Milieubewust ondernemen


Een hoog energieverbruik is helaas vanzelfsprekend voor hostingproviders. Datacenters zijn zelfs verantwoordelijk voor meer dan 1 % van het wereldwijde energieverbruik. Wij vinden het belangrijk dat we dit compenseren door heel milieubewust om te gaan met zaken als stroom, beheer en werkomgeving.


Green Web Foundation

green web foundation iconWij hosten alle websites van klanten en onszelf in een groen CO2-neutraal datacentrum. Word jouw website al CO2-neutraal gehost? Doe hier de greencheck.


Serverpark

In 2019 hebben wij de laatste hand gelegd aan het virtualiseren van het serverpark. Door deze virtualisatie is het energieverbruik veel minder, terwijl er wel meer capaciteit beschikbaar is. Alle hardware is ondergebracht bij betrouwbare datacenters in Nederland. Deze datacenters hebben wij uitgekozen op onder meer de PUE. Dit staat voor 'Power Usage Effectiveness' en is een waarde waarmee datacenters bepalen hoe efficient zij met stroom omspringen. We streven altijd naar een zo laag mogelijk PUE omdat dit beter is voor het milieu. 

Capaciteit en energie-efficiëntie zijn voor ons belangrijke graadmeters om te beslissen of we de servers vervangen. Zo weten we zeker dat we zo energie-efficient mogelijk werken. De virtualisatie heeft er ook voor gezorgd dat we eenvoudig capaciteit kunnen op- en afschalen. Hierdoor gebruiken we niet meer energie dan nodig. We hebben dan ook altijd inzicht in ons actuele stroomverbruik. Zo zien we zelfs per server wat het energieverbruik is. Mocht het nodig zijn maatregelen te nemen, dan kunnen we dat ook gelijk doen.


Bedrijfspand

Bij de realisatie van ons bedrijfspand (2011) hebben we verschillende milieuvriendelijke technieken toegepast. Zo zijn onze Solatube daglichtsystemen onze belangrijkste lichtbron. Met ons gebouwautomatiseringssysteem ETS Domotica regelen we energieverbruik beter door bijvoorbeeld verwarming en verlichting (los van elkaar en/of gekoppeld) te beheren.


Groene energie

Omdat we het milieu zo min mogelijk willen belasten met ons energieverbruik nemen wij in ons bedrijfspand 100% groene stroom en gas af bij Greenchoice.


Suggesties

Wij staan altijd open voor suggesties om Yourhosting nog groener te maken. Stuur je suggestie via ons supportformulier.


Maatschappelijk betrokken

Naast het milieu hechten we ook veel waarden aan de maatschappij. Yourhosting sponsort dan ook verschillende goede doelen, zoals SOS Kinderdorpen en het Ronald McDonald Kinderfonds.

Tevredenheidsgarantie. 100 dagen: Niet goed? Geld terug!