logo van prestashop

PrestaShop hosting: voor webshops van alle formaten


Ontdek de mogelijkheden van PrestaShop hosting en bouw je eigen webshop, groot of klein.

Vanaf slechts € 11,99 per maand

ACTIE: Start pakket nu 3 maanden € 0,99 per maand!

Bestel PrestaShop Hosting

PrestaShop bij Yourhosting

Wil je een internationale webwinkel beginnen, dan is PrestaShop iets voor jou. Deze lichte software ondersteunt onder andere verschillende talen, munteenheden, belastingtarieven en tijdzones. Je kunt de beheeromgeving van PrestaShop specifiek per persoon instellen. Eenmaal ingevoerde producten toon je eenvoudig binnen andere categorieën of beveel je aan op de homepage. En dat scheelt tijd. Het uploaden van afbeeldingen voor headers en advertentieblokken gaat merendeels via FTP. Enige technische kennis en ervaring raden we daarom aan. 

De voordelen van PrestaShop

Geschikt voor internationale webshop
Specifieke beheeromgevingen
Producten aanbevelen op homepage

Veel mogelijkheden voor jouw webshop

Met PrestaShop hosting is het mogelijk om je webshop precies in te richten zoals jij dat wilt. PrestaShop is een open source CMS wat inhoudt dat de code vrij is voor iedereen. Oftewel: ontwikkelaars kunnen hun eigen templates en plugins ontwikkelen en deze beschikbaar maken voor de gebruikers. Daardoor zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor jouw PrestaShop webshop. Probeer het zelf met de PrestaShop demo.

probeer de demo van prestashop

screenshots van verschillende prestashop webwinkels

In 3 eenvoudige stappen een eigen PrestaShop-webshop

1
Kies domeinnaam
je eigen .nl voor maar € 0,99
2
Kies PrestaShop hosting
hosting vanaf  € 11,99 p/mnd
3
Installeer PrestaShop
in een paar klikken
aan de slag met prestashop

Aan de slag met je PrestaShop webshop

Zodra je PrestaShop webhosting hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met je Prestashop webshop. Je downloadt PrestaShop via de Hostingmanager in Mijn Account. Ga vervolgens naar het dashboard om te beginnen met je webshop.

Wil je meer weten over het daadwerkelijk maken en inrichten van je PrestaShop webshop? Schrijf je in voor onze Webshop Weekly, je krijgt dan wekelijks een mail met de volgende stap richting jouw eigen webshop. Denk aan het maken ervan, maar ook hoe je de administratie inricht en je webshop promoot bijvoorbeeld.

Ik doe mee aan de Webshop Weekly!

Webshop? Kies voor een Extended Validation SSL! 

EV staat voor uitgebreide validatie! Met een EV SSL-certificaat geef je de meeste vertrouwen richting je websitebezoeker. Jouw bedrijfsgegevens staan in de adresbalk en er vindt een uitgebreide validatie plaats. 

Meer over SSL

maak je prestashop goed vindbaar met seo tips en tools

PrestaShop en SEO

Als je wilt dat je webshop hoger in de zoekresultaten komt te staan, dan is het belangrijk om met SEO (Search Engine Optimization) aan de slag te gaan. PrestaShop zelf biedt verschillende addons die je helpen bij het optimaliseren van je webshop voor zoekmachines. Maar naast PrestaShop SEO addons, kun je ook zelf (gratis) een aantal dingen doen waardoor je je positie versterkt.

Schrijf je in voor onze SEO-mails en krijg waardevolle tips die op een begrijpelijke manier zijn uitgelegd. Als jouw PrestaShop webshop hoger in de zoekresultaten komt door SEO, levert dit je meer bezoekers en dus meer conversies op.

Stuur mij alles over SEO!

Alles over PrestaShop

PrestaShop is een webshop builder, ook wel CMS (Content Management Systeem) genoemd. Het is de software waarmee je jouw webshop in elkaar zet, zonder dat je alles hoeft te coderen. Je kiest zelf een thema en plugins en designt je webshop zoals jij dit wilt in PrestaShop. Je downloadt deze software gratis op je hostingpakket via de hostingmanager.
Doordat PrestaShop open-source is (de code is voor iedereen beschikbaar), worden er constant nieuwe plugins en thema's toegevoegd door ontwikkelaars. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om je webshop met de tijd en ontwikkelingen mee te laten gaan. Zo hoef je niet bang te zijn dat jij door een verouderde webshop conversies en/of bezoekers misloopt. En je hebt genoeg keuze om jouw webshop zo te maken zoals jij dit wilt, geen dertien in een dozijn dus.
De allereerste stap is het registreren van je domeinnaam. Om je PrestaShop-webshop bereikbaar te laten zijn, heb je ook hosting nodig. Een webshop heeft vaak wat meer capaciteit nodig dan een reguliere website. Begin daarom bijvoorbeeld met het S-pakket, dan kun je later uitbreiden. Als je direct van plan bent om een grote webshop te maken of als je erg veel verkeer verwacht, dan kun je misschien beter voor een groter hostingpakket kiezen of zelfs een VPS (Virtual Private Server). Ga vervolgens naar de hostingmanager en installeer PrestaShop op je domeinnaam. Nu kun je echt aan de slag. Ga naar het dashboard van PrestaShop, kies een thema en installeer de plugins die jij nodig hebt voor je webshop.
In principe is PrestaShop voor iedereen, omdat je via het dashboard zelf je webshop kunt maken. Toch is het wel prettig om enige technische kennis te hebben als je met PrestaShop werkt doordat je een aantal handelingen via FTP moet verrichten. Bovendien is er zoveel keuze bij het CMS, dat het wat intimiderend over kan komen als je niet goed weet wat je wilt voor je webshop. Zoek je een webshop builder die meer laagdrempelig is, neem dan even een kijkje bij MijnWebsite Winkel.

PrestaShop-hosting

Wij hosten je PrestaShop-website op state-of-the-art apparatuur in twee optimaal beveiligde datacentra in Amsterdam. Alle servers voldoen aan de hoogste eisen en meest recente standaarden. Bovendien maken we dagelijks back-ups van alle data. Je website is daardoor uiterst zorgvuldig beveiligd. Je kunt vandaag nog aan de slag met hosting vanaf slechts  € 2,-.

datacenter equinix amsterdam

PrestaShop-support

PrestaShop installeren is heel eenvoudig. Gebruik onze PrestaShop installatiehandleiding en na een paar klikken draait een volledig werkende versie van PrestaShop op je account. Vragen over het installatieproces of updates stel je via het supportformulier. Heb je vragen over de functionaliteit of de werking van PrestaShop? Kijk dan op onderstaande website:

PrestaShop Forum
handleiding met PrestaShop logo

Vergaande service

Gemotiveerde medewerkers staan je graag te woord, ook ‘s avonds en op zaterdag. Klanten beoordelen onze service met een 8,5.

Jarenlange ervaring

We hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van hosting, domeinnamen en websites, en investeren continu in de verdere ontwikkeling van onze kennis.

Betrouwbaar

We hosten je website op geavanceerde apparatuur met een uptime van 99,99%. Voor al onze pakketten geldt maar liefst 100 dagen: Niet goed? Geld terug!