- 23 mei 2019

VPS hosting: 5 voordelen van je eigen stukje server

De meeste websitebeheerders willen dat hun website groter, sneller en gebruiksvriendelijker wordt. Prachtige doelstellingen, maar heeft je hostingpakket wel genoeg capaciteit? Met VPS hosting staat jouw website op een eigen stukje server. Dat levert een aantal voordelen op. Wil je weten welke voordelen? Lees het in dit blog! Weet je niet wat VPS hosting is? Lees dan eerst ons blog over VPS

1. Geen last van andere gebruikers

Stel je voor: je werkt op kantoor met 50 collega’s in één ruimte. Ontzettend gezellig, maar iedereen stelt vragen of wil even een praatje met je maken. Jij – een sociale vlinder – doet leuk mee en voor je het weet, loop je achter met je werkzaamheden. Was je nu maar in een apart kantoortje gaan zitten. Dan kon je ongestoord werken; zonder vertragingen. 

Dat is ook ongeveer het verschil tussen Shared Hosting en VPS hosting. Bij Shared Hosting staat jouw website samen met websites van andere gebruikers op één server. Websites die veel capaciteit vragen, kunnen jouw website vertragen. Bij VPS hosting heeft jouw website een eigen deel van de server. Hier kan je website ongestoord draaien en heeft ‘ie genoeg capaciteit.

2. Een snelle website

Het voorgaande punt zie je ook terug in de snelheid van je website. Doordat er genoeg ruimte is op de VPS voor jouw website, presteert deze op het gebied van snelheid beter dan op een (volle) Shared Hosting server. Een snelle website is belangrijk voor de gebruikerservaring van jouw websitebezoekers. Een vertraging van één seconde kan je 7 procent aan conversies kosten. En ook Google heeft een voorkeur voor snelle websites. De snelheid van je website verbeter je met een snelle server, volgens het blog op Frankwatching. Zij raden ook VPS hosting aan bij een website die meer capaciteit nodig heeft.

3. Je server groeit mee

Naarmate jouw website groeit, neemt deze steeds meer ruimte in op de server. Bij Shared Hosting belemmert dit uiteindelijk de websites van andere gebruikers. Bij VPS hosting pas je gemakkelijk zelf – tegen betaling – de grootte van de server aan. Dit doe je via de Hostingmanager. Op onze website zie je dat we verschillende pakketten aanbieden voor VPS hosting. Stel, je begint bij pakket M3, maar deze biedt niet meer genoeg capaciteit, dan upgradet je via de Hostingmanager naar M4.

Voor de slimmeriken onder ons: als jij VPS hostingpakket M4 hebt, dan zie je op de site in eerste instantie dat je niet verder kunt. Als jouw website van dusdanige omvang is, dat zelfs VPS M4 te klein is, dan kun je via het formulier op de website een groter pakket aanvragen. Wij kijken dan met je mee wat er opgeschaald moet worden.

4. Geen omkijken of volledige vrijheid

Je hebt Managed VPS en Unmanaged VPS. De namen geven het al een beetje aan: bij Managed VPS beheren wij je server. Bij Unmanaged VPS beheer je zelf de server. Beide varianten bieden voordelen. 

4.1 Managed VPS: geen omkijken

Ben jij niet zo’n technische held of heb je geen tijd om je server in de gaten te houden? Dan past Managed VPS het beste bij jou. Bij Managed VPS voeren wij updates uit voor jouw server, beveiligen we ‘m en treden we op bij storingen. Het enige wat jij hoeft te doen is je website beheren en een SSL-certificaat installeren. Als je server volraakt, brengen we je op de hoogte en kun je upgraden naar een groter pakket.   

Als je wel bijvoorbeeld een domeinnaam of SSL-certificaat zelf wil toevoegen, dan is dit mogelijk via de Hostingmanager. We nemen je zorgen uit handen, maar je hebt zelf ook nog controle bij een Managed VPS.

Bestel Managed VPS

4.2 Unmanaged VPS: volledige vrijheid

Heb jij juist veel technische kennis en wil jij je server helemaal inrichten zoals jij dat wil? Dan past een Unmanaged VPS beter bij jou. Je bepaalt zelf wat je allemaal op de server gooit, maar voert ook zelf de updates uit. Je kunt de server net zolang tweaken totdat je hem precies hebt zoals je wil. Bovendien is een Unmanaged VPS goedkoper dan een Managed VPS.

We raden je overigens niet aan om aan een Unmanaged VPS te beginnen als je weinig tot geen technische kennis hebt. Het is zonde als je een mooie website hebt die vervolgens niet goed tot zijn recht komt doordat de server niet goed werkt.

Bestel Unmanaged VPS

5. Al je websites op één plek (in Nederland)

Of je nu 1, 20 of 100 websites hebt; je kunt ze allemaal op één VPS zetten. Dit is overigens wel afhankelijk van de omvang van de websites, maar in theorie is the sky the limit. Onze server staat in Amsterdam, dus al jouw data blijft binnen Nederland. Het voordeel hiervan heeft ook weer met snelheid te maken. Doordat de server dichterbij staat, is de verbinding sneller. Bovendien is het voor de SEO (Search Engine Optimization) van jouw website ook beter dat de server in Nederland staat. Google weet dan dat jouw website voor de Nederlandse markt bedoelt is en plaatst de website hoger in de Nederlandse resultaten dan wanneer je server in bijvoorbeeld Duitsland staat.

VPS hosting biedt genoeg mogelijkheden voor jouw website. Als je een kleine website of blog hebt, dan is VPS hosting niet per se nodig, tenzij je verwacht dat je website binnen korte tijd een grote groei doormaakt. Als je een (middel)grote website of een webshop hebt, dan presteert deze beter op een VPS. Helemaal bij een webshop wil je niet dat klanten traagheid ervaren. We zijn inmiddels zo erg gewend aan snelle websites, dat bij een beetje traagheid het tabblad al gauw wordt gesloten. Dit voorkom je met VPS hosting.

Samenvatting
VPS hosting: 5 voordelen van je eigen stukje server
Naam artikel
VPS hosting: 5 voordelen van je eigen stukje server
Beschrijving
Laat jouw website optimaal tot zijn recht komen met de juiste hosting. In dit blog bespreken we 5 voordelen van een VPS (Virtual Private Server). Bij deze vorm van hosting heb je geen last van andere gebruikers doordat je een eigen stukje server beheert.
Auteur
Naam organisatie
Yourhosting
Logo organisatie

Dit artikel delen op social media

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op deze post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *