logo van .net domeinnaam

Jouw .net op het internet!


Registreer .net bij Yourhosting

Nu slechts € 10,-

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Telefonische helpdesk

.net is geschikt voor ieder type website

Wil jij jouw plek veroveren op het internet? Kies dan voor .net. Deze domeinnaamextensie is wereldwijd te gebruiken voor verschillende type websites. Wil je bloggen in het Engels over de laatste modetrends? Kantoorartikelen verkopen via een Nederlandstalige webwinkel? Of gewoon laten weten dat jouw bedrijf bestaat? Wat het doel ook is, .net is geschikt voor jouw website!

.Net staat voor netwerk. Dat is handig want jouw website is te vinden via het grootste netwerk ter wereld: het internet. Veel potentiële .com-domeinnamen zijn inmiddels al bezet. Dit is (nog) niet het geval bij .net. Deze extensie is daarom erg in trek als alternatief voor .com. Met meer dan 15 miljoen registraties staat .net op de tweede plek van meest populaire generieke domeinnaamextensies.

Voordelen .net

Bruikbaar voor ieder type website
Goed alternatief voor .com
Wereldwijd te gebruiken als domeinnaam
Na .com de meest populaire gTLD

Is jouw website veilig?

Bescherm privacygevoelige informatie met een versleutelde verbinding. Gebruik SSL om de gegevens van je websitebezoekers te beveiligen. Wist je dat een website met een SSL-certificaat beter vindbaar is in Google?

Bekijk de voordelen van SSL

Waarom Yourhosting?

Claim vandaag jouw .net domeinnaam voor ons welkomsttarief van € 10,-. Vanaf het tweede jaar betaal je het reguliere tarief van € 23,99.

Vragen? Bel gratis met onze klantenservice
Klantenservice is 6 dagen per week bereikbaar
Privacy Protect: bescherming van jouw persoonsgegevens
 

Gratis doorstuurservice bij .net-domein

Heb jij nog geen website of heb je jouw .net domein alleen geregistreerd zodat niemand anders dit kan doen? Je kunt er voor kiezen om je .net domein door te sturen naar een andere website. Bij veel hosters betaal je hier extra voor maar bij ons kun je dit gratis doen. 

Registreer vandaag jouw .net domeinnaam voor  € 10,-

www.

Privacy Protect: Anoniem registreren

De persoonlijke contactgegevens van eigenaren van .net-domeinnamen worden toegevoegd aan de Whois-database. Deze informatie is publiekelijk en wereldwijd toegankelijk via websites zoals whois.icann.org. Wij vinden het belangrijk dat jouw privacy gewaarborgd is en blijft. Daarom registreren wij .net-domeinnamen met Privacy Protect. Dit is een dienst die wij gratis aanbieden zodat onze gegevens gebruikt worden voor de Whois-database. Lees meer over anoniem registreren.

Old school TLD

.net heeft al een lange geschiedenis. Op 1 januari 1985 werd deze extensie tegelijkertijd met andere extensies zoals .gov, .org en .com geïntroduceerd. De eerste net-domeinnaam was Nordu.net. De extensie was eigenlijk bedoeld voor organisaties die zich bezig houden met netwerk technologie, zoals internet service providers en andere infrastructuur bedrijven. .Net bleek echter ook geliefd bij een veel breder publiek en is inmiddels erg populair. De afgelopen 20 jaar werd .net beheerd door Verisign. Dit is ook dezelfde partij als de beheerder van .com.

Na .com meest populaire gTLD

Er zijn verschillende soorten topleveldomeinen (TLD). Zo zijn er CcTLD’s waarbij cc staat voor country code, zoals .de voor Duitsland en .fr voor Frankrijk. Daarnaast zijn er ook generieke top leveldomeinen (gTLD) zoals .email en .shop. .net is ook z’n gTLD en niet zomaar eentje. Na .com staat .net met bijna 15 miljoen registraties op de tweede plaats als meest populaire generiek toplevel domein. Deze populariteit is te verklaren door het feit dat .net vaak wordt gebruikt als alternatief voor .com. Wist je dat .net trouwens ook een populaire extensie is voor grappenmakers uit Rusland? .net spreek je namelijk uit als het Russische woord voor niet. Een domeinnaam als wodka.net wordt daarom gelezen als ‘er is geen Wodka’.

 

Voorwaarden van .net

Volgens VeriSign is de gemiddelde lengte van .net-domeinen 12 karakters. Maar jij kunt uiteraard afwijken van dit gemiddelde. Jouw .net-domeinnaam moet minimaal bestaan uit 3 en maximaal 63 karakters. Hierbij heb je de keuze uit letters, cijfers en het koppelteken. Je kunt het koppelteken echter niet als eerste of laatste karakter gebruiken. Het is ook geen vereiste dat je betrokken bent bij de netwerkindustrie, iedereen kan tegenwoordig een .net registreren!

Verhuizen van jouw .net

Je kunt je huidige domeinnaam ook makkelijk verhuizen naar Yourhosting. Dit kun je snel en eenvoudig zelf regelen via onze website. Je kunt ook gebruik maken van onze handige verhuisservice voor domeinnamen. We helpen je dan bij het volledige proces om jouw domeinnaam te verhuizen. Dit is handig als je graag wat extra begeleiding wenst.