- 06 november 2019

Behind the website: WordPress kappers-website

Voor veel kappers is hun website erg belangrijk. De klant ziet door middel van de website om wat voor kapperszaak het gaat, vergelijkt prijzen en heeft meteen de mogelijkheid om een afspraak te maken. Deze keer in ‘Behind the website’ kijken we naar de website van Valkema Haarmode. Bas is klant van Yourhosting en heeft voor zijn vrouw, die eigenares is van de kapperszaak, een WordPress kappers-website gemaakt. Hij neemt ons mee in het proces en geeft tips voor als jij ook een (zakelijke) website met WordPress wil maken.

Een kappers-website maken met WordPress

Bas heeft de website voor Valkema Haarmode zo’n drieënhalf jaar geleden gemaakt. Voor zijn werk gebruikte hij vaker WordPress en hij besloot daarom om het CMS ook voor de website van zijn vrouw te gebruiken. “De basis van de website staat zo. Je kiest een thema en past de website aan naar jouw wensen. Daarna is het een kwestie van informatie erop zetten,” vertelt Bas. “Voor foto’s heb ik Shutterstock gebruikt.”

Het hostingpakket dat Bas gebruikt is een Start pakket: “Voor deze website heb ik genoeg aan dat pakket. Maar als je meerdere domeinnamen of een grotere website hebt, zou ik eerder voor een ‘Start’ of ‘Plus’-pakket gaan.” Om een website te bouwen heb je een hostingpakket nodig. Je betaalt pakketkosten, maar de WordPress-software is gratis.

Tip: Heb je 8 domeinnamen of meer, dan is het Plus pakket interessant voor jou! Je betaalt bij het Plus pakket namelijk geen doorlinkkosten.

Ga naar hostingpakketten

Betaald template biedt voordelen

Voor de website van zijn vrouw koos Bas voor het betaalde template ‘Bridge’: “Je betaalt eenmalig 50 of 60 dollar en daar kun je mee doen wat je wil. Het is echt de investering waard. Je krijgt een melding als je een update moet doen en je hebt wat meer mogelijkheden. Denk aan carrousels en sliders bijvoorbeeld. Leuke extraatjes en het ziet er wat gelikter uit.”

Handige plug-ins voor WordPress-websites

‘Comet Cache’ is een plug-in die ervoor zorgt dat jouw website sneller laadt bij bezoekers die al eens geweest zijn. “Nu is Yourhosting natuurlijk hartstikke snel wat betreft de servers, maar toch,” benadrukt Bas. Waar hij ook graag gebruik van maakt, is ‘Yoast SEO’. Handig voor de basis van SEO (Search Engine Optimization). Yoast geeft aan wanneer een pagina of artikel aan de SEO-voorwaarden voldoet. Als de Yoast-smiley blij is, dan voldoet jouw pagina voldoende aan SEO. Dit houdt in dat je website beter vindbaar is in Google.

Tips voor WordPress-gebruikers

Als je een bedrijf hebt raadt Bas aan om voor een betaald thema te gaan: “Daar haal je gewoon veel meer uit.” En het is heel belangrijk dat je de tijd neemt om WordPress onder de knie te krijgen. “Vooral niet ongeduldig zijn,” zegt Bas. “Als je er niet uit komt is het de moeite waar om de site te laten scannen door een webmaster.” Wil je zeker weten of alles goed staat voordat je jouw website publiceert? Maak dan gebruik van onze Webmasterservice. Onze webmasters checken of alles goed staat en de plug-ins juist ingesteld staan. Daarnaast installeren ze tegen betaling ook een SSL-certificaat voor je. Neem contact op met de Webmasterservice via het contactformulier.

WordPress is een erg universeel CMS en dus ook erg geschikt voor een kappers-website. Kijk welk hostingpakket bij jou past en ga vandaag nog aan de slag met jouw WordPress-website.

Samenvatting
Behind the website: WordPress kappers-website
Naam artikel
Behind the website: WordPress kappers-website
Beschrijving
Deze keer in 'Behind the website' nemen we een kijkje bij de kappers-website Valkema Haarmode. Bas heeft deze website met het CMS WordPress gebouwd en vertelt zijn ervaringen en tips en trucs.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *