- 11 december 2019

Web hosting vergelijken: welk hostingpakket past bij jou?

Je hebt web hosting nodig voor jouw website of applicatie, maar waar begin je? Overal kom je verschillende soorten hosting tegen, met verschillende prijzen en specificaties. Welk pakket het beste bij jou past, is afhankelijk van de wensen die je hebt voor jouw hosting. Daarom helpen wij je in dit blog met web hosting vergelijken, zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Hosting vergelijken: waar let je op?

Er zijn een aantal belangrijke specificaties van hostingpakketten waar je op wilt letten als je web hosting gaat vergelijken. Ik neem ze met je door:

Schrijfruimte voor je web hosting

De hoeveelheid schijfruimte die jij nodig hebt voor jouw website, is afhankelijk van de inhoud van je website. Heb je een grote webshop met veel afbeeldingen, dan biedt een kleiner hostingpakket niet genoeg schrijfruimte. Heb je een blog en gebruik jij web-afbeeldingen voor je artikelen? Dan is een kleiner pakket vaak juist wel geschikt.

Dataverkeer

Dataverkeer is de uitwisseling van bestanden tussen jouw website en de bezoekers. De hoeveelheid dataverkeer die je nodig hebt, heeft te maken met het aantal websitebezoekers dat je verwacht.

Onze hostingpakketten hebben geen datalimiet maar een Fair Use Policy. Dit houdt in dat als je jouw pakket op een normale manier gebruikt, je geen limiet hebt wat betreft websiteverkeer.

E-mail

Bij al onze hostingpakketten maak je gratis gebruik van e-mail. Toch kan de pakketkeuze verschillen, want bij een groter hostingpakket mag je meer e-mailadressen en eigen mailboxen gebruiken.. Dus als jij meer dan 50 gebruikers voor jouw e-mailpakket in gedachte hebt, dan volstaat het Start pakket niet en heb je minimaal een Plus pakket nodig. Vaak heb je aan een Start-pakket meer dan genoeg. Wil je met je domeinnaam alleen e-mailen? Kies dan voor e-mailhosting.

Back-up

Gaat je website stuk, dan is het wel zo fijn dat je een eerdere versie van je website terug kunt plaatsen. Bij Yourhosting bieden we een extra back-upservice. Dit houdt in dat wij elke nacht een back-up maken van onze servers en dus de websites en databases van onze klanten. De back-ups bewaren we ongeveer zeven dagen. Mocht een klant willen dat een back-up teruggeplaatst wordt, dan doen wij dit kosteloos. Je kunt zelf ook back-ups terugplaatsen via Acronis, een aanvullende dienst voor bij je hostingpakket.

Het CMS voor jouw website

Weet je al welk CMS je wilt toevoegen aan je webhosting-pakket? Heb je specifieke wensen voor je CMS, dan kan dit invloed hebben op welke web hosting je kiest. WordPress is het meest gebruikte CMS in de wereld, er zijn veel opties en plugins beschikbaar, waardoor je jouw website geheel naar wens maakt. YourWebsite is heel gebruiksvriendelijk en ook goed geschikt voor gebruikers zonder ervaring.

WordPress als CMS
Als onze hostingpakketten zijn geoptimaliseerd voor WordPress, Wil jij WordPress installeren op jouw hostingpakket? Gebruik dan de WordPress-handleiding. Lees ook de blogs over WordPress, hierin geven we praktische tips en adviezen die je helpen bij het maken van een goede website.

YourWebsite als CMS
Gebruik je toch liever YourWebsite als CMS? Kies dan in plaats van een hostingpakket voor YourWebsite. YourWebsite is een sitebuilder die heel eenvoudig in gebruik is, maar wel een goed resultaat mee krijgt. Je hebt keuze uit meerdere templates of maakt vanaf start een eigen website. technische kennis is niet nodig.

Hosting vergelijken: Wat is het doel van je website?

Wat voor website je gaat beginnen, je hebt een hostingpakket nodig om jouw website ook zichtbaar te maken voor je bezoekers. Welk pakket je nodig hebt leggen we hieronder voor je uit.

Kleiner hostingpakket (Start pakket): blogs en kleine websites

Heb je één kleine website of blog, begin dan met een Start pakket. Zo’n pakket is goed geschikt als je zzp’er bent en jouw pagina gebruikt als online visitekaartje. Dit pakket biedt qua ruimte en e-mailhosting voldoende opties om mee te beginnen en is ook geschikt voor WordPress. Je kunt altijd (24/7) upgraden wanneer dit nodig is via Mijn Yourhosting.

Middelgroot hostingpakket (Plus pakket): middelgrote websites, kleine webshops

Een eigen onderneming en krijgt jouw website of webshop veel dagelijkse bezoekers? Vanaf het Plus pakket bieden we een allround en fullservice pakket voor alle typen CMS’en. Dit houdt in dat je onbeperkt dataverkeer hebt en dat je 50GB webruimte en 10GB e-mailruimte hebt. Dit is meer dan genoeg voor jouw blog, kleinere webshop of website met veel pagina’s en afbeeldingen.

Groot hostingpakket (Max pakket): grote websites en middelgrote webshops

Voor het Max pakket geldt eigenlijk hetzelfde als het Plus pakket, alleen bieden deze pakketten nóg meer ruimte. Heb je een grote website of heb je een webshop met veel producten? Kies dan voor een Plus pakket. Je hebt dan genoeg ruimte om jouw producten met goede afbeeldingen te laten zien in je webshop. Daarbij kan dit pakket ook meer bezoekers aan.

> Kies je hostingpakket

VPS: veel verkeer, grote websites of webshops

Hoewel je bij alle hostingpakketten onbeperkt dataverkeer hebt, biedt een VPS nog een voordeel voor websites met veel websitebezoekers. Bij een VPS staat je website namelijk op een eigen deel van de server en heb je geen last van de websites of applicaties van andere gebruikers. Daardoor zijn grote websites of webshops met veel verkeer op een VPS vaak sneller dan bij Shared Hosting. Laadtijd heeft invloed op je SEO en op de beleving van je bezoekers. Dus als je website jouw inkomstenbron is, wil je dit al helemaal zo goed mogelijk voor elkaar hebben.

Bij een Managed VPS zorgen wij voor de beveiliging van je VPS, de updates en het onderhoud. Maar je hebt wel zelf toegang tot de server, dus kun je deze naar jouw wensen configureren. Bijvoorbeeld wanneer je hogere PHP-limieten wil.

Vraag hulp bij je keuze!

Elke situatie is verschillend wanneer het op web hosting vergelijken aankomt. Je kunt met het minimale pakket dat je nodig hebt beginnen en dan upgraden wanneer nodig. Maar aan de andere kant vind je het misschien juist fijner om een hostingpakket ‘op de groei’ te kiezen. Mocht je hulp willen bij je keuze, dan staat onze klantenservice voor je klaar. We zijn 6 dagen in de week bereikbaar via telefoon, chat, WhatsApp, Facebook of Twitter, vaak ook ‘s-avonds!

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties zijn gesloten.