E-mailadres aanmaken


Je eigen e-mailadres aanmaken? Alle tools vind je hier. Ook voor e-mailen met je eigen domein! Hiervoor heb je een domeinnaam en een e-mailpakket of hostingpakket nodig. 

Een e-mail maken

E-mailen is niet meer weg te denken als communicatiemiddel. Natuurlijk kun je een e-mailadres aanmaken via bekende providers zoals Gmail of Hotmail. Dit gaat lekker snel en is gratis. Het nadeel hiervan is, is dat het niet echt professioneel is. Mailen via bouwbedrijftimmer@hotmail.com staat nu eenmaal minder goed dan info@bouwbedrijftimmer.nl. 

Mailen met je eigen domeinnaam 

Mailen met je eigen domeinnaam staat dus professioneler, maar zorgt ook voorherkenbaarheid en maakt het makkelijk om zakelijk en prive te scheiden. Daarbij kun je ook nog eens je eigen mailprogramma gebruiken zoals Outlook, of de handige webmail van Yourhosting. Wil je e-mailen met je domeinnaam? Kies dan eerst je mailpakket.

Eigen e-mailadres maken

E-mailen met je eigen domeinnaam
Herkenbaar
staat professioneler dan een gratis client 
Mailboxen beter scheiden 
Gratis onepager om ook online zichtbaar te zijn
gratis of professioneel e-mailadres

Gratis e-mail aanmaken of mailen met je domeinnaam?

Tegenwoordig heb je veel keuzes voor een e-mailadres. Zo maak je makkelijk en snel een gratis e-mailadres aan via bijvoorbeeld je internetprovider, of via leveranciers als Gmail of Hotmail. Het voordeel hiervan is dat het gratis is, en je snel en eenvoudig een e-mailadres aanmaakt. Er zijn ook echter nadelen aan een gratis e-mailadres, zo heb je altijd gedoe als je van provider verhuisd omdat je dan ook je e-mailadres kwijt raakt, en zijn spamopties vaak minder goed dan bij betaalde e-maildiensten. 

Je kunt er ook voor kiezen om te e-mailen met een zelfgekozen domeinnaam, bijvoorbeeld mailen met je bedrijfsnaam (info@jebedrijfsnaam.nl) of mailen vanuit je eigen naam, zoals info@jeeigenvoorenachternaam.nl) Hiervoor heb je wel een domeinnaam (al vanaf € 1,- per jaar) en e-mailhosting nodig. Een hostingpakket kan ook, als je ook een website wilt maken met je domeinnaam. Je betaalt er wel voor, maar het is ook veel professioneler, je bent herkenbaar als bedrijf of persoon, het is goed voor het overzicht omdat je zakelijk en prive kunt scheiden en je maakt gebruik van andere voordelen zoals goede spamfilters. 

Aan de slag met e-mailhosting

Aan de slag: e-mailadressen maken

Stel via de Hostingmanager eenvoudig zelf je e-mailadressen in. Bij het aanmaken van e-mailadressen (bijvoorbeeld jenaam@jedomeinnaam.nl) kun je kiezen tussen e-mailaccounts en e-mailaliassen. Wil je direct aan de slag? Lees dan de handleiding over het aanmaken van e-mailadressen.

 

oude hostingmanager screenshotnieuwe hostingmanager screenshot

E-mailaccount aanmaken

Nieuwe e-mailbox of –gebruiker aanmaken
Maak een nieuw e-mailaccount aan voor jenaam@jedomeinnaam.nl. De gebruiker van deze e-mailbox krijgt eigen gebruikersgegevens.
Stel je account in via ‘Mail’ in de Hostingmanager. Klik op ‘E-mailadres aanmaken’ en vul je nieuwe e-mailadres in. Stel vervolgens een wachtwoord in en kies de gewenste mailboxgrootte. Dit doe je door een vinkje te zetten bij ‘Andere grootte’ achter ‘Postvak’. Klik op ‘OK’ om op te slaan. Het e-mailaccount is aangemaakt en je bent vanaf nu bereikbaar via e-mail.

E-mailalias aanmaken

Doorsturen naar een bestaande e-mailbox
Maak een e-mailalias aan als je e-mail gericht aan jenaam@jedomeinnaam.nl wilt doorsturen naar een e-mailaccount binnen je hostingpakket. Je koppelt zo meerdere e-mailadressen aan één gebruiker en beheert alle aliassen in een e-mailbox. 
Klik in de Hostingmanager op ‘Mail’ en vervolgens op het e-mailaccount waarin je een e-mailalias wilt koppelen. Bij ‘E-mailaliassen’ vul je het e-mailadres in die je aan het bestaande e-mailaccount wilt koppelen en klik op ‘OK’ om op te slaan.

Doorsturen naar een ander e-mailadres
Maak ook een e-mailalias aan als je e-mail gericht aan jenaam@jedomeinnaam.nl wilt doorsturen naar een e-mailadres buiten je hostingpakket. Maak hiervoor een e-mailadres aan bij ‘E-mailadres aanmaken’ via ‘Mail’, in de Hostingmanager. Vul het gewenste e-mailadres in en vink de twee optie: ‘Toegang tot Hostingbeheer’ en ‘Postvak ’ uit en klik op het tabblad ‘Doorsturen’. Zet een vinkje bij ‘Het doorsturen van e-mailberichten activeren’ en voer daarna het e-mailadres in waar de e-mails op binnen moeten komen. Klik op ‘OK’ om op te slaan.

Handleiding e-mailadres maken

Video: e-mailaccount aanmaken en doorlinken 

Video: wachtwoord voor e-mailaccount wijzigen

E-mailadres aanmaken met je domeinnaam

Een zakelijke email aanmaken als ZZP’er of ondernemer is eigenlijk altijd een goed idee. Het is al jaren een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. We hebben een blog geschreven met praktische tips en adviezen voor het aanmaken van je e-mailadres.

Lees het blog

Video: autoreply instellen

Video: Koppelen en verwijderen e-mailadres aan mailbox

Aan de slag met de oude hostingmanager

Stel via de Hostingmanager eenvoudig zelf je e-mailadressen in. Bij het aanmaken van e-mailadressen (bijvoorbeeld jenaam@jedomeinnaam.nl) kun je kiezen tussen e-mailaccounts en e-mailaliassen.

Wil je direct aan de slag? Lees dan de handleiding over het aanmaken van e-mailadressen of bekijk onze instructievideo's.

oude hostingmanager screenshot

E-mailalias maken

Doorsturen naar een bestaande e-mailbox
Maak een e-mailalias aan als je e-mail gericht aan jenaam@jedomeinnaam.nl wilt doorsturen naar een e-mailaccount binnen je hostingpakket. Je koppelt zo meerdere e-mailadressen aan één gebruiker en beheert alle aliassen in een e-mailbox.

Doorsturen naar een ander e-mailadres
Maak ook een e-mailalias aan als je e-mail gericht aan jenaam@jedomeinnaam.nl wilt doorsturen naar een e-mailadres buiten je hostingpakket.

Stel je aliassen in via ‘E-mail configuratie’ in de Hostingmanager. Klik op ‘Nieuw adres’ en vul je nieuwe e-mailadres in. Kies voor ‘E-mail doorsturen naar:’ en vul de domeinnaam in waarop je de e-mail wilt ontvangen.

Nieuwe e-mailbox of –gebruiker aanmaken

Maak een nieuw e-mailaccount aan voor jenaam@jedomeinnaam.nl. De gebruiker van deze e-mailbox krijgt eigen gebruikersgegevens.

Stel je account in via ‘E-mail configuratie’ in de Hostingmanager. Klik op ‘Nieuw adres’ en vul je nieuwe e-mailadres in. Kies voor ‘Nieuwe popbox van de volgende omvang:’ en stel het formaat van de mailbox in.

Mailinglist aanmaken

Maak een mailinglist aan als je e-mail gericht aan jenaam@jedomeinnaam.nl wilt doorsturen naar meerdere e-mailadressen tegelijk, om bijvoorbeeld in één keer al je werknemers of vrienden te informeren.

mailinglist icoon

Video: e-mailadres aanmaken

Video: e-mailadres doorsturen

E-mail verhuizen met Easymove

Easymove is de verhuistool waarmee je veilig en snel al je e-mail, contactpersonen, agenda, taken en notities overzet wanneer je dat het beste uitkomt. De ideale oplossing voor zowel bedrijven als particulieren. Easymove ondersteunt de bekende e-mailprogramma's zoals Office 365, Open-Xchange en Microsoft Exchange. Zo weet je zeker dat het goed komt. 

Meer over e-mail verhuizen

easymove ondersteunt exchange online, office 365 open xchange en meer