- 19 oktober 2020

E-mailen met je domeinnaam? Voor een professionele én herkenbare uitstraling

Je hebt een mooie domeinnaam gevonden en geregistreerd. Daarmee is het begin van je online identiteit een feit, of dit nu voor je bedrijf of voor jou als persoon is. Die wil je verder uitdragen. Bijvoorbeeld met een mooie website, maar ook met een eigen e-mailadres. E-mailen met jouw professionele, herkenbare mailadres.

Waarom heb ik een e-mailadres van mijn domeinnaam nodig?

Als iemand jou mailt met een e-mailadres als iloveunicorns@gmail.com, dan komt dat toch anders over dan info@bedrijf.nl of jan@jansen.email. Oké, extreem voorbeeld misschien, maar je snapt wat ik bedoel. En naast dat je professioneler overkomt, helpt het ook bij de herkenbaarheid van je merk. Want als je mailt met je bedrijfsnaam, onthouden mensen die de mail ontvangen ook je bedrijfsnaam.

En er zit nog iets mooi in een domeinnaam, namelijk de extensie. Zit jouw doelgroep in Nederland? Met jouw mailadres dat eindigt op .NL, laat je dit zien. Er zit dan ook nog een regionaal aspect aan je mailadres. Een andere optie is .EMAIL waarmee direct duidelijk is de domeinnaam voor e-mails wordt gebruikt Dit is bijvoorbeeld handig voor de gezamenlijke familiemail: jan@jansen.email en piet@jansen.email.

Een ander voordeel is dat jij je werk/hobby gescheiden houdt van je privé-mail. Zo komen mails van potentiële klanten niet tussen de tandartsafspraken- en Thuisbezorgd-mails te staan 😉.

Wat houdt e-mailhosting in?

Met e-mailhosting maak je jouw domeinnaam beschikbaar voor het ontvangen en versturen van e-mail. Met alleen een domeinnaam is dit niet mogelijk. Je kunt op het e-mailpakket onbeperkt e-mailaliassen maken (bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.nl en support@jouwdomeinnaam.nl).

Ook hebben onze e-mail hostingpakketten geavanceerde anti-spam- en virusoplossingen. Je kunt bijvoorbeeld zelf mailadressen white- of blacklisten, dus aangeven dat je juist wel mail van een afzender wilt ontvangen (whitelisten) of juist niet (blacklisten).

Als je eenmaal een e-mail hostingpakket hebt, dan kun je bij een mailprogramma naar keuze je mail installeren. Denk aan programma’s als Outlook, Apple Mail of Gmail. Hoe je dit installeert, vind je op de e-mail supportpagina.

Wat als ik ook een website wil?

Ga je jouw domeinnaam ook gebruiken voor een eigen website? Dan is het handiger om een shared hostingpakket te kiezen in plaats van een e-mail hostingpakket. Je kunt jouw domeinnaam dan zowel voor een website als voor e-mail gebruiken.

Als je net begint met je website en niet van plan bent om er hele grote bestanden op te zetten, dan kun je eerst prima met een Start pakket beginnen. Mocht je naar verloop van tijd toch meer ruimte voor je website willen, dan kun je gemakkelijk via Mijn Account upgraden.

Wil je precies weten hoe je zelf een website maakt? Onze ‘Website maken” – beginnersgids neemt je stap voor stap mee richting jouw eigen website.

Ga jij e-mailen met je domeinnaam? Goed bezig! Maak nu nog gebruik van de 20% korting op een e-mailhostingpakket in combinatie met een .nl-domeinnaam en ga lekker voordelig aan de slag!

Heb je nog meer vragen over e-mail, bekijk dan ook deze pagina’s:

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *