10.000;
 • Binnen 24 uur actief.

Met de SSL-test weet jij binnen een paar klikken welk certificaat het beste bij jouw website past!

Wildcard SSL: meerdere subdomeinen

Heb je meerdere subdomeinen en wil je deze allemaal beveiligen? Dan is het Wildcard SSL-certificaat de meest geschikte optie. Het Wildcard SSL-certificaat is vergelijkbaar met het Domain Validation SSL-certificaat, alleen kun je bij dit certificaat meerdere subdomeinen tot één niveau diep registreren (bijvoorbeeld shop.jouwwebsite.nl en blog.jouwwebsite.nl). Je hoofddomein (www.jouwwebsite.nl) is bij dit certificaat ook beveiligd; je hoeft hiervoor dus geen apart Domain Validation SSL-certificaat af te sluiten. Ook bij het Wildcard SSL-certificaat verschijnen de “https” en het slotje in jouw adresbalk en krijg je het Secured by Sectigo keurmerk.

Voordelen Wildcard SSL:

 • Beveilig zowel het hoofddomein als meerdere subdomeinen (tot één niveau diep);
 • Secured by Sectigo keurmerk met domeincontrole;
 • “Https” in plaats van “http” in adresbalk;
 • Slotje in adresbalk;
 • Garantie tot $10.000.

Extended Validation SSL: zakelijk

Voor websites en webshops van bedrijven raden wij het Extended Validation SSL-certificaat aan. Zoals de naam al aangeeft, vraagt dit certificaat om een uitgebreide validatie. Om zeker te zijn over de betrouwbaarheid van de organisatie, wordt er een handmatige bedrijfscheck gedaan. Meestal gaat de validatie per telefoon, waarbij de organisatie het uittreksel van de Kamer van Koophandel paraat moet houden.

Nadat jouw bedrijf het Extended Validation SSL-certificaat krijgt, heb je niet alleen een slotje en “https” in jouw adresbalk staan, maar ook jouw bedrijfsgegevens. In sommige gevallen wordt de adresbalk zelfs helemaal groen, waardoor het voor de bezoeker nog meer zichtbaar is dat het om een veilige website gaat. Daarnaast krijg je bij dit certificaat het Secured by Sectigo keurmerk voor een uitgebreide validatie. Verder ben je bij het Extended Validation SSL-certificaat verzekerd tot $250.000.

Yourhosting extended validation URL

Voordelen Extended Validation SSL:

 • Meest veilig door uitgebreide bedrijfscheck;
 • Secured by Sectigo keurmerk met uitgebreide validatie;
 • “Https” in plaats van “http” in adresbalk;
 • Slotje in adresbalk;
 • Groene adresbalk;
 • Bedrijfsnaam in adresbalk;
 • Garantie tot $250.000.

Secured by Sectigo keurmerk

Als je met jouw SSL-certificaat zoveel mogelijk vertrouwen wil uitstralen richting bezoekers, dan kun je het beste kiezen voor een certificaat met het Secured by Sectigo keurmerk. Dit keurmerk is de nummer 1 marktleider in commerciële SSL-certificaten. Sectigo wordt bovendien door alle bekende browsers als betrouwbaar aangemerkt. Als je over een SSL-certificaat met het Secured by Sectigo keurmerk beschikt, mag je het logo op jouw website plaatsen. Zo straal je nog meer vertrouwen uit.

Secured by Sectigo logo

Ga voor de veilige keuze

Betekent een SSL-certificaat dat jouw website áltijd een veilige verbinding waarborgt? Nee, helaas niet. Doordat het registreren van een gratis SSL zonder kosten is, maken phishing-websites hier vaak misbruik van. Een artikel van Info Security Magazine geeft aan dat er bij sommige websites met een SSL-certificaat nog steeds sprake is van phishing. Als je wil dat jouw websitebezoekers geen twijfels hebben over de veiligheid van je website, raden we je aan om een SSL-certificaat te kiezen met het Secured by Sectigo keurmerk.

Samenvatting
Naam artikel
Welk SSL-certificaat heb ik nodig?
Beschrijving
Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen je website en de bezoekers. Er zijn meerdere SSL-certificaten om uit te kiezen, denk aan Extended Validation SSL, Domain Validation SSL en Wildcard SSL. Door middel van dit blog en onze SSL-check maken we de keuze makkelijker voor je.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

2 reacties

Helena on 10 september 2019

Goedendag,
nergens lees ik een prijs voor dt certificaat.
Dank.
H.erwich

Emie Budde on 12 september 2019

Hoi Helena, de prijs van het SSL-certificaat varieert. Zo heb je het Domain Validation SSL-certificaat vanaf €2,41 per maand. Het Extended Validation SSL-certificaat is hoger geprijsd. Voor alle prijzen en meer informatie, raad ik je aan om op deze pagina te kijken: https://www.yourhosting.nl/hosting/ssl-certificaat/ . Als je er niet uitkomt, kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice via de supportpagina. Groetjes, Emie.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *