logo van .com top level domein

.com: de internationale domeinnaam


Voor websites met wereldwijde ambitie

Nu slechts   € 9,99

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Telefonische support

Registreer jouw .com-domein vandaag voor slechts € 9,99

Zeg je internet, dan zeg je .com. Er bestaan inmiddels meer dan 130 miljoen .com-domeinnamen en daarmee is .com verreweg de populairste domeinnaamextensie aller tijden. Iedereen kent .com en dat heeft verschillende voordelen. De domeinextensie is herkenbaar en voelt vertrouwd aan voor websitebezoekers. Daarnaast maakt het jouw website-URL makkelijker te onthouden.

Of je nu een webshop, blog of zakelijke website hebt: met een .com-domeinnaam zit je altijd goed. Vooral wanneer je internationaal zakendoet. Deze extensie wordt wereldwijd gebruikt en is daarmee geschikt om mee te groeien met ambitieuze plannen. Weet je nog niet of jouw toekomstige klanten misschien uit FrankrijkArmenië, of Taiwan komen? Geen probleem, .com is bij iedereen bekend.

Voordelen .com

De populairste domeinnaamextensie wereldwijd
Zeer geschikt voor zowel nationale als internationale websites
Direct herkenbaar en vertrouwd
Makkelijk te onthouden voor websitebezoekers

Waarom Yourhosting?

Registreer vandaag je .com-domeinnaam voor ons welkomsttarief van € 9,99 voor het eerste jaar. Vanaf het tweede jaar betaal je het standaardtarief van € 21,99.

Binnen een half uur is je domeinnaam online
Standaard met Privacy Protect: bescherm je persoonsgegevens
Uitstekende support, 6 dagen per week
 

Een website maken met je .COM domein?

Voor het maken van je website heb je veel mogelijkheden. Een van de populairste opties is een website maken met WordPress. Door de vele plugins, thema's en widgets maak je zo een website die helemaal naar eigen wens is. Ook kun je een website maken met de sitebuilder van Yourhosting: YourWebsite. Hiermee klik en sleep je zo een website in elkaar. Deze tool is perfect als je niet veel ervaring hebt met websites. Wanneer je kiest voor Yourwebsite heb je geen hostingpakket meer nodig, wanneer je met WordPress aan de slag wilt heb je wel een hostingpakket nodig.

Sitebuilder MijnWebsite

Meer over YourWebsite

Probeer nu de demo

Beveilig je website! 

Bescherm privacygevoelige informatie via een beveiligde verbinding met een SSL-certificaat. Met het welbekende groene slotje en de https voor de URL straalt je website vertrouwen uit en is je website beter vindbaar in Google! 

Meer over SSL-certificaten

Historie van .com

com werd al geïntroduceerd in 1985 en is daarmee een domeinextensie van het eerste uur. Deze extensie is, samen met andere domeinen voor een specifieke doelgroep zoals .edu, .org.net, .mil en .gov, één van de originele top-level domeinnamen. In de eerste jaren was .com eigendom van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het praktische beheer werd echter uitbesteed aan SRI International.

Meer dan 130 miljoen .com-domeinnamen

Momenteel wordt .com beheerd door Verisign en zijn er al meer dan 130 miljoen domeinnamen geregistreerd. Het is hiermee verreweg de meeste populaire domeinnaamextensie. Ter vergelijking: nummer twee (.cn) en drie (.de) hebben respectievelijk ‘slechts’ 20 en 16 miljoen registraties. Deze populariteit van .com heeft mede te maken met het feit dat .com wereldwijd wordt gezien als dé standaard voor domeinnaamextensies.

Registreer vandaag jouw .com-domeinnaam voor  € 9,99

www.

.com of .cor?

COM staat voor commercieel en deze domeinnaamextensie was initieel alleen bedoeld voor commerciële organisaties. Wist je dat er voor de introductie trouwens ook discussies waren om .cor (corporate) te gaan gebruiken in plaats van .com? Het internet had er dan toch net iets anders uitgezien. De eerste .com-domeinnaam werd geregistreerd op 15 maart 1985 door een Amerikaanse producent van computers: Symbolics. Dankzij de enorme groei aan internetbedrijven in de periode van 1997 tot 2000 werd .com zelfs zo populair dat de extensie door veel bedrijven werd toegevoegd aan de bedrijfsnaam. Deze periode wordt ook wel aangeduid als de ‘dot-com bubble’.

 

Niet alleen voor commercieel gebruik

.com wordt al jaren niet alleen meer gebruikt voor commerciële websites, maar ook voor vele andere toepassingen zoals blogs en informatieve websites. Iedereen mag wereldwijd een eigen .com-domeinnaam registreren. Er zijn echter wel voorwaarden aan het aantal tekens van de domeinnaam. Zo moet de domeinnaam uit minimaal 3 tekens bestaan en mag het maximaal 63 tekens bevatten. Een .com-domeinnaam mag alleen bestaan uit letters, cijfers of het koppelteken. Dit koppelteken mag niet aan het begin of het einde van de domeinnaam staan.

Contactgegevens anoniem in Whois-database

Als je een .com-domeinnaam registreert, wordt gevalideerd dat jij de eigenaar van deze domeinnaam bent. Jouw contactgegevens zijn vervolgens voor iedereen publiekelijk toegankelijk via de Whois-database. Om jouw privacy te garanderen, registreren wij jouw .com-domeinnaam daarom standaard met Privacy Protect. Dit is een gratis service waardoor onze gegevens in de Whois-database worden gebruikt en jouw persoonlijke gegevens niet meer zichtbaar zijn. Lees meer over anoniem registreren.

Je contactgegevens valideren

Het is soms noodzakelijk om de contactgegevens van je .com-domeinnaam te valideren. Dit is het geval wanneer je een .com-domeinnaam bestelt, naar Yourhosting verhuist, overdraagt op jouw naam of als je de contactgegevens van een .com-domeinnaam aanpast. Via een speciale e-mail controleer en bevestig je de gegevens, zodat de juiste informatie in de Whois komt te staan. Lees meer over onze validatiemails.

.com verhuizen naar Yourhosting

Staat jouw huidige .com-domeinnaam momenteel geregistreerd bij een andere hostingpartij? Geen probleem. Je kunt jouw domeinnamen zelf verhuizen naar Yourhosting. Dit gaat simpel en vlug. Je kan dan ook direct profiteren van alle voordelen van een domeinnaam bij Yourhosting, zoals uitstekende support. via telefoon, chat, mail en sociale media. Als je wat meer hulp nodig hebt bij een verhuizing, dan kun je ook gebruik maken van onze domeinnaam verhuisservice. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding voor een succesvolle verhuizing. Wel zo makkelijk.

 

Alternatieven voor .com

.com is een erg populaire domeinnaamextensie. Inmiddels zijn er al meer dan 130 miljoen domeinnamen geregistreerd en daarom is jouw voorkeursdomein niet altijd meer beschikbaar. Probeer in dat geval een variant met bijvoorbeeld koppeltekens tussen de woorden of een extra relevant woord. Je kunt ook kijken naar vergelijkbare domeinnaamextensies, zoals .online.info of .net. Weet je al wat het doel is van jouw website? Dan kun je ook kiezen voor een extensie die hier goed bij aansluit. Denk bijvoorbeeld aan .club voor een vereniging of .shop voor een webwinkel. Dan weten bezoekers meteen wat ze kunnen verwachten op jouw website. Je kunt bij Yourhosting kiezen uit meer dan 900 domeinnaamextensies!