Milieubewust ondernemen


Een hoog energieverbruik is helaas vanzelfsprekend voor hostingproviders. Datacenters zijn zelfs verantwoordelijk voor meer dan 1 % van het wereldwijde energieverbruik. Wij vinden het belangrijk dat we dit compenseren door heel milieubewust om te gaan met zaken als stroom, beheer en werkomgeving.


Green Web Foundation

green web foundation iconWij hosten alle websites van klanten en onszelf in een groen CO2-neutraal datacentrum. Word jouw website al CO2-neutraal gehost? Doe hier de greencheck.


Serverpark

In november 2010 hebben we onze serverparken naar Equinix en Global Switch verhuisd. In deze datacentra is sprake van aangepast energieverbruik en zijn de klimaatbeheersingsystemen volgens de nieuwste standaarden. Hier hosten we klanten op een schaalbaar systeem met energiezuinige PowerEdge servers van Dell.


Bedrijfspand

Bij de realisatie van ons bedrijfspand (2011) hebben we verschillende milieuvriendelijke technieken toegepast. Zo zijn onze Solatube daglichtsystemen onze belangrijkste lichtbron. Met ons gebouwautomatiseringssysteem ETS Domotica regelen we energieverbruik beter door bijvoorbeeld verwarming en verlichting (los van elkaar en/of gekoppeld) te beheren.


Groene energie

Omdat we het milieu zo min mogelijk willen belasten met ons energieverbruik nemen wij in ons bedrijfspand 100% groene stroom en gas af bij Greenchoice.


Overige compensatie

Onze medewerkers gebruiken in de kantine levensmiddelen als brood, beleg, dranken en biologische vleeswaren van de Natuurwinkel. Bovendien is er een kok aanwezig die uitsluitend biologische artikelen gebruikt. Verder moedigen we iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor te komen, of anders te carpoolen met collega's.


Suggesties

Wij staan altijd open voor suggesties om Yourhosting nog groener te maken. Stuur je suggestie via ons supportformulier.


Maatschappelijk betrokken

Naast het milieu hechten we ook veel waarden aan de maatschappij. Yourhosting sponsort dan ook verschillende goede doelen, zoals SOS Kinderdorpen en het Ronald McDonald Kinderfonds.