logo van .org domeinnaam

Een .org-domein voor jouw organisatie


Registreer .org bij Yourhosting

Nu slechts € 23,99

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Telefonische helpdesk

Registreer direct je .org-domeinnaam voor maar  € 23,99

.org is een sterke extensie. Niet in de laatste plaats omdat veel organisaties zonder winstoogmerk deze extensie gebruiken voor hun non-profit. Denk aan organisaties met maatschappelijke doelen zoals kunst, educatie, politiek of ontwikkelingshulp. Tegenwoordig maken ook steeds meer geregistreerde bedrijven, goede doelen, culturele instellingen en scholen veelvuldig gebruik van een .org-domeinnaam. .org is dé domeinnaam voor jouw organisaties.

Bekende websites met een .org extensie zijn natuurlijk Wikipedia.org, maar ook Wordpress.org en Joomla.org, twee van de meest bekende open-source Content Management Systemen waarmee je een website maakt. .org is geschikt voor vele verschillende soorten organisaties.

Voordelen van .org

Een sterke domeinnaam voor elke organisatie
Een betrouwbare domeinnaamextensie
Perfect voor non-profit organisaties
Internationaal te gebruiken
Goed alternatief voor een .com-domeinnaam

Verwerk je persoonsgegevens met je website?

Dan is een SSL-certificaat verplicht. Met SSL zorg je voor een versleutelde verbinding waardoor je privacygevoelige informatie beschermd. Heb jij een contactformulier, een betaalomgeving, een webshop, of bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief? Bestel dan nu een SSL-certificaat.

Bekijk de voordelen van SSL

Waarom Yourhosting?

Binnen 30 minuten na registratie online
Vragen? Bel gratis met onze helpdesk
Onze helpdesk is 6 dagen per week bereikbaar
 

Waarom een .org

Org staat natuurlijk voor organisatie. De extensie was oorspronkelijk bedoeld voor niet-commerciële organisaties, maar inmiddels kan iedereen een domeinnaam met deze extensie registreren. Heb jij een non-profit organisatie? Dan kies je natuurlijk voor een .org! Een .org is echter niet alleen geschikt voor een non-profit. Tegenwoordig is het een sterke extensie die gebruikt wordt door ieder type organisatie. Daarnaast is deze extensie niet gekoppeld aan een specifieke regio en daardoor wereldwijd te gebruiken. Zet jouw organisatie internationaal op de kaart met een .org-domeinnaam.

Alles over .org

De .org extensie bestaat sinds 1985 en is één van de originele top-level domeinnamen. Samen met de extensies .edu, .com.net, .mil en .gov werd deze geïntroduceerd voor een specifieke doelgroep. Zo werd de .net extensie aangemerkt voor netwerk-websites en stond de .mil-extensie voor military. .org staat natuurlijk voor organisatie en werd bedoeld voor non-profit organisaties. Tegenwoordig kan iedereen deze extensie claimen. Er zijn inmiddels al meer dan 10.3 miljoen domeinnamen met deze extensie geregistreerd. De .org-domeinnaam wordt beheerd door Public Interest Registry.

Registreer vandaag jouw .org domeinnaam voor  € 23,99

www.

Stuur gratis je domeinnaam door

Heb jij jouw .org geregistreerd, dan is de volgende stap voor jou misschien het maken van een website. Tot die tijd kun je kiezen om jouw .org domeinnaam gratis door te sturen naar een ander domein, bijvoorbeeld een andere website die in jouw bezit is.

 

Voorwaarden voor een .org domeinnaam

Kon je vroeger alleen een .org domeinnaam registreren voor een organisatie zonder winstoogmerk, tegenwoordig is dat niet meer verplicht. Een .org kan door iedereen geregistreerd worden. Er zijn geen bijzondere voorwaarden voor deze extensie. De domeinnaam moet uit minimaal 3 letters en maximaal 63 tekens bestaan. Je kunt alle letters van het alfabet gebruiken, net als cijfers en het koppelteken. Een koppelteken mag alleen niet aan het begin of aan het eind van de domeinnaam staan. Check of jouw domeinnaam vrij is via de domeinnaam checker.

Non-profit organisatie starten

Start je een non-profit organisatie, dan is een domeinnaam met de .org-extensie een must voor jou. Ondanks dat het niet meer verplicht is om aan deze voorwaarden te voldoen, worden .org domeinnamen nog altijd geassocieerd met goede doelen en non-profit organisaties. Als non-profit wil je betrouwbaarheid uitstralen, daarom heb je altijd een streepje voor met dit type domeinnaam.

Advies over je .org-domeinnaam

Is je .org-domeinnaam al bezet en ben je op zoek naar een goede domeinnaam? Wij helpen je graag op weg met nuttige tips, zoekopties en hulpmiddelen zoals doorlinken en vindbaarheid. Ook een domeinnaam verhuizen naar Yourhosting is eenvoudig en snel. Dat kun je zelf regelen, maar heb je extra ondersteuning nodig, gebruik dan onze verhuisservice. Wij ondersteunen elke stap in het proces.

Andere extensies

Wil je een domeinnaam met een andere extensie registreren? Bijvoorbeeld .EU voor internationale organisaties binnen Europa, .help voor campagnes om fondsen te werven of .events voor het organiseren van evenementen. Voor iedere toepassing is een geschikte domeinnaam te vinden. Kies uit een van de +900 domeinnamen van Yourhosting.