Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Kopie ID


In uitzonderlijke gevallen vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs (ID) toe te sturen. Bijvoorbeeld als je je inloggegevens kwijt bent en je e-mailadres wilt wijzigen. Wij vragen je de kopie ID onbruikbaar te maken voor anderen zodat misbruik en fraude wordt voorkomen.


Waarom moet ik een kopie ID toesturen?

Wij vragen om een kopie van je ID als je bijvoorbeeld je inloggegevens kwijt bent en je e-mailadres wilt wijzigen. Wij vragen om een kopie ID om te bevestigen dat de eigenaar van het account om deze gegevenswijziging vraagt.


Hoe moet ik een kopie ID toesturen?

Je verstuurt je kopie ID via e-mail. Wij vragen je in een telefoongesprek of via e-mail een kopie ID toe te sturen. De kopie ID moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden lees je bij ‘Waaraan moet de kopie ID voldoen?’. Let op: wij nemen alleen kopieën in behandeling die voldoen aan deze voorwaarden. Zo voorkomen we dat jouw identiteitsbewijs misbruikt wordt door anderen.


Waaraan moet de kopie ID voldoen?

We vragen je om je kopie ID onbruikbaar te maken voor anderen. Zo voorkom je misbruik:

Installeer de KopieID app van de Rijksoverheid.

Met deze app maak je een veilige kopie van je identiteitsbewijs. Download de app in de App StoreGoogle Play of voor je Microsoft Phone.

  • maak een foto van je ID en scherm je burgerservicenummer en pasfoto af;
  • vul bij ‘Wie wil de kopie? ‘Yourhosting’ in en bij ‘Waarvoor is de kopie nodig?’ de reden dat je de kopie ID toestuurt, bijvoorbeeld ‘E-mailadres wijzigen’ of ‘Gegevens wijzigen’;
  • klik op ‘Gereed’ en vervolgens op ‘Verstuur’;
  • Mail de kopie ID naar administratie@yourhosting.nl onder vermelding van je klantnummer en de nieuwe gegevens, bijvoorbeeld je nieuwe e-mailadres.

Kun je of wil je je kopie ID niet via de KopieID-app versturen? Scherm dan de volgende gegevens af:

  • burgerservicenummer, ook in de strooknummers onderaan.
  • pasfoto

En stuur de mail naar administratie@yourhosting.nl. Let op: wij nemen alleen kopieën in behandeling die voldoen aan deze voorwaarden. Zo voorkomen we dat je identiteitsbewijs misbruikt wordt door anderen.


Waarom is het belangrijk om de kopie ID onbruikbaar te maken voor anderen?

Door je kopie ID onbruikbaar te maken voor anderen, voorkom je identiteitsfraude. Met een kopie van jouw identiteitsbewijs kunnen oplichters bijvoorbeeld online een bankrekening openen of een telefoonabonnement afsluiten. Door op de kopie ID duidelijk aan te geven dat het een kopie is, voorkom je misbruik zoveel mogelijk.


Voorbeelden veilige kopie ID

kopie id zwarte marker

veilig kopie id bedrijf datum

veilige kopie identiteitskaart app


Verwijderen kopie ID

Zodra we de kopie ID hebben gebruikt om de verificatie uit te voeren verwijderen we deze uit onze administratie.