- 11 december 2019

Web hosting vergelijken: welk hostingpakket past bij jou?

Je hebt web hosting nodig voor jouw website of applicatie, maar waar begin je? Overal kom je verschillende soorten hosting tegen, met verschillende prijzen en specificaties. Welk pakket het beste bij jou past, is afhankelijk van de wensen die je hebt voor jouw hosting. Daarom helpen wij je in dit blog met web hosting vergelijken, zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Hosting vergelijken: waar let je op?

Er zijn een aantal belangrijke specificaties van hostingpakketten waar je op wilt letten als je web hosting gaat vergelijken. Ik neem ze met je door:

Schrijfruimte voor je web hosting

De hoeveelheid schijfruimte die jij nodig hebt voor jouw website, is afhankelijk van de inhoud van je website. Heb je een grote webshop met veel afbeeldingen, dan biedt een kleiner hostingpakket niet genoeg schrijfruimte. Heb je een blog en gebruik jij web-afbeeldingen voor je artikelen? Dan is een kleiner pakket vaak juist wel geschikt.

Dataverkeer

Dataverkeer is de uitwisseling van bestanden tussen jouw website en de bezoekers. De hoeveelheid dataverkeer die je nodig hebt, heeft te maken met het aantal websitebezoekers dat je verwacht.
Bij kleinere websites zal het 5GB-dataverkeer van het Start pakket meer dan voldoende zijn, maar bij websites of webshops met veel verkeer past het Plus pakket beter. Waarom? Bij het Plus pakket heb je geen datalimiet, maar een Fair Use Policy. Dit houdt in dat als je jouw pakket op een normale manier gebruikt, je geen limiet hebt wat betreft websiteverkeer.
Overschrijd je jouw dataverkeer op je huidige pakket omdat je veel websitebezoekers krijgt? Wij informeren je dan dat het tijd is om te upgraden naar een groter pakket.

Ga direct naar de hostingpakketten 

E-mail

Bij al onze hostingpakketten maak je gratis gebruik van e-mail. Toch kan de pakketkeuze verschillen, want bij een groter hostingpakket mag je meer e-mailadressen en eigen mailboxen gebruiken.. Dus als jij meer dan tien gebruikers voor jouw e-mailpakket in gedachte hebt, dan volstaat het Start pakket niet en heb je minimaal een Plus pakket nodig (40 mailboxen). Wil je met je domeinnaam alleen e-mailen? Kies dan voor e-mailhosting.

Back-up

Gaat je website stuk, dan is het wel zo fijn dat je een eerdere versie van je website terug kunt plaatsen. Bij Yourhosting bieden we een extra back-upservice. Dit houdt in dat wij elke nacht een back-up maken van onze servers en dus de websites en databases van onze klanten. De back-ups bewaren we ongeveer zeven dagen. Mocht een klant willen dat een back-up teruggeplaatst wordt, dan doen wij dit kosteloos.

Het CMS voor jouw website

Weet je al welk CMS je wilt toevoegen aan je webhosting-pakket? Heb je specifieke wensen voor je CMS, dan kan dit invloed hebben op welke web hosting je kiest. WordPress is het meest gebruikte CMS in de wereld, er zijn veel opties en plugins beschikbaar, waardoor je jouw website geheel naar wens maakt. MijnWebsite is heel gebruiksvriendelijk en ook goed geschikt voor gebruikers zonder ervaring.

WordPress als CMS
Als onze hostingpakketten zijn geoptimaliseerd voor WordPress, Wil jij WordPress installeren op jouw hostingpakket? Gebruik dan de WordPress-handleiding. Lees ook de blogs over WordPress, hierin geven we praktische tips en adviezen die je helpen bij het maken van een goede website.

MijnWebsite als CMS
Gebruik je toch liever MijnWebsite als CMS? Dat kan ook met je hostingpakket! Bij ons Start pakket ontvang je MijnWebsite Start, waarmee je een goede basiswebsite maakt. Een zoek je naar meer mogelijkheden van MijnWebsite, kies dan ook voor een groter hostingpakket.

MijnWebsite plus is inbegrepen bij een Plus pakket. Hiermee maak je een complete website inclusief fotogalerij. Daarom is Plus pakket ook ideaal voor een portfolio website. Met een Max hostingpakket krijg je toegang tot MijnWebsite Pro. Met deze versie voeg je onder andere extra betalingssystemen toe en heb je de mogelijkheid om extra HTML te gebruiken. Het voordeel van MijnWebsite gebruiken via één van de hostingpakketten is dat je meerdere websites kunt beheren. Bovendien is het makkelijker om jouw MijnWebsite-website om te zetten naar WordPress als deze op een hostingpakket staat, dan wanneer je over een MijnWebsite-pakket beschikt. Aan de slag met MijnWebsite? In dit blog leggen we de alle stappen uit.

Hosting vergelijken: Wat is het doel van je website?

Wat voor website je gaat beginnen, je hebt een hostingpakket nodig om jouw website ook zichtbaar te maken voor je bezoekers. Welk pakket je nodig hebt leggen we hieronder voor je uit.

Welk web hosting pakket is voor jou geschikt? Dat is afhankelijk van het doel van je website.

Kleiner hostingpakket (Start pakket): blogs en kleine websites

Heb je maar één of twee kleine websites of blogs, begin dan met een Start pakket. Zo’n pakket is goed geschikt als je zzp’er bent en jouw pagina gebruikt als online visitekaartje. Deze twee pakketten bieden qua websitefuncties, ruimte en e-mailhosting voldoende opties om mee te beginnen. En je kunt altijd (24/7) upgraden wanneer dit nodig is via Mijn Account.

Middelgroot hostingpakket (Plus pakket): middelgrote websites, kleine webshops

Een eigen onderneming en krijgt jouw website of webshop veel dagelijkse bezoekers, of heb je meerdere websites en wil je kosten besparen? Vanaf het Plus pakket bieden we een allround en fullservice pakket voor alle typen CMS’en. Dit houdt in dat je onbeperkt dataverkeer hebt en dat je 50GB webruimte en 10GB e-mailruimte hebt. Deze ruimte kun je verdelen over jouw domeinnamen.

Groot hostingpakket (Max pakket): grote websites en middelgrote webshops

Voor het Max pakket geldt eigenlijk hetzelfde als het Plus pakket, alleen bieden deze pakketten nóg meer ruimte. Heb je een grote website of heb je een webshop met veel producten? Kies dan voor een Plus pakket. Je hebt dan genoeg ruimte om jouw producten met goede afbeeldingen te laten zien in je webshop. Daarbij kan dit pakket ook meer bezoekers aan.

> Kies je hostingpakket
> Bestel direct

VPS: veel verkeer, grote websites of webshops

Hoewel je vanaf het M-hostingpakket onbeperkt dataverkeer hebt, biedt een VPS nog een voordeel voor websites met veel websitebezoekers. Bij een VPS staat je website namelijk op een eigen deel van de server en heb je geen last van de websites of applicaties van andere gebruikers. Daardoor zijn grote websites of webshops met veel verkeer op een VPS vaak sneller dan bij Shared Hosting. Laadtijd heeft op je SEO en op de beleving van je bezoekers. Dus als je website jouw inkomstenbron is, wil je dit al helemaal zo goed mogelijk voor elkaar hebben.

Bij een Managed VPS zorgen wij voor de beveiliging van je VPS, de updates en het onderhoud. Maar je hebt wel zelf toegang tot de server, dus kun je deze naar jouw wensen configureren. Bijvoorbeeld wanneer je hogere PHP-limieten wil.

Vraag hulp bij je keuze!

Elke situatie is verschillend wanneer het op web hosting vergelijken aankomt. Je kunt met het minimale pakket dat je nodig hebt beginnen en dan upgraden wanneer nodig. Maar aan de andere kant vind je het misschien juist fijner om een hostingpakket ‘op de groei’ te kiezen. Mocht je hulp willen bij je keuze, dan staat onze klantenservice voor je klaar. We zijn 6 dagen in de week bereikbaar via chat, WhatsApp, Facebook of Twitter, vaak ook ‘s-avonds! Wil je liever teruggebeld worden, maak dan een terugbelafspaak via de genoemde kanalen.

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties zijn gesloten.