- 09 maart 2022

Geld verdienen met je website

Wil je geld verdienen met je website? Als je surft op het internet kom je op veel websites advertenties tegen, in allerlei vormen. Heb je wel eens overwogen om advertenties op je eigen website te plaatsen? Soms is dat interessant en soms niet. In dit blogartikel lees je alles over advertenties plaatsen en daarmee geld verdienen met je website, het is eenvoudiger dan je denkt!

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je website. In dit blogartikel gaan we het hebben over 3 verschillende manieren om geld te verdienen met advertenties.

Geld verdienen met Google Adsense op je website

Een eenvoudige manier om advertenties op je website te tonen is via Google Adsense. Je maakt een account aan bij Google Adsense en plaatst vervolgens de code op de juiste plaats op je website. Google Adsense toont vervolgens automatisch advertenties die passen bij het onderwerp van jouw website of het zoekgedrag van de bezoeker. Dit kunnen zowel tekst- als beeldadvertenties zijn.

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van Adsense advertenties op WikiHow, aangeduid met de zwarte pijlen.

Geld verdienen met Google Adsense
Adsense advertenties op een website.

Elke keer als er iemand op de advertenties op jouw website klikt dan krijg je hier een kleine vergoeding voor. Wanneer je voldoende verdiend hebt zal Google dit aan jou uitbetalen, de drempel hiervoor is € 70. Wil je bepaalde advertenties liever niet tonen? Geen probleem, dit kun je instellen in je Adsense account.

Heb je een blog, nieuwssite of forum met veel bezoekers, dan kan Adsense erg interessant zijn om extra omzet uit je website te behalen. Het is gratis, dus je kunt het altijd proberen om te zien wat het oplevert. Let op: klik niet zelf op je advertenties, Google heeft dit snel door en de kans is groot dat je account wordt geblokkeerd en je het verdiende geld kwijt bent.

Heb je een serieuze (bedrijfs)website of een webshop? Dan is het gebruik van Adsense niet aan te raden. Advertenties op je website kunnen onprofessioneel overkomen en bezoekers afleiden van waar ze voor komen. Wil je meer informatie over Google Adsense? Lees hier hoe Adsense precies werkt.

Nog geen website? Registreer eerst je domeinnaam

Geld verdienen met je website door banners te plaatsen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf adverteerders gaan zoeken. Heb je een website hebt die lokaal gericht is dan kan het voor bedrijven in de buurt interessant zijn om bij jou te adverteren, denk bijvoorbeeld aan een buurtkrant.

Heb je een grote website met veel bezoekers? Dan is er ook een kans dat adverteerders zich bij jou melden met de vraag of ze op jouw website mogen adverteren.

Deze manier kost je meer tijd, omdat je zelf moet onderhandelen met adverteerders. Dat is niet alleen een nadeel maar ook een voordeel omdat het je daardoor meer geld kan opleveren. Bij deze manier van adverteren word je vaak niet per klik uitbetaald maar spreek je een vast bedrag af voor een bepaalde periode. Hierdoor ben je zeker van inkomsten en niet afhankelijk van kliks op advertenties of verkopen.

Adverteren op je site als affiliate publisher

Misschien heb je wel eens gehoord van affiliate marketing. Dit is een hele interessante optie wanneer je geld wilt gaan verdienen met je website, omdat het eenvoudig is en vaak ruime vergoedingen oplevert.

Bij affiliate marketing promoot jij de diensten of producten van een bedrijf op jouw website. Een bezoeker kan dan doorklikken naar de website van het bedrijf die het aanbiedt. Wanneer er daadwerkelijk een verkoop plaatsvindt dan krijg jij hier een vergoeding voor.

Bij Affiliate marketing heb je adverteerders en publishers, het is handig om te weten wat het verschil is tussen deze twee. Yourhosting heeft bijvoorbeeld een affiliateprogramma waarvoor jij je kan aanmelden. Yourhosting is in dit geval de adverteerder. Jij kan dan de webhosting van Yourhosting promoten met een banner of tekstlinks en bent dan de publisher.

Het promoten kan je doen met een banner, maar bijvoorbeeld ook met een artikel over webhosting met daarin een tekstlink. Dit kun je zelf bepalen door te kijken wat voor jou het beste werkt.

Wanneer een bezoeker op een banner of tekstlink op jouw website klikt dan wordt dit gemeten. Als deze persoon vervolgens een domeinnaam of hostingpakket koopt bij Yourhosting dan wordt dit ook gemeten en krijg jij als publisher hier een vergoeding voor.

Bij een affiliate programma krijg je pas betaalt als er echt een verkoop tot stand is gekomen. Maar de beloning is dan ook ruim over het algemeen. Je kunt affiliate worden van grote webwinkels zoals Bol.com en Coolblue, maar je kunt ook onze webhosting promoten via het Yourhosting affiliateprogramma.

Hoe kan ik starten als affiliate publisher?

Het affiliate programma van Yourhosting loopt via TradeTracker, een van de grootste affiliate netwerken in Nederland. Wanneer je een website hebt kun je deze aanmelden bij het affiliate netwerk van TradeTracker. Nadat je website is goedgekeurd kun je jouw website aanmelden bij de verschillende affiliate programma’s van bedrijven die ook TradeTracker gebruiken. Er zijn enorm veel bedrijven aangesloten bij TradeTracker en je kunt je bij meerdere bedrijven aanmelden, keuze genoeg dus.

Geld verdienen met affiliate marketing.
Een voorbeeld van campagnes bij affiliate netwerk Tradetracker.

TradeTracker zorgt ervoor dat bestellingen die via jouw website plaatsvinden goed worden gemeten en dat je hier een vergoeding voor krijgt. Je hebt er dus zelf weinig werk van.

Om zoveel mogelijk te verkopen is het handig als je bedrijven of producten promoot die goed bij het onderwerp van jouw website passen. Heb je een blog over sportauto’s, maar promoot je vervolgens stofzuigers dan zal je natuurlijk niet snel iets verkopen. Heb je een blog over wintersporten en promoot je hier aanbieders van wintersport vakanties en ski spullen dan is die kans een stuk groter.

Aan de slag met adverteren

Nu je 3 verschillende manieren hebt geleerd om te adverteren op je website is het tijd om te bepalen of er iets voor jouw website bij zit. Wil je graag geld verdienen met je website en heb je al best veel bezoekers? Dan kan het zeker interessant zijn om advertenties op je website te plaatsen. Een blog of een nieuws website is bijvoorbeeld uitermate geschikt hiervoor. Heb je een zakelijke website of een webshop, denk er dan goed over na of je hier wel advertenties op wilt tonen, waarschijnlijk verdien je dan al op een andere manier geld met of door je website.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *