• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Hoe maak ik mijn website vindbaar in Google met Metatags?

Om je website beter vindbaar te maken gebruik je Metatags. Deze plaats je in de sourcecode van de internetpagina's van je website.

Boven aan de sourcecode van je internetpagina vind je een gebied dat begint met ‘’ en eindigt met ‘’. Tussen deze twee markeringen zet je de metatags, die je op deze pagina genereert.

Website titel:
(Maak de titel pakkend en wervend.)

Description
(Niet langer dan 160 karakters.)

Content-Taal

Dit zijn je MetaTags: Kopieer en plak deze tags tussen de <head> en de </head> tag van de pagina.


Tips
  • Bedenk voor elke pagina een aparte titel en description.
  • Maak de titel pakkend en wervend. Verwerk relevante zoekwoorden in de paginatitel. Houd de titel kort, zodat deze volledig wordt getoond in de zoekresultaten.
  • Houdt de description tag onder de 160 karakters. Dan weet je zeker dat de zoekmachines je tekst geheel kunnen tonen. Plaats een paar zoekwoorden in de description om de relevantie te verhogen.

Voorbeeld

Stel dat je een bloemenzaak hebt. Je maakt een website over het bestellen en bezorgen van bloemen en bent bezig met je pagina over rozen:

Titel: Online rozen bestellen, gratis bezorging binnen Nederland Description: Online Rozen bestellen doe je bij de bloemenzaak van Nederland. Voor 10 uur een bos rozen bestellen, dezelfde dag gratis bezorgd binnen Nederland!

In je pagina-head gedeelte ziet het dan zo uit:

<head> <title>Online rozen bestellen, gratis bezorging binnen Nederland</title> <meta name="description" Content="Online Rozen bestellen doe je bij de bloemenzaak van Nederland. Voor 10 uur een bos rozen bestellen, dezelfde dag gratis bezorgd binnen Nederland!"> </head>

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2018

Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2018