E-mailadres aanmaken


Je eigen e-mailadres aanmaken? Alle tools vind je hier. Ook voor e-mailen met je eigen domein! Hiervoor heb je een domeinnaam en een e-mailpakket of hostingpakket nodig. 

Kies direct je emailpakket

Een e-mailadres maken

E-mailen is niet meer weg te denken als communicatiemiddel. Natuurlijk kun je een e-mailadres aanmaken via bekende providers zoals Gmail of Hotmail. Dit gaat lekker snel en is gratis. Het nadeel hiervan is, is dat het niet echt professioneel is. Mailen via bouwbedrijftimmer@hotmail.com staat nu eenmaal minder goed dan info@bouwbedrijftimmer.nl. 

Mailen met je eigen domeinnaam 

Mailen met je eigen domeinnaam staat dus professioneler, maar zorgt ook voorherkenbaarheid en maakt het makkelijk om zakelijk en privé te scheiden. Daarbij kun je ook nog eens je eigen mailprogramma gebruiken zoals Outlook, of de handige webmail van Yourhosting. Wil je e-mailen met je domeinnaam? Kies dan eerst je mailpakket.

Eigen e-mailadres maken

E-mailen met je eigen domeinnaam
Herkenbaar
Staat professioneler dan een gratis mailadres
Mailboxen beter scheiden 

Standaard bij je e-mailpakket

Uitgaande e-mailserver
Afwezigheidsberichten
Webmail
Mailinglists
Spamfilter en Virusscan
Online helpdesk
Doorstuurservice
Kwaliteitsgarantie

Max

E-mailpakket

€ 10,99

p/m
  • 20 GB e-mailruimte
  • Onbeperkt mailboxen
  • 2 GB std. mailboxgrootte
  • 15 GB max. mailboxgrootte
  • Onbeperkt aantal e-mailaliassen

Uitgaande e-mailserver (SMTP)

Antivirus en spamfilters

Start

E-mailpakket

€ 7,99

p/m
  • 10 GB e-mailruimte
  • 50 mailboxen
  • 2 GB std. mailboxgrootte
  • 5 GB max. mailboxgrootte
  • Onbeperkt aantal e-mailaliassen

Uitgaande e-mailserver (SMTP)

Antivirus en spamfilters

Meer specificaties

 
populair

Max

E-MAIL

Start

E-MAIL

E-mailruimte20 GB10 GB
MailboxenOnbeperkt50
Std. Mailboxgrootte2 GB2 GB
Max. mailboxgrootte15 GB5 GB
E-mailaliassenOnbeperktOnbeperkt
Max. domeinnamen11
Virusscanners
Webmail
Afwezigheidsberichten
Doorstuurservice
Mailinglists
Mailinglists
DNS-beheer
Uitgaande e-mailserver (SMTP)
FacturatieJaarlijksJaarlijks

€ 10,99 p/m

€ 7,99 p/m

Gratis of professioneel e-mailadres

Gratis e-mail aanmaken of mailen met je domeinnaam?

Tegenwoordig heb je veel keuzes voor een e-mailadres. Zo maak je gemakkelijk en snel een gratis e-mailadres via je internetprovider of partijen zoals Gmail of Hotmail. Het voordeel hiervan is dat het gratis is, echter zijn er ook nadelen aan een gratis e-mailadres. Nadelen zijn dat je jouw e-mailadres verliest als je van provider wilt wisselen en ook is spamfiltering vaak minder goed dan bij betaalde e-maildiensten.

Mailen met je eigen domeinnaam

Je kunt er ook voor kiezen om te e-mailen met een zelfgekozen domeinnaam, zoals je bedrijfsnaam (info@jebedrijfsnaam.nl) of je eigen naam (info@jeeigenvoorenachternaam.nl). Hiervoor heb je wel een domeinnaam (al vanaf € 1,- per jaar) en e-mailhosting of hostingpakket nodig.

Een e-mailadres met je domeinnaam is niet gratis, maar wél veel professioneler, omdat je herkenbaar bent als bedrijf. Daarnaast is het goed voor het overzicht, omdat je zakelijk en privé kunt scheiden en je bent beter beschermd door goede spamfilters.

Aan de slag met e-mailhosting

E-mailadres aanmaken met je domeinnaam

Een zakelijke email aanmaken als ZZP’er of ondernemer is altijd een goed idee. Het is al jaren een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. We hebben een blog geschreven met praktische tips en adviezen voor het aanmaken van je e-mailadres.

Lees het blog

E-mail verhuizen met Easymove

Easymove is de verhuistool waarmee je veilig en snel al je e-mail, contactpersonen, agenda, taken en notities overzet wanneer je dat het beste uitkomt. De ideale oplossing voor zowel bedrijven als particulieren. Easymove ondersteunt de bekende e-mailprogramma's zoals Office 365, Open-Xchange en Microsoft Exchange. Zo weet je zeker dat het goed komt. 

Meer over e-mail verhuizen

easymove ondersteunt exchange online, office 365 open xchange en meer

Veelgestelde vragen over een e-mailadres maken

Als troste eigenaar van een e-mail hostingpakket of een normaal hostingpakket maak je eenvoudig een nieuw e-mailbox aan via de Hostingmanager. Een nieuwe mailbox is vaak bedoeld voor een nieuwe medewerker of om mails voor individuele afdelingen te scheiden. Een voorbeeld van een nieuwe mailbox is: voor.achternaam@jedomeinnaam.nl.

Het is mogelijk om per mailbox een schijfruimtelimiet in te stellen, hiermee voorkom je dat één mailbox een groot gedeeldte van de totale opslagruimte verbruikt.

Het verschil tussen een e-mailadres en een mailbox is de functie er van. Een e-mailadres is het adres waarop andere e-mailadressen je kunnen bereiken. Je moet dit zien als het 06-nummer van je mobiele telefoon waar je op gebeld kunt worden of je woonadres waar je post kunt ontvangen.

Een mailbox voegt een extra functionaliteit toe aan je e-mailadres. Een mailbox zorgt ervoor dat je de ontvangen e-mail kunt opslaan. Je moet dit zien als je brievenbus waar je ontvangen post in bewaart.

Het is mogelijk een e-mailadres aan te maken, zonder mailbox. In dat geval kun je wel mail ontvangen op het e-mailadres maar niet bewaren. Om de mail te kunnen bewaren moet je deze doorsturen naar een e-mailadres dat wel een mailbox heeft of een extern e-mailadres. Dit instellen doe je aan de hand van een e-mailalias.

Een e-mailalias is een e-mailadres die je koppelt aan een bestaande mailbox binnen je hostingpakket. Een voorbeeld is dat je voor een medewerker meerdere varianten van zijn naam als e-mailalias instelt. Zo kan de medewerker niet alleen e-mail ontvangen op zijn originele e-mailadres voornaam.achternaam@domeinnaam.nl, maar ook op voornaam@domeinnaam.nl.

Een e-mailalias kan ook gebruikt worden om e-mail gericht aan voornaam.achternaam@domeinnaam.nl door te sturen naar een e-mailadres buiten je hostingpakket.

Stel je aliassen in via ‘E-mail configuratie’ in de Hostingmanager. Klik op ‘Nieuw adres’ en vul je nieuwe e-mailadres in. Kies voor ‘E-mail doorsturen naar:’ en vul de domeinnaam in waarop je de e-mail wilt ontvangen.

Zeker! Wil je niet graag je eigen e-mailadres aan een online dienst bekend maken? Dan maak je eenvoudig een professioneel tijdelijk e-mailadres met je eigen domeinnaam. In alle e-mail- en webhostingpakketten maak je een onbeperkt aantal e-mailadressen. Zo is het mogelijk voor iedere dienst een apart e-mailadres (met eventuele mailbox) te maken of voor tijdelijke doeleinden een tijdelijk e-mailadres.

Een mailinglist gebruik je om een gerichte e-mail aan mailinglijst@jedomeinnaam.nl direct door te sturen naar meerdere e-mailadressen tegelijk, om bijvoorbeeld in één keer al je werknemers of vrienden te informeren. Met onze emailhosting maak je gemakkelijk een mailinglijst aan.

Heb je al een professioneel of gratis e-mailadres maar wordt je gek van de spamberichten die je ontvangt? Al onze pakketten met e-mail functionaliteit bevatten geavanceerde spamfiltering. Daarmee houden we 99% van alle spam tegen en blijft jouw professionele mailbox schoon van deze ongewenste berichten.