Doe nu de domeincheck

Een domeinnaam checken doe je met de domeincheck. Hiermee zie je gelijk of het gewenste domein nog vrij is. Is jouw domein naar keuze niet vrij? De domeinchecker geeft je veel suggesties waar je ook uit kunt kiezen. Zo controleert de domeinchecker niet alleen of er variaties van je domeinnaam beschikbaar zijn, maar kijkt de domeincheck ook of er andere extensies beschikbaar zijn. Is jouw domeinnaam check succesvol? Ga dan gelijk aan de slag met je website, bijvoorbeeld met een WordPress website! 

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Telefonische helpdesk

Nieuwe domeinnaam? Check je domeinnaam direct en start je online avontuur

Met een domeinnaam ligt de online wereld aan jouw voeten. Of je nu een website of webshop gaat maken, wilt e-mailen met je eigen domein of de domeinnaam doorlinkt naar een al bestaande website.. Check welke domeinnaam bij jouw wensen past, registreer je domeinnaam en ga gelijk aan de slag. Vul simpelweg je gewenste domeinnaam in in de domeinnaamchecker en begin gelijk! 

Zo doe je een goede domeinnaam check:

1
Kies je domeinnaam
Brainstorm welke domeinnaam voor jouw website geschikt is. Tips nodig voor het kiezen van een domeinnaam?
2
Check je top 3
Kijk welke domeinnamen beschikbaar zijn via de domeincheck bovenaan de pagina. 
3
Overweeg een andere extensie
Is je favoriete extensie niet beschikbaar? Kijk dan eens naar bijvoorbeeld .SITE of .ONLINE 

Domeinnaam checken? Denk aan SEO

Heb je een idee voor een website of webshop? Dan is de vindbaarheid in zoekmachines ook heel belangrijk. Pas je SEO op een goede manier toe, dan krijg je organish meer bezoekers op je website. Dat zie je gelijk terug in het resultaat van je website, Denk dus ook bij het registreren van je domeinnaam aan SEO. Een goede domeinnaam kan namelijk helpen bij de vindbaarheid van je website, zeker als je ook alle andere aspecten van SEO goed op orde hebt! Meer weten over SEO? Schrijf je in voor de SEO-tutorials via e-mail of ontvang de whitepaper in je inbox. 

Ik wil meer weten over SEO!

Wat ga je met je domeinnaam doen?

Als je de domeincheck gedaan hebt, is het tijd voor de volgende stap. Wil je een website maken met jouw domeinnaam, of gebruik je deze alleen om te mailen?

Website maken


Om een website te maken, heb je naast je domeinnaam ook een hostingpakket nodig. Nadat je de domeinnaam check gedaan hebt, kun je kiezen uit verschillende hostingpakketten. Vervolgens gebruik je op het hostingpakket een website-builder naar keuze, bijvoorbeeld YourWebsite of WordPress.

E-mail


Wil je alleen e-mailen met je domeinnaam? Kies dan voor een e-mailpakket van Yourhosting. Kies voor een hostingpakket als je uiteindelijk ook een website wil maken. 

Registreer je domeinnaam

www.
Aantrekkelijke welkomsttarieven
6 dagen per week support
Telefonische helpdesk

Domeinnaam bezet? Kies een andere extensie!

Kom je er na de domeincheck achter dat de domeinnaam die jij bedacht had, bezet is? Ga voor een andere domeinnaamextensie! Kies bijvoorbeeld .SITE, .SHOP, .NU of .ONLINE. Of één van de andere 900+ domeinnaamextensies.

site, shop of online domeinnaam, check of deze nog vrij is.
Tips voor een domeinnaam check: gebruik een mindmap

Tips voor jouw domeinnaam

  • Houd je domeinnaam kort en bondig
  • Gebruik zo min mogelijk cijfers/tekens om verwarring te voorkomen
  • Spel je domeinnaam als hier twijfel over kan ontstaan
  • Vraag anderen je domeinnaam hardop uit te spreken. Klopt de uitspraak?

Lees ons blog voor de perfecte domeinnaam voor nog meer tips!

Domeincheck en Whois

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de Whois. Doe je een domeinnaamcheck, dan wordt de whois database gecheckt. In deze database staan alle geregistreerde domeinnamen. Heb je dus een domeinnaam gekozen die niet in deze database voorkomt? Dan kun je deze domeinnaam gelijk registreren. 

Registreer tijdelijk je .nl-domeinnaam extra voordelig!

Doe de domeinnaam check en kijk of de populaire .nl-domeinnaamextensie nog beschikbaar is. Nu voor maar €1,-!

Bestel direct

Meer over domeincheck

Om te checken of je domeinnaam nog vrij is, voer je jouw gewenste domeinnaam in, in de domeinchecker op deze pagina. Wanneer je een domeincheck uitvoert wordt de beschikbaarheid van de domeinnaam wereldwijd gecontroleerd. Is de domeinnaam nog vrij? Dan zie je een blauwe knop met ‘registreren’.

Stap 1: Kies je domeinnaam en de extensie. De extensie van een domeinnaam is het laatste deel van je domein, bijvoorbeeld .nl of .com.

Stap 2: Ga na of de domeinnaam nog beschikbaar is via de domeincheck.

Stap 3: Vervolg het bestelproces in de webshop. Wil je een website of webshop maken? Kies dan gelijk je webhostingpakket. Wil je alleen e-mailen met je domeinnaam, kies dan een e-mailpakket.

Stap 4: Vul je gegevens in of login als je al klant bent bij Yourhosting.

Stap 5: Rond de bestelling af door je domeinnaam te betalen.

Stap 6: Gefeliciteerd, je hebt nu een domeinnaam geregistreerd!

Het checken van je domein duurt slechts enkele seconden! Je hoeft alleen je domeinnaam in het invoerveld van de domeinchecker in te vullen en je weet gelijk of je domeinnaam nog vrij is. Is je domeinnaam vrij? Dan kun je deze gelijk registreren.

Domeinnaam checken:

www.
Aantrekkelijke welkomsttarieven
6 dagen per week support
Telefonische helpdesk

Domeinnaam gecheckt? Ga gelijk aan de slag