Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

het logo van mijnwebsite

Startersgids MijnWebsite


Tips om snel en eenvoudig je website online te zetten

1. Verleid je bezoekers met ‘n banaan


Homepage rustig en overzichtelijk

De homepage is het eerste wat bezoekers zien als ze je website bezoeken. Belangrijk is dat bezoekers in één oogopslag zien waarvoor je website is bedoeld en hoe ze op je website kunnen navigeren. Houd je homepage daarom rustig en overzichtelijk. Gebruik op je homepage een spreekwoordelijke banaan. Een banaan is iets dat opvalt, dat direct de aandacht van bezoekers trekt. Die banaan is de knop of het item waarvan je wilt dat je bezoekers erop klikken, bijvoorbeeld de knop naar het inschrijfformulier of donatiepagina. Lees meer over het gebruiken van een banaan in het blog van Aartjan van Erkel.

 

Duidelijke menustructuur

Naast een overzichtelijke homepage, is een duidelijk menu net zo belangrijk. Gebruik in je menu heldere termen om je bezoekers duidelijk te maken wat ze op je website kunnen vinden. Gebruik bijvoorbeeld geen termen als ‘aanbod’ of ‘services’, maar maak concreet wat je aanbiedt of verkoopt.

mijnwebsite template op een macbook
voorbeeld template op een macbook

2. Gebruik aansprekende teksten

Mensen lezen op het web anders dan in bijvoorbeeld een boek of een krant. Op het web is het belangrijker dat je snel to the point komt. Schrijf je teksten daarom kort en bondig, en schrijf actief. Beter dan ‘De brief wordt door de secretaresse getypt’ is: ‘De secretaresse typt de brief’. Vermijd daarbij zoveel mogelijk ingewikkeld jargon of ambtelijke taal, dit maakt je tekst begrijpelijk voor iedereen.

Pagina's aanmaken

Maak eenvoudig zoveel pagina’s aan als je zelf wilt. Klik in de editor van MijnWebsite op ‘Pagina’s’ en vervolgens op ‘+ pagina toevoegen’. Op elke pagina kun je zelf bepalen welke structuur je deze meegeeft. Zo kun je een pagina aanmaken met een galerij of slider. Kies bij het menu-item ‘Inhoud’ welke contentblokken je op je pagina wil hebben. Sleep het gewenste blok naar je pagina en je kunt direct aan de slag.

paginamenu voorbeeld in mijnwebsite

4. Kies mooie afbeeldingen

 

foto kiezer in mijnwebsite

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Kies uit een mooie selectie afbeeldingen voor je website. Klik in het menu op ‘Inhoud’ en vervolgens op ‘Afbeelding’. In de diverse categorieën kun je een keuze maken uit een afbeelding die het best bij je pagina past. Vanaf het Plus-pakket van MijnWebsite krijg je premium afbeeldingen. Met deze optie voeg je eenvoudig de meest fantastische afbeeldingen toe aan je website.

Op zoek naar een andere afbeelding?

In een blog van Entrepreneur vind je een aantal handige gratis stockphotowebsites. Je uploadt je eigen afbeeldingen eenvoudig. Klik in de editor op ‘Inhoud’ en vervolgens op ‘Afbeelding’. Sleep het blok op de juiste plek en klik in het pop-upscherm op ‘+ upload’. Selecteer de juiste afbeelding en je eigen afbeelding staat direct op je website.

4. Stel jezelf voor

Laat zien wie je bent op je website en stel jezelf voor op een aparte pagina. Wat je verhaal ook is, dit is de ideale plek om het te vertellen. Of het nou voor je blog, sportvereniging of je bedrijf is, vertel in een pakkend verhaal waar je voor staat! Bovendien geef je je website zo een gezicht en vergroot je de betrouwbaarheid.

Weet je niet helemaal waar je moet beginnen, lees het blog van Frankwatching over het maken van een heldenverhaal voor je ‘over ons’-pagina.

portretfoto van jasmijn de marketeer

Contactinformatie en -formulier

Voeg eenvoudig een contactformulier toe en maak het je bezoekers gemakkelijk om contact met je op te nemen. Ga in de editor naar ‘Inhoud’ en klik op ‘Formulier’. Sleep het formulier op de gewenste plek en je contactformulier is klaar voor gebruik.

Ook je telefoonnummer, e-mailadres, adresgegevens en andere contactinformatie voeg je eenvoudig toe aan je website. Klik in de editor op ‘Inhoud’ en vervolgens op ‘Contact informatie’. Sleep het blok op de juiste plek, vul de velden in en je contactinformatie is toegevoegd.

5. Houd je bezoekers altijd op de hoogte

Een blog of een nieuwsmodule op je website is een uitstekende manier om je bezoekers te informeren en meer bezoekers naar je website te trekken. Je zet eenvoudig je eigen blog op in MijnWebsite. Klik in de editor op ‘Blog’ en klik vervolgens op ‘+ nieuw artikel’ om je eerste blog of nieuwsbericht te schrijven. Als je klaar bent, klik je op ‘Opslaan’. Als het je eerste blog of nieuws is, dan vraagt MijnWebsite of je voor je blogpagina een aparte pagina op je website wil aanmaken. Klik op ‘Maak blog sectie’ en je blogpagina is aangemaakt.

voorbeeld van een blogpagina

We helpen je graag!

We wensen je veel succes met je website. Wij staan altijd voor je klaar met de beste ondersteuning voor MijnWebsite via telefoon, e-mail en chat. Kijk ook eens op onze supportpagina, om te zien of jouw vraag ertussen staat.

Start direct met je website