europa domeinnaam logo .eu

Kies voor een Europese website met .EU


Registreer je .eu-domein bij Yourhosting

Nu slechts € 8,-

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Telefonische support

Je gewenste .eu-domeinnaam: nu slechts € 8,-

Van Parijs naar Amsterdam, van Oostenrijk naar Spanje. Richt jouw organisatie zich op meer dan één land binnen Europa of ben je van plan om uit te breiden naar andere lidstaten? In dat geval is een .eu-domeinnaam een zeer goede keuze. De afkorting van deze domeinnaam staat uiteraard voor de Europese Unie en is daarmee geschikt voor 28 landen en meer dan 24 talen binnen de EU. Hiermee krijgt jouw website meteen een internationaal karakter. 

Er wonen binnen de EU meer dan 510 miljoen inwoners. .EU is dus bruikbaar voor een enorme afzetmarkt voor jouw bedrijf. Voorheen was het noodzakelijk om specifieke landcodes als .be voor België of .de voor Duitsland te gebruiken. Dankzij .eu ben je met één domeinnaam meteen relevant voor alle landen binnen de EU. Laat zien dat je heel Europa aankunt en registreer jouw .eu vandaag..

Voordelen van .eu

Internationaal herkenbaar
Geschikt voor heel Europa
Makkelijk te onthouden
Goed alternatief als .nl al bezet is

Verwerk je persoonsgegevens met je website?

Dan is een SSL-certificaat verplicht. Met SSL zorg je voor een versleutelde verbinding waardoor je privacygevoelige informatie beschermd. Heb jij een contactformulier, een betaalomgeving, een webshop, of bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief? Bestel dan nu een SSL-certificaat.

Bekijk de voordelen van SSL

Bij Yourhosting krijg je meer:

Registreer vandaag je .eu-domeinnaam voor ons introductietarief van € 8,- voor het eerste jaar. Vanaf het tweede jaar betaal je de standaardprijs van € 19,99.

Binnen half uur na registratie al online
Vertrouwde en deskundige support
 

Advies over jouw domeinnaam? Wij helpen je graag

Is jouw gewenste domeinnaam al bezet of zoek je tips voor het registreren van jouw domeinnaam? Lees dan de tips voor het registreren van een domeinnaam. Heb jij het liefst al je diensten en producten bij een betrouwbare partij of wil je aan de slag met doorlinken, een gratis website of een SSL-certificaat? We helpen je graag verder.

Registreer vandaag jouw .eu domeinnaam voor  € 8,-

www.

Meer informatie over .eu

De .eu-domeinnaamextensie werd in 2005 geïntroduceerd en valt onder het beheer van de instantie EURid. Inmiddels zijn er al meer dan 3,8 miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd. Hiermee is .eu-extensie de op 3 na populairste extensie. Naast verschillende talen zijn er in Europa ook verschillende alfabetten. EURid heeft in 2016 daarom ook een domeinnaam voor Europa geïntroduceerd in het cyrillische alfabet: .ею.

 

Voorwaarden .eu-domein

Iedere persoon of organisatie binnen de Europese Unie kan een .eu-domeinnaam registreren. De domeinnaam mag echter niet in strijd zijn met de rechten van derden of met wet- en regelgeving. Daarnaast mag het ook niet discrimineren op basis van ras, taal, geslacht, religie of politieke overtuigingen. Het maximum aantal karakters is 63. De domeinnaam mag bestaan uit letters, cijfers en het koppelteken. Het koppelteken mag echter niet aan het begin of einde van de domeinnaam worden gebruikt.

.eu-domeinnaam verhuizen?

Wist je dat het Europese parlement iedere maand verhuist van Brussel naar Straatsburg? Volgens schattingen kost dit jaarlijks circa 200 miljoen. Gelukkig is een verhuizing van je domeinnaam naar Yourhosting véél voordeliger. Je betaalt namelijk alleen voor de jaarlijkse registratiekosten. Je huidige .eu-domeinnaam of andere domeinnamen kun je makkelijk en snel verhuizen naar Yourhosting. Maak gebruik van onze verhuisservice als je graag wat hulp wenst bij je verhuizing.

Alle domeinnamen binnen Europa

Wil je je toch liever richten op bepaalde landen binnen Europa, dan zijn de specifieke domeinnaamextensies die zich richten op één land uiteraard ook gewoon beschikbaar bij Yourhosting. Denk bijvoorbeeld aan .fr (Frankrijk), .at (Oostenrijk), .dk(Denemarken) of .es (Spanje). Dankzij de Brexit maakt Groot-Brittannië vanaf 2019 geen onderdeel meer uit van de EU. Je kunt bij ons uiteraard ook co.uk registreren. Daarnaast zijn er ook veel domeinnamen beschikbaar die niet gebonden zijn aan een specifiek land. Ontdek alle 900+ domeinnaamextensies van Yourhosting.