Doe de domeincheck en vind jouw perfecte domeinnaam

Check of jouw gewenste domeinnaam beschikbaar is met de domeincheck! Hiermee zie je gelijk of het gewenste domein nog vrij is. Is jouw domein naar keuze niet vrij? De domeinchecker geeft je veel suggesties waar je ook uit kunt kiezen. Zo controleert de domeinchecker niet alleen of er variaties van je domeinnaam beschikbaar zijn, maar kijkt de domeincheck ook of er andere extensies beschikbaar zijn. Start nu je online avontuur. 

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Gratis website

Nieuwe domeinnaam? Check je domeinnaam direct en start je online avontuur

Met een domeinnaam ligt de online wereld aan jouw voeten. Of je nu een website of webshop gaat maken, wilt e-mailen met je eigen domein of de domeinnaam doorlinkt. Check welke domeinnaam bij jouw wensen past, registreer je domeinnaam en ga gelijk aan de slag. Vul simpelweg je gewenste domeinnaam in in de domeinnaamchecker en begin gelijk! Klaar met je domein? Check dan gelijk het volgende op je lijstje, een hostingpakket. 

Van domeinnaam check naar website in 3 stappen

1
Maak een mindmap
Schrijf alle ideeën op tijdens een brainstormsessie
2
Check je top 3
Kijk welke domeinnamen beschikbaar zijn
3
Overweeg een andere extensie
Kijk verder dan .NL of .COM, registreer .SITE of .ONLINE bijvoorbeeld

Domeinnaam checken? Denk aan SEO

Heb je een idee voor een website of webshop? Dan is de vindbaarheid in zoekmachines ook heel belangrijk. Pas je SEO op een goede manier toe, dan krijg je organish meer bezoekers op je website. En dát is goed voor je bedrijfsresultaat! Denk dus ook bij het registreren van je domeinnaam aan SEO. Een goede domeinnaam kan namelijk helpen bij de vindbaarheid van je website, zeker als je ook alle andere aspecten van SEO goed op orde hebt! Meer weten over SEO? Schrijf je in voor de SEO-tutorials. 

Ik wil meer weten over SEO!

Wat ga je met je domeinnaam doen?

Als je de domeincheck gedaan hebt, is het tijd voor de volgende stap. Wil je een website maken met jouw domeinnaam, of gebruik je deze alleen om te mailen?

Website maken


Om een website te maken, heb je naast je domeinnaam ook een hostingpakket nodig. Nadat je de domeinnaam check gedaan hebt, kun je kiezen uit verschillende hostingpakketten. Vervolgens gebruik je op het hostingpakket een website-builder naar keuze, bijvoorbeeld MijnWebsite of WordPress.

E-mail


Wil je mailen met je domeinnaam? Kies voor een normaal hostingpakket als je uiteindelijk ook een website wil maken. Als je echt alleen wil mailen, kun je een e-mailhostingpakket afnemen. Na de domeincheck kies je dan voor ‘E-mail’.

Registreer je domeinnaam

www.
Aantrekkelijke welkomsttarieven
Gratis MijnWebsite
De beste support

Domeinnaam bezet? Kies een andere extensie!

Kom je er na de domeincheck achter dat de domeinnaam die jij bedacht had, bezet is? Ga voor een andere domeinnaamextensie! Kies bijvoorbeeld .SITE, .SHOP, .NU of .ONLINE. Of één van de andere 900+ domeinnaamextensies.

site, shop of online domeinnaam, check of deze nog vrij is.
Tips voor een domeinnaam check: gebruik een mindmap

Tips voor jouw domeinnaam

  • Houd je domeinnaam kort en bondig
  • Gebruik zo min mogelijk cijfers/tekens om verwarring te voorkomen
  • Spel je domeinnaam als hier twijfel over kan ontstaan
  • Vraag anderen je domeinnaam hardop uit te spreken. Klopt de uitspraak?

Lees ons blog voor de perfecte domeinnaam voor nog meer tips!

Domeincheck en Whois

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de Whois. Doe je een domeinnaamcheck, dan wordt de whois database gecheckt. In deze database staan alle geregistreerde domeinnamen. Heb je dus een domeinnaam gekozen die niet in deze database voorkomt? Dan kun je deze domeinnaam gelijk registreren. 

Doe een domeinnaam-check bij Yourhosting

Registreer tijdelijk je .nl-domeinnaam extra voordelig!

Doe de domeinnaam check en kijk of de populaire .nl-domeinnaamextensie nog beschikbaar is. Nu voor maar €1,-!

Bestel direct

Domeinnaam gecheckt? Ga gelijk aan de slag