- 14 december 2020

Zakelijke e-mail aanmaken

Een zakelijke email aanmaken als ZZP’er of ondernemer is bijna altijd een goed idee. Het is al jaren een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. Niet alleen is je bedrijfsnaam herkenbaar door een zakelijk e-mailadres, het staat ook nog professioneler dan mailen met bedrijfsnaam@hotmail.com. Wil je zakelijk e-mailen? Volg dan deze stappen en je kunt in no time aan de slag met je e-mail!

Waarom een zakelijk emailadres aanmaken?

Het belangrijkste punt voor een zakelijk emailadres is professionaliteit. Zo staat mailen met info@pertrasbloemenshop.nl beter dan e-mailen met petrasbloemenshop@hotmail.com op je visitekaartje. Ook gebruik je liever niet de e-mailadressen van je internetprovider. Stel je verandert van provider, dan moet je ook al deze emailadressen weer aanpassen en loop je kans dat je e-mails gaat missen, en dus opdrachten. Een e-mailadres door al je contactpersonen laten aanpassen is best een gedoe. Daarom speel je op safe door een zakelijke e-mail te maken.

Herkenbaarheid
Met een zakelijke e-mail ben je herkenbaar. Ontvangers van jouw e-mail zien gelijk dat ze van @jouwbedrijf.nl een email hebben ontvangen, in plaats van het generieke @hotmail.com bijvoorbeeld. Ook kun je met je zakelijke e-mail een handtekening instellen die is ingesteld op jouw onderneming.

Overzicht
Wel zo lekker toch, om je privé email te scheiden van je zakelijke email? Dit leidt tot veel meer overzicht in beide emailboxen en voorkomt dat je door de chaos per ongeluk een belangrijk mailtje mist of verwijdert. Heb je toch liever één mailbox, omdat je niet zoveel mail ontvangt en verstuurt? Dan kun je je zakelijke emailadres ook makkelijk doorsturen naar je privébox.

Kies je eigen mailprogramma
Met een zakelijk emailadres ben je nog steeds vrij om je eigen e-mailprogramma te kiezen. Je kunt dus je privé Gmail en je zakelijke email beide laten binnenkomen op Gmail of Outlook. Het is dan handig om voor beide een aparte map aan te maken waar dan of zakelijk of privé-mail binnenkomt. Naast een mailprogramma kun je natuurlijk ook kiezen voor webmail.

Een zakelijk emailadres is dus niet alleen handig voor herkenbaarheid en professionaliteit, het helpt ook met overzicht en je hebt alle ruimte om je eigen mailprogramma te kiezen.

De stappen voor een zakelijk email adres:

  1. Registreer je domein
  2. Kies een e-mailpakket
  3. Ga aan de slag

Registreer een domeinnaam

Wil je mailen met je bedrijfsnaam, dan begint het met het registreren van een domeinnaam. Registreer dus als eerste jouw domeinnaam via de domeinnaamchecker en kies een passende extensie. Een .nl-domeinnaam is bijvoorbeeld het meest gekozen in Nederland, maar heb je internationale ambities, dan is een .com ook een goed idee.

Kies je e-mailpakket

Je hebt niet per se een website nodig als je zakelijk wilt e-mailen. Heb je geen behoefte aan een website of heb je aan een onepager genoeg? Kies dan voor e-mailhosting. Met e-mailhosting en een domeinnaam maak je bij Yourhosting gratis een onepager, dit is een website die bestaat uit één pagina, genoeg voor een introductie, wat je als ondernemer doet en een contactformulier die je natuurlijk laat uitkomen op je zakelijke emailadres. Deze website die uit één pagina bestaat maak je gratis met behulp van de sitebuilder YourWebsite. Daarmee kun je binnen een uur je website live hebben staan, je klikt en sleept zo je content en afbeeldingen op de juiste plek en klaar.

In de shop van Yourhosting kies je gelijk je e-mailpakket. Wil je graag eerst je opties bekijken, bekijk dan onze e-mailpakketten. Wil je ook een grotere website met meerdere pagina’s? Dan kun je beter kiezen voor hosting. Bij elk hostingpakket zijn emailopties standaard.

Bij je e-mailpakket krijg je sowieso goede antivirus en spamfilters. En daarbij ook genoeg e-mailruimte en mailboxen om e-mail op te ontvangen en te versturen.

Maak je zakelijke e-mailadressen aan

Het aanmaken van e-mailadressen doe je in de hostingmanager. Log hiervoor in in Mijn Account en klik in het linker menu op de hostingmanager. Kies vervolgens het juiste pakket om naar de hostingmanager te gaan.

In de hostingmanager kies je vervolgens voor “mail’ Hier maak je dan e-mailadressen aan. Je kunt kiezen voor de standaard info@jouwbedrijfsnaam.nl, maar hallo@jouwbedrijfsnaam.nl of specifiek klantenservice@jouwbedrijfsnaam.nl kan natuurlijk ook. Je kunt ook meerdere emailadressen of aliassen aanmaken. Zoek je een uitgebreid stappenplan om je e-mail in te stellen, volg dan de handleiding voor e-mail aanmaken.

De volgende stap is het instellen welke e-mailprogramma je wilt gebruiken. Je hebt hiervoor keuze uit verschillende mailprogramma’s als Gmail of Outlook. Kies welk programma je gebruikt en volg het stappenplan, vervolgens is je e-mail klaar om te gebruiken.

In het kort maak je dus via de volgende stappen een zakelijk mailadres aan:

  1. Registreer een domein. Om te kunnen e-mailen met @jebedrijfsnaam.nl moet je eerst deze domeinnaam registreren
  2. Kies je e-mailpakket
  3. Maak je e-mailpakket aan in de hostingmanager
  4. Kies je mailbox, bijvoorbeeld Gmail of Outlook
  5. Stel je mailbox in via een van de handleidingen.

Klaar! Vervolgens is je zakelijke email ingesteld en kun je aan de slag

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *